suave
Domaćin
- Poruka
- 3.835
Surogate, opusti se. Devojčice te samo zezaju i hoće da ti pletu kike. Ne obraćaj pažnju na njih
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Surogate, opusti se. Devojčice te samo zezaju i hoće da ti pletu kike. Ne obraćaj pažnju na njih
Ok, ali šta je to dubina koja odlikuje elitnu književnost? Ako je to subjektivna kategorija koja zavisi od posmatrača onda je ona posebna za svakog od nas a ne mora čak biti ni u saglasju sa nečijim tuđim kriterijumima, ustvari mu može biti i direktno suprotstavljena pa ono što se dopada nekom, ne mora se dopasti nekom drugom, ustvari može predstavljati bitan razlog za kritiku nekog dela. Ako je osnov elitističke književnosti objektivan, koji su to objektivni kriterijumi koji ga ističu kao posebo istaknuto delo?Elitna književnost za mene mora da ima dubinu koju žanrovska ne mora ( što ne znači da u nekim slučajevima i nema ). To mi je otprilike to, prost kriterijum.
Ne postoji šund. To je samo delo vredno za nekog ko ti se ne sviđaPostoji i onaj deo koji se zove sund!
Ili kic u drugim umetnostima.
Ponekad je žanrovska kvalitetnija od glavnotokovske, najbolji primer je Robert Ejkman, žanrovski pisac koji je pisao vrhunske priče, neki od glavnotokovskih pisaca mogu samo da sanjaju da pišu tako dobro.Elitna književnost za mene mora da ima dubinu koju žanrovska ne mora ( što ne znači da u nekim slučajevima i nema ). To mi je otprilike to, prost kriterijum.
Sve je subjektivno, što reče Ortega i Gaset to je jedina moguća tačka gledišta, sve ostalo je izveštačenost.Dobar : loš tekst. Sve podele i definicije su stvar dogovora. Neki ljudi postavljaju kriterijume. Čim to rade ljudi diskutabilno je.
“U Kini jedu pse, tako su odlučili!”
I njegov brat blizanac Blackwood.Ponekad je žanrovska kvalitetnija od glavnotokovske, najbolji primer je Robert Ejkman, žanrovski pisac koji je pisao vrhunske priče, neki od glavnotokovskih pisaca mogu samo da sanjaju da pišu tako dobro.
Zločin i kazna je i jedno i drugo. Biti krimić ne isključuje njegovu pripadnost dobroj književnosti (da ne koristim izraz elitnoj).Da li je Zlocin i kazna krimi roman?
Ili ga od "zanra" odvaja glavno moralno pitanje:" Da li ubiti babu zarad....?"
Francuzi Marsel Alen i Pjer Suvre. On je neka anticipacija modernog urbanog zločinca industrijskog društva, nešto kao Morijarti bez Šerloka Holmsa. Njegova tajna je u tajanstvenosti i manjku savesti i empatije. O njemu se može štošta naći na internetu. Kad sam bio klinac uzeo sam jednu knjigu o njemu ali je atmosfera bila previše mračna pa sam ju nakon dvadesetak strana prestao čitati.suave, ko je autor tog Fantomasa? Čitao sam priče o Lupenu ( odlične ) ali za ovog nisam čuo.