elite dangerous dobio jos jedan DLC, Odisej

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kao stari igrac elite na spektrumu, morao sam da uzmem. Platio oko40e za deluxe verziju i tjorak. Nece da se pojavi u launcheru.
Sad ustanem i glle popravili bug ;)
Sad je ovo FPS/Space simulator hibrid, ali trazi najjacu masinu. Moj 2700X CPU i RX580GPU daje 40FPS na povrsini sto je
jedva igrivo u 1080 rezoluciji ;)
Ovo je najzahtevnija igra trenutno koju imam...

edit:
inace, ovo je potpuno nova igra, skidao sam 45GB sat vremena. To je i drugi exe posto je druga igra, zato je tako skupo...

Evo malo screenshotova iz setnje po stanici.
shot-2021-05-29_05-20-32.jpg
shot-2021-05-29_05-22-59.jpg
shot-2021-05-29_05-22-09.jpg

Kao stari igrac elite na spektrumu, morao sam da uzmem. Platio oko40e za deluxe verziju i tjorak. Nece da se pojavi u launcheru.
Sad ustanem i glle popravili bug ;)
Sad je ovo FPS/Space simulator hibrid, ali trazi najjacu masinu. Moj 2700X CPU i RX580GPU daje 40FPS na povrsini sto je
jedva igrivo u 1080 rezoluciji ;)
Ovo je najzahtevnija igra trenutno koju imam...

edit:
inace, ovo je potpuno nova igra, skidao sam 45GB sat vremena. To je i drugi exe posto je druga igra, zato je tako skupo...
Jos uvek je u alfa fazi iako su pozurili da je prodaju. Horizons je veoma lagana, radi na prosecnim konfig. Naravno, ovde je poboljsana grafika, najvise planet render, ali ce to srediti samo kasnije. Predlazem, ko hoce da kupi, da saceka praznicne popuste oko NG, tada ce i dlc biti ociscen od vecine bagova i optimizovan.
Sledece sto nabavljam je VR, jer je elite, kako sam cuo, fenomenalan u vr.
Uzgred, igrao sam je na komodoru, mada je tada bio cuveni astor tim za krekovanje😎

Jedino sto mi se ne dopada kod elitee je sto nije balansirana dobro. Prevelik grind i mini misije za igru koja je simulacija najvise. Imam anakondu, imam fed corvette, fer de lance i joa nekoliko, do nekle sam fdl sredio za pvp, ali prestao. Nemam ja vremena toliko da lutam i skupljam materijale da bih u opste mogao da udjem u pvp sa meta brodovima.

Jedino sto mi se ne dopada kod elitee je sto nije balansirana dobro. Prevelik grind i mini misije za igru koja je simulacija najvise. Imam anakondu, imam fed corvette, fer de lance i joa nekoliko, do nekle sam fdl sredio za pvp, ali prestao. Nemam ja vremena toliko da lutam i skupljam materijale da bih u opste mogao da udjem u pvp sa meta brodovima.
Ma ti si daleko gde sam ja ;)
Ja imam 39 miliona kredita i potpuno nabiflan krait2 i tu sam stao, od tada slabo igram ;)
Sad sam uzeo ovaj dlc, vidim i obicne misije su nabiflali, tako da ono ima dosta toga da se istrazi cemu sluzi i kako. Promenili su i interfejs tako da ono kao
potpuno nova igra.
krait2 mi je dobar jer ima lovca pa tu mi pomaze da sredim jace brodove :)

Ma ti si daleko gde sam ja ;)
Ja imam 39 miliona kredita i potpuno nabiflan krait2 i tu sam stao, od tada slabo igram ;)
Sad sam uzeo ovaj dlc, vidim i obicne misije su nabiflali, tako da ono ima dosta toga da se istrazi cemu sluzi i kako. Promenili su i interfejs tako da ono kao
potpuno nova igra.
krait2 mi je dobar jer ima lovca pa tu mi pomaze da sredim jace brodove :)
Pa rudarenje. Ne znam sta je sada u opticaju, platina mozda... Ona se vadi povrsinski pa je lakse. Ili mozda robigo run (misije sa putnicima). Zadnji put sam uzimao oko 50-60 mil za nekih sat. Prosle godine i po 120 na painate u.
Jednostavna je lista sa brodovima:

Pve :mozes bilo koji, ja sam se izvestio na vulture-u. Sada mi je meta fes corette. Zvuk feda je fenomenalan.
Rudarenje i trade: cobra, type7, phantom, type9, anaconda. Mozda i type10.
PVE: fer de lance. Agilan, srednji, ok hard p pozicije, ako se izvestis, a moras to je to.
Sigurno si gledao vindicator johnes za borbe, yamiks ima ok za brodove generalno videe..
I naravno engineering tupavi.

Bolje da su promenili interfejs kokpikta. Isti je za sve brodove.
Znam da je ideja da je buducnost i da je to zapravo hologram iz kacige, a ne u brodu,ali je dosadno. Nemas osecaj, kada kupis novi brod, da si seo u neku namensku letilicu, vec je sve isto. A i ideja da je sve hologram mi je skroz dosadna i prezvakana. A ni hologrami nisu prakticni. Pogledaj u novim filmovima star treka, svi drze ruke u visini holograma i svajpuju, svajpuju, svajpuju. Brate, otpade ruka.

Bolje da su promenili interfejs kokpikta. Isti je za sve brodove.
Znam da je ideja da je buducnost i da je to zapravo hologram iz kacige, a ne u brodu,ali je dosadno. Nemas osecaj, kada kupis novi brod, da si seo u neku namensku letilicu, vec je sve isto. A i ideja da je sve hologram mi je skroz dosadna i prezvakana. A ni hologrami nisu prakticni. Pogledaj u novim filmovima star treka, svi drze ruke u visini holograma i svajpuju, svajpuju, svajpuju. Brate, otpade ruka.
Pa kokpit je drugaciji za svaki brod. Taj interfejs nisu menjali jer verovatno misle da je savrsen ;)

Generalno dizajn, pogotovu muzika, pa i gameplay su super. Ne bih tekao da postoji igra koja je slicna eliti.
No man sky mi je smesna sto se grafike tice, nije mp, super, imas mnogo vanzemalhskog zivota, ali se vidi proceduralno generisanje sa kilometra. Kao spore u fpa modu.
Star citizen je alfa. Jednostavno je alfa od samog pocetka. Miskim da ce to i ostati kao takav projekat koji izvlaci pare entuzijastima. I deluje haoticno, sklepano.
Eve mi u opste ne pripada ovom zanru. Eve mi je kao elder scrolla u svemiru. 3th person view, sto je zesce iritantno. Poenta je osecaj kao da si u kokpitu, da upravljas brodom, a ne klikni, idi tamo i gledas sve to iz treceg lica.
Bio je freelancer, zanimljiv, ali nije open world, cini mi se da nije ni mp. Zastareo.. Svojevremeno, bio je ok.
Star trek, star wars verzije su mi isuvise pricom orijentisane. Tako i ogranicavaju kretanje kroz kosmos. Kao velike reklame za nove blokbastere, nista vise.

Generalno dizajn, pogotovu muzika, pa i gameplay su super. Ne bih tekao da postoji igra koja je slicna eliti.
No man sky mi je smesna sto se grafike tice, nije mp, super, imas mnogo vanzemalhskog zivota, ali se vidi proceduralno generisanje sa kilometra. Kao spore u fpa modu.
Star citizen je alfa. Jednostavno je alfa od samog pocetka. Miskim da ce to i ostati kao takav projekat koji izvlaci pare entuzijastima. I deluje haoticno, sklepano.
Eve mi u opste ne pripada ovom zanru. Eve mi je kao elder scrolla u svemiru. 3th person view, sto je zesce iritantno. Poenta je osecaj kao da si u kokpitu, da upravljas brodom, a ne klikni, idi tamo i gledas sve to iz treceg lica.
Bio je freelancer, zanimljiv, ali nije open world, cini mi se da nije ni mp. Zastareo.. Svojevremeno, bio je ok.
Star trek, star wars verzije su mi isuvise pricom orijentisane. Tako i ogranicavaju kretanje kroz kosmos. Kao velike reklame za nove blokbastere, nista vise.
Imas i X seriju, recimo ovaj X4 nije los, ukoliko si u fazonu da ne mozes da pridjes planetama i da se kroz kosmos kreces sporije od trkackog auta :P

Imas i X seriju, recimo ovaj X4 nije los, ukoliko si u fazonu da ne mozes da pridjes planetama i da se kroz kosmos kreces sporije od trkackog auta :P
Za koju igru kazes?
E da i elite combat je spor. Kreces se kroz one asteroide kao da vozis kamion, klikces boost svakih 10 sekundi. Nekad uhvatim sebe da cimam glavom napred da ga pokrenem. Buuuf puf booof puf.

Brate gde je han solo, epic mjuzik kroz asteroide, ovo ono, levo desno, pa izbegnes pa...
Da li si mozda igrao frontier ili njegov nastavak 90ih? To je ista Brabenova igra ali je letenje bilo sa njutnovom fizikom pa se brod kretao
realisticnim brzinama tako da ako hoces da presretnes nekog morao sa da usporavas ili ubrzavas i borba je bila relativna u odnosu na brzinu
koja je mogla biti vise desetina hiljada km/s ;). Duhovni naslednik te igre je open source pionir: https://pioneerspacesim.net/
Probaj, letenje je pravo sa kosmickim zakonima a brzine su jezive :P

edit:
Mislim da znam zasto se Braben odlucio za ED da ne prati Frontierov model letenja. Jednostavno se sve odvija sporo pa si morao da premotavas
vreme a tako ne moze da se resi muliplayer :P

Da li si mozda igrao frontier ili njegov nastavak 90ih? To je ista Brabenova igra ali je letenje bilo sa njutnovom fizikom pa se brod kretao
realisticnim brzinama tako da ako hoces da presretnes nekog morao sa da usporavas ili ubrzavas i borba je bila relativna u odnosu na brzinu
koja je mogla biti vise desetina hiljada km/s ;). Duhovni naslednik te igre je open source pionir: https://pioneerspacesim.net/
Probaj, letenje je pravo sa kosmickim zakonima a brzine su jezive :P

edit:
Mislim da znam zasto se Braben odlucio za ED da ne prati Frontierov model letenja. Jednostavno se sve odvija sporo pa si morao da premotavas
vreme a tako ne moze da se resi muliplayer :P
Stoji. Igrao sam na c64 elitu.
Posle toga ni jednu verziju do ove.
Brejden je isto rekao da su zeleli tip ww2 dog fighta pa su zato usporili.
Sve se moze prilagoditi, limitirati i uokviriti.
Imam osecaj da je zapravo po sredi bio problem ucitavanja aseta. Ako pogledas asteroide na pr. LOD je poprilicno primetan. Isto tako, da bi napravio relano da izgleda, moras dosta asteroida da postavis okolo. E sad kad bi jurcao okolo, vrv bi bilo lag-a. Pogotovu kada je multiplayer u pitanju. Dobar primer je kada se priblizavas prstenu u hiper brzini i dodjes na nekoliko stonina km. Obrati paznju kako se sistem bori sa sobom da prebaci sa normal mape na 3d instance. Cim se pojave odmah te izbacuje iz hiper u normalnu.

Back