el. brijac

gepard393

Zainteresovan član
Poruka
159
Nzm gde ovu temu da smestim posto nisam uspio naci pravi podforum za ovo. Naime, kupio sam el. brijac danas i krenuo sam da ga punim. U uputstvu pod sekcijom charging stoji ovo: "The charging indicator is on, which shows that it is charging, after 8 hours charging is over" A u sekciji usage pise "Charging time cannot exceed 5 hours or it affects the of the battery..." Neka mi neko objasni kakva je ovo zajebancija, ko ovde koga je*e. Prvo mi napisu da se puni 8 sati, a posle da ne sme preko 5...

Nzm gde ovu temu da smestim posto nisam uspio naci pravi podforum za ovo. Naime, kupio sam el. brijac danas i krenuo sam da ga punim. U uputstvu pod sekcijom charging stoji ovo: "The charging indicator is on, which shows that it is charging, after 8 hours charging is over" A u sekciji usage pise "Charging time cannot exceed 5 hours or it affects the of the battery..." Neka mi neko objasni kakva je ovo zajebancija, ko ovde koga je*e. Prvo mi napisu da se puni 8 sati, a posle da ne sme preko 5...
Pa samo prvi put kad ga punis puni se 8 sati (da bi se formatirala baterija), posle toga ga punis 5 sati i to ti je to :ok:

Ja sam ga stavio da se puni, al nisam obracao paznju koliko je sati tad bilo jer nisam znao da treba da se formira baterija. Sta mislis ako ostane duze od tih 8 sati, kolko ce biti stetno?

Ma i da omanes za 45 minuta nema veze (nije toliko strasno)...
Ko da brijac ima tacan tajmer u sebi :D
Nece biti strasno.
Samo gledaj da se sledece punjenje puni 5 sati.

Nisam se usr'o ali ne bih da ispadne da sam dzabe bacio pare ako sjebem bateriju odmah na startu...
Vlado, kakvih 45 minuta, mozda omasim i za 2, 3 sata:)
I jesi li siguran da svaki sledeci mora tacno 5. Ja sam ono shvatio da je 5 maksimum a da ti mozes da rokas i 2 minuta ako hoces!

On verovatno ima NiMh bateriju koja se prvi put formira, tj puni se do kraja bar 12 sati kako bi bile aktivirane sve celije
Kasnije se verovatno puni do 5h kako pise
Mada ne vidim neku stetu i ako se puni duze, jer kad se napuni ona vise ne vuce struju
I treba da probas da je punis onda kad je skoro pri kraju i onda je punis dok se skroz ne napuni, a ne da je stalno dopunjavas, jer u drugom slucaju koristice sve manje i manje celija i bice sve slabija i slabija

On verovatno ima NiMh bateriju koja se prvi put formira, tj puni se do kraja bar 12 sati kako bi bile aktivirane sve celije
Kasnije se verovatno puni do 5h kako pise
Mada ne vidim neku stetu i ako se puni duze, jer kad se napuni ona vise ne vuce struju
I treba da probas da je punis onda kad je skoro pri kraju i onda je punis dok se skroz ne napuni, a ne da je stalno dopunjavas, jer u drugom slucaju koristice sve manje i manje celija i bice sve slabija i slabija

Ona vuce struju i dalje, i ako se predugo prepunjuje skracuje se takodje njen vek od "prepunjavanja" , ali ako elektronika u uredjaju sama iskljuci dovod struje kada se baterija napuni kao sto je kod vecine mobilnih telefona onda je ok.

Back