Elektro intalacija

Shkelzen Suka

Početnik
Poruka
3
Postovane dame i gospodo, u mom novom stanu imam jedan problem sa električnom intalacijom. Na štekerima za tv u spavačoj sobi su uključeni Tv uredjaj, android box i pozadinsko LED svetlo. Problem nastaje uvek kada dodje do nestanka struje, iako su sva tri uredjaja prethodno islljučena (ugašena), kada dodje struja sva tri uredjaja se sami od sebe uključuju (pale) !?
Šta može ovo prouzrokovati, dovod struje, pogrešan ili neispravan automatski osigurač ili nešto drugo !?

Postovane dame i gospodo, u mom novom stanu imam jedan problem sa električnom intalacijom. Na štekerima za tv u spavačoj sobi su uključeni Tv uredjaj, android box i pozadinsko LED svetlo. Problem nastaje uvek kada dodje do nestanka struje, iako su sva tri uredjaja prethodno islljučena (ugašena), kada dodje struja sva tri uredjaja se sami od sebe uključuju (pale) !?
Šta može ovo prouzrokovati, dovod struje, pogrešan ili neispravan automatski osigurač ili nešto drugo !?
Мораш проверити довод или осигурач.
Стабилизатор напона је брзо решење.

Pa zato sto ti uredjaji nisu iskljuceni nego u sleap modu, to je normalno za android box i smart tv. Cim nestane struja i opet dodje, oni se restartuju i upale se

Mislim da je taj napon pri dolasku struje malo veci, pa pobudi paljenje uredjaja
Ne nestaje mi struja cesto al kad nestane a kuci sam iskljucim prekidac na produznom
u koji su mi ukljuceni tv, komp, stub tj sve ono sto bi moglo pretrpeti neki stres pri dolasku struje
Jbg 2 televizora su mi stradala, zbog loseg uzemljenja supernove i grmljavine.

Pa zato sto ti uredjaji nisu iskljuceni nego u sleap modu, to je normalno za android box i smart tv. Cim nestane struja i opet dodje, oni se restartuju i upale se
Hvala ti na odgovoru, medjutim u dnevnoj sobi imam isto tako android TV i android box ali tu se ne ukljucuju (restartuju) uredjaji !?
Pogledacu na podesavanjima TV-a i android boksa da promenim automstska ukljucavanja ako ima takve mogucnosti...

Back