Elektrovojvodina

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Demijurg

Poznat
Banovan
Poruka
7.211
Stigne meni pre nekog vremena (dok sam bio banovan pa nisam mogao da pišem na forumu) mesečni obračun za struju u iznosu od 1427,82 dinara. I ja odmah odem u Elektrovojvodinu da ga platim. Kad tamo užasna gužva. Stanem ja u red iza neke babe, ona pre mene plati 1200 dinara, dâ šalteruši jednu novčanicu od 1000 i dve od 100 dinara. Iza mene neki deda i još neki ljudi. I dođem ja na red i pružim joj jednu novčanicu od 1000 i jednu od 500 dinara, kao i sitninu u iznosu od 28 dinara. I sad nastaje problem. Ona mi mrtva hladna vraća onih 28 dinara. Ja je pitam šta izvodi i ona mi drsko odgovori kako nema da mi vrati kusur od 100 dinara. Na to ću ja iz sveg glasa: „Slušaj, skorupačo! Nemoj sad da ti pređem preko tog pulta i udarim te pevcem po glavi!“ Ona se nađe u nekoj vrsti iznenađenja i pita me šta je. A ja ću na to: „Hoćeš li da se tucaš sa mnom?!“ - „Šta ti je momak?!“ - „Krađa je vrsta silovanja! Hoćeš li da me siluješ?!“ Vidim ja da neki momak koji tamo radi kao obezbeđenje ustade sa stolice u hodniku na kojoj beskorisno sedi po ceo dan, ali za to ne dam ni pet para. Ljudi iza mene počinju da se nerviraju. Penzioner iza mene staje na moju stranu pitavši šalterušu: „Zašto ne vratiš momku kusur od 100 dinara?! Potpuno je u pravu! I pored toga zahvalan je klijent, jer ti je spremio sitninu! A svi smo videli da ti je prethodni klijent dao 1200 dinara a samim tim i dve novčanice od 100 dinara! Zašto mu pošteno ne vratiš kusur?! A i nas zadržavaš bez razloga!“ A ja na to velim da joj ne dam više nego što im po računu pripada pa da se sa nebom spojila. I kraj priče. Ne može - i tačka! I ona meni jedva vrati tih 100 dinara i tu se priča završi. Zapravo, kad sam se udaljio od pulta dobacila mi je: „Ti si ovde došao da bi se svađao!“ - „Ne!“, uzvratio sam ja. „Došao sam da bih pošteno platio svoj račun! Sisaj ga i ti i Elektrovojvodina!“ Prošao sam pored radnika obezbeđenja koji nije smeo ni da me pogleda. Zapitao sam se da li je moguće da se na južnom kraku srednje Evrope, daleko od Balkana, u nekim institucijama još uvek primenjuju balkanske metode. Ili su ovo samo srpska posla?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back