Elektricni auto ante portas !

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
nissan-leaf-electrico-vs-hibridos-1.jpg

Nissan

Jedno punjenje (jednostavno se nocu ukljuci u garazi u struju) omogucava kretanje do 400 km.

Necujan.

Ne zagadjuje okolinu.

Jednostavan za odrzavanje.

Jedina mana visioka cena (za sada), ali posto ne trosi skupo gorivo na duzi rok je znatno je isplatniji od benzinaca.

Svaki dan sve vise elektricnih modela ce izlaziti na trzite.

Izlaze modeli ali niko to ne kupuje,mislim samo električne.Benzin struja to već ide nekako.

Tako u pocetku niko nije kupovao ni japanske automobile kada su se pojavili na trzistu....

;)

Naravno da ce ljudi da kupuju kada vide kojiko je to JEFTINIJE i BOLJE.

Jos uvek proizvodjaci nafte se BORE da prodaju naftu ljudima, ali PROCES ZAMENE JE NEZAUSTAVLJIV!

Nafta nece izdrzati ni 30 godina u buducnosti, a bice zamenjena strujojm, vodonikom ili necim trecim.

Nije tacno da elektricni automobili ne proizvode zagadjenje . Zagadjenje proizvodi proizvodnja struje koju ovi trose.

Najbolje pogonsko gorivo za auta je - GAS , TNG i metan.

Jer ga ima u ogromnim kolicinama.

Najgore je dizel

dizel proizvodi kisele kise i unistava sume

Poslednja izmena:
Podrzavam u svakom slucaju, ali i ranije je bilo patenata, jedan amer je smislio sistem da auto ide na vodu, pa ga u Pentagonu otrovali...
Nesto mi je cudno ovo, jedino ako visoke cifre ovih automobila smanje broj kupaca na one koji i sad mogu sve kupiti.

Postoje neke pumpe za "brzo punjenje" al jos je to sve u povoju...

Nisam ja protiv elektrike generalno, samo da rese punjenje, da bude dovoljno mesta. Jedino ce naplata da bude vrlo efikasna, stavis brojilo i cao - mnogo preciznije nego tecna goriva.
I da rese buku. Za razliku od obicnih automobila ovde se ne cuje nista - moraju da naprave buku da bi ostatak sveta bio svestan prisustva. Ne toliko zbog mladjih i okretnih, nego zbog starijih koji slabije cuju i vide, i onih rasejanih, onih sto pricaju na mob i prelaze ulicu... itd.

Norveska je zemlja gde se najvise proda elektricnih automobila na svetu jer mi ovde smo oslobodjenji placanja svih dazbina drzavi pri kupovini ovih automobila,gratis je parkiranje u celoj drzavi,gratis trajekti(ovde ima dosta mesta gde da bi se stiglo mora se uzeti trajekt),slobodno koriscenje trake puta gde je dozvoljeno samo za vozila javnog saobracaja i taksija.Do sada je prodato oko 2000 Tesla S i 7-8 hiljada Nissan Leaf-a ovde i jos uvek se masovno kupuju jer pocetna cena Tesla S je 55000 eura,a to ovde moze oko 60% domacinstava da priusti ako ne i vise.Zaboravih takodje da je punjenje elektricnih autmobila takodje dzabe na svi javnim mestima gde je postavljen punjac,a Tesla pravi nove brze punjace na svim glavnim putevima u Norveskoj,i tu je dzabe punjenje.

Norveska je zemlja gde se najvise proda elektricnih automobila na svetu jer mi ovde smo oslobodjenji placanja svih dazbina drzavi pri kupovini ovih automobila,gratis je parkiranje u celoj drzavi,gratis trajekti(ovde ima dosta mesta gde da bi se stiglo mora se uzeti trajekt),slobodno koriscenje trake puta gde je dozvoljeno samo za vozila javnog saobracaja i taksija.Do sada je prodato oko 2000 Tesla S i 7-8 hiljada Nissan Leaf-a ovde i jos uvek se masovno kupuju jer pocetna cena Tesla S je 55000 eura,a to ovde moze oko 60% domacinstava da priusti ako ne i vise.Zaboravih takodje da je punjenje elektricnih autmobila takodje dzabe na svi javnim mestima gde je postavljen punjac,a Tesla pravi nove brze punjace na svim glavnim putevima u Norveskoj,i tu je dzabe punjenje.

:worth:

Iako je Norveska veliki proizvodjac nafte....

TAKO se to radi ! :ok:

Tesla C:

Tesla-Model-C.jpg

Poslednja izmena:
Gledao sam ovaj Tesla S

Mora da se puni 3 sata da se napuni baterija i sa tom baterijom mozes da predjes maksimum 400 km.

Za gradsku voznju je ok ali za neka duza putovanja nije barem dok ne naprave sistem brze zamene baterija, tipa na pumpi das praznu a uzmes punu i slicno.

Prave se super punjaci tako da mozes da napunis bateriju za nekih 30-45 minuta.Tesla sponzorise izgradnju tih punjaca na glavnim putevima,ali samo u zemljama gde se proda dovoljno automobila da bi opravdalo izgradnju.Za sada samo US,Norveska i Holandija su zemlje gde se ovi punjaci prave.

Gledao sam ovaj Tesla S

Mora da se puni 3 sata da se napuni baterija i sa tom baterijom mozes da predjes maksimum 400 km.

Za gradsku voznju je ok ali za neka duza putovanja nije barem dok ne naprave sistem brze zamene baterija, tipa na pumpi das praznu a uzmes punu i slicno.

Sa jednim punjenjem mozes da stignes u bilo koju tacku u Srbiji. (Vranje 350 km)

Ili do Zagreba...(390 km)

Nocu, dok ti spavas, auto se puni.....

Poslednja izmena:

Back