El ovo Beograd ili Bejrut ?

hakim bej

Elita
Poruka
16.476
Skoro da ne prodje dan da ne uletim u saobracajni kolaps.
Ali ne zbog nenastelovanih semafora, rupa na putu, bahate voznje ili crknutih GSP vozila.
Ne.
Nindza kornjace specijalci sa otkocenim kalasnjikovima, kapama sa prorezom u maskirnim uniformama precesto blokiraju zivot u gradu.

Svaki put kad neki ministarcic ili kakva slicna papuca krene na pisanje, ili posalje pevacicu u kupovinu cipela, naoruzani specijalci totalno blokiraju grad.
To traje 15-30 minuta, zatim prodje 4-5 blindiranih kampanjola sa plavim rotacijama, audi sa novim cipelama, za njim jos 4-5 kampanjola... rotacije, sirene, pratnja...

Ranije su imali izgovor da hapse Mladica; a sada samo ne dozvoljavaju ni pesacima da prodju... majmun sa kalasnjikovom mi je danas prisao izgurao sa puta... a iz usta mu smrdi... cak i kroz masku. u ocima tup pogled i mrznja.

Koliko Mladica treba uhapsiti da bi paravojne snage vec jednom prestale da blokiraju grad?
Da li su oni svesni da ih ja od poreza placam, i da ih placam da meni omoguce slobodno kretanje po gradu?

Od cega i od koga tolika preskupo placena vojska zandarma cuva dojucerasnje ulicare?
Da nece mozda kao na kizu? Pa nije kizu roknuo obican gradjanin, civil koji prelazi ulicu, nego bas oni, specijalci.
Heroji.
Ispada da ih od sebe cuvaju.

Toliko izivljavanje i blokiranje grada nisu ni Tito ni Cobi radili.
Tita nisu toliko cuvali.
Vojska na ulicama.
Bejrut, ebote.

Ja sam se "osvetio" jednom robokapu...
Skrajnuo me kolima i ja stao sa strane,izašao iz kola i zamolim ga da zamaknem u sporednu ulicu
-dalje bih alternativnim pravcem...
"Ne,tu stoj!"
Zamračilo mi se skoro,ali ko velim ,čekaj ,sad ćemo oružjem koje ne znaš kako se otkoči,a i nemaš municije za njega...
Prošlo pet šest minuta i ja ga pitam da li zna kad će imati hiljadu evra,a ne petsto platu...On me samo pogledao belo...
Kad takvi kao ja uplate ceo porez na ceo prihod...
"Hajde gubi se..." Zarežao je...
Nisam ga prijavio njegovom šefu-dosta mu i to bilo...Ni šef njegov ne plaća sav porez...

Bila sam skoro u BGD...i da kažem šta je bilo lepo, samo istorijske i velepne zgrade i parkovi. :)

Ali, prošla sam u podzemni prolaz ispod saobraćaja, totalno mračno tako lepo možeš sam sebe da saplićeš i padneš, totalno rizično za svakog pešaka koji može da bude povređen na 10 načina, pa kako to nazivate Beograd sigurnim gradom u Evropi?

Saobraćaj je haos, da ne dužim suvišnim komentarom.

I ovo drugo, i bila sam gladna, na Teraziju bila samo jedna jedina pekara ali u okolini nema šta da se kupi za jelo.

I to vam je minus, ne zameri mi. :)

I nisam nigde videla policijsku i vojnu pratnju sa žestokim opremama. ;)

Ja se odavno zalazem da se prestoni status izmesti iz Beograda.

Najmanje sto bi za pocetak mogli da urade je da se presele na Novi Beograd. Tamo je bar sve siroko a i aerodrom je tamo. Da vec jednom prestanu da gnjave narod.
A mi cemo da imamo sve sta nam treba - skolu, fakultet, postu, banku, opstinu... sve to sto zaista koristimo. A garantujem da niko od prisutnih nije provirio nikada ni u jedno ministarstvo, a kamoli vladu ili predsednistvo.

Ne fali nista prestonom statusu Beograda. Treba izmestiti bahatost.

Ej, svita od par stotina nindza obezbedjuje JEDNOM JEDINOM coveku da se provoza kroz grad u kome je odrastao.
Da li je taj covek Hajle Selasije? Da li nosi kriticnu masu plutonijuma? Da li ima koleru? Da li neko zeli da ga ubije?
Nista od toga.
U pitanju je bahato trosenje novca poreskih obveznika na losu glumu.
Mnogo novca poreskih obveznika.

a gde se to zalažeš :eek:

Na Politici, tamo je pravo mesto za to. Ovo je lep, miran i uredjen deo foruma, glupo je da ovde pravim buku. Beograd ce da ostane grad - bio prestonica ili ne... i zato o tome ovde ne pisem, nema potrebe.

- - - - - - - - - -

Sto bas Novi Beograd? Zasto ne Brisel, ili Ankara?

Ne postoji vlada u Beogradu, tu su samo glumci, novinari i press centri, vlada je vec 13 godina u Briselu.
Suverene drzave mogu da imaju vlade. Mi to nismo, slusamo naredjenja okupacionih vlasti.

Isti koji kazu da nam je prestonica u stvari Brisel - bi hteli da to bude Moskva. A ja kazem da je to onda isto.

Postoji mnogo razloga zasto o tome svemu ne pisem ovde, nego na Politici.

Bila sam skoro u BGD...i da kažem šta je bilo lepo, samo istorijske i velepne zgrade i parkovi. :)

..bila sam gladna, na Teraziju bila samo jedna jedina pekara ali u okolini nema šta da se kupi za jelo.

I to vam je minus, ne zameri mi. :)

Terazije su preskupa lokacija za pekare pa ih i nema.
Ali, prošla si pored minimun jednog restorana i Meka a pekara Toma ( jedna od najboljih) ti je bila na max 100m a još jedna preko puta Beograđanke.

Ne valja da sama ideš u nepoznat grad. Ili ćeš zalutati ili ostati gladna :p

Terazije su preskupa lokacija za pekare pa ih i nema.
Ali, prošla si pored minimun jednog restorana i Meka a pekara Toma ( jedna od najboljih) ti je bila na max 100m a još jedna preko puta Beograđanke.

Ne valja da sama ideš u nepoznat grad. Ili ćeš zalutati ili ostati gladna :p

Pa nisam bila sama, a i sama ne bih išla. Svakako bih se izgubila u periferiji ali u gradu sa pojedinim zgradama služe kao orijentiri tako da u centru ne bih se izgubila. :D

Hvala za smernice, sledeći put ću ...;)

Ova drzava ce ubrzo potonuti u anarhiju i to sve zbog gore navedenog.A sto se prestonog statusa tice treba ga promeniti mnogo se raje nakotilo u Beogradu da ne moz normalan covek da funkcionise a da ga ne terorisu organi reda ili lokalne jajare po parkovima.

Back