Elektricitet

limunada

Buduća legenda
Poruka
38.715
U poslednje vrijeme primjecujem da sam naelektrisana.🙂
I to ne samo ja,nego svi oko mene na poslu.Cim se primaknemo blizu metala ili vode "pucketamo".
Neki dan to bi bas glasno,kao udar struje,a samo se dvije osobe primakle jedna drugoj.🙂
Poceli smo da proozvodimo struju.😃
Kosu ne mogu da ocesljam, "stoji" uspravno.😀
Ne znam da li je to od racunara...ali stalno sam za racunarom,a nisam prije bila toliko naelektrisana.
Kako se "odelektrisati"?

Исто :lol:
Поготово када излазим из кола и затварам врата. И такође нисам једина. Многи су приметили да је израженије ових дана.

Није до рачунара. Моја бака не зна шта је то, а исто јој се коса костреши.

Mislim da nam je to od ovih sokoćala koja su nam stalno u rukama. Ponekad mi desi da se rukujem s nekim i da me baš potrese struja. Baš je neugodno. Jače je kad sam nešto ljuta ili nervozna a kako riješiti pojma nemam.

Moj sin je antena za elektricitet... Imam negde na hardu video kako baca varnice koje se vide na sve metalne predmete po kuci, i tako je bilo bogami dva dana.
Tek sam posle cuo da je bila velika Sunceva magnetna bura.....

I to ne samo ja,nego svi oko mene na poslu.Cim se primaknemo blizu metala ili vode "pucketamo".
Neki dan to bi bas glasno,kao udar struje,a samo se dvije osobe primakle jedna drugoj.🙂
Ne znam da li je to od racunara...ali stalno sam za racunarom,a nisam prije bila toliko naelektrisana.
Kako se "odelektrisati"?
Kod nas je tako bilo zbog jedne stolice, koja je pravila statički elektricitet.
Čak su i osigurači par puta ispadali i nestala je i struja dva puta.Onda se upale alarmi, to je bio haos, nismo ni mogli normalno raditi.
Prijavite bolje nadležnima i pozovite majstora za struju, da sve proveri.
Kod nas je sve drugo u vezi struje bilo ok, pa čim smo sklonili stolicu sve je opet bilo u redu.
Znam da zvuči ludo,...ali jeste tako! 😁

Ne znam...radim u istoj prostoriji godinama,isti racunari...ali nikad nije bilo toliko naelektrisanje.
Najvise me nervira kosa...ne mozes ocesljati nikako. ?
Zar baš ništa od stvari ili uređaja niste promenili ili zamenili?
Nešto stvara taj elektricitet.

Ne znam...radim u istoj prostoriji godinama,isti racunari...ali nikad nije bilo toliko naelektrisanje.
?

I "pecka" te kad uhvatiše kvaku od vrata? ?

Nismo nista...ima 4 racunara u prostoriji i to je to.
A pecka i kad uhvatis za kvaku,i kad hoces da operes ruke a nedavno smo imali i kad se dvoje osobe priblize.🙂
To je tako puklo,da smo se uplasili.😂
Tako je i kod nas bilo.
Nešto ipak mora biti,...kod nas je to bila nova radna stolici čiji naslon (trljanje leđa o naslonu) je stvaralo elektricitet.
Postoje neki predmeti i materijali koji ga stvaraju.
Nosite li neki novi nakit( prstenje,narukvice i sl)? Probajte da ne nosite nakit na poslu neko vreme.Nekad može biti i od nakita.

...
Kako se "odelektrisati"?

Мењај навике !

Исто :lol:
Поготово када излазим из кола и затварам врата. ...

Мењај пресвлаке !

Није до рачунара. ...

Није, до столице је, односно интеракције столица - твоја одећа ...

Kako se "odelektrisati"?
A ja ćutim i nikom ne pričam sve mislim to mi je od terapije. Ne sećam se da sam nešto pipnula da me nije pecnula struja.

Koje navike? ?

Inace,ovih dana se dosta ljudi zali na taj staticki elektricitet.Mozda ima nesto u vazduhu? ?
Nije u vazduhu (stvara se napr.kada kosu očešaš o neku tkaninu, pa u mraku vidiš kako pucketa i svetluca).
To u firmi sigurno ne radite, pa je verovatno je od stolice.Je'l neko promenio skoro stolicu na kojoj sedi? Ako je do stolice, najbolje je zameniti je drugom.Može se staviti napr. neki kožni materjal ili presvlaka, jastuče gde sediš (tu gde je guza.ica), onda se stolica može razmagnetisati.Samo je lakše nabaviti drugu stolicu!
Verovatno se to dešava u nekoj određenoj prostoriji! Ako se baš svima dešava, da ih sve od reda pecka elektricitet u svim prostorijama i kancelarijama,onda bi trebalo proveriti struju (kablove,osigurače, strujne table
i sl).

Nije u vazduhu (stvara se napr.kada kosu očešaš o neku tkaninu, pa u mraku vidiš kako pucketa i svetluca).
To u firmi sigurno ne radite, pa je verovatno je od stolice.Je'l neko promenio skoro stolicu na kojoj sedi? Ako je do stolice, najbolje je zameniti je drugom.Može se staviti napr. neki kožni materjal ili presvlaka, jastuče gde sediš (tu gde je guza.ica), onda se stolica može razmagnetisati.Samo je lakše nabaviti drugu stolicu!
Verovatno se to dešava u nekoj određenoj prostoriji! Ako se baš svima dešava, da ih sve od reda pecka elektricitet u svim prostorijama i kancelarijama,onda bi trebalo proveriti struju (kablove,osigurače, strujne table
i sl).
Svugdje se desava,u svim prostorijama.A tesko da mozemo sta promijeniti.🙂
Ali nije se prije desavalo,a sve je isto...i mi...i namjestaj.

Svugdje se desava,u svim prostorijama.A tesko da mozemo sta promijeniti.🙂
Ali nije se prije desavalo,a sve je isto...i mi...i namjestaj.
Pozovite majstora za struju.
Možda je neki uređaj pri kraju ili je pokvaren.Može se desiti napr.da vam usled jačeg varničenja, počnu ispadati osigurači i nestane struje. Kod nas se dešavalo samo u jednoj kancelariji, gde je bila ta stolica koju smo izbacili i zamenili drugom.

Back