EKUMENIZAM

EKUMENIZAM

• DA,TO JE NASUŠNA POTREBA

• NEMAM NIŠTA PROTIV

• NE ZNAM

• NISAM ZA EKUMENIZAM

• NE ZNAM ŠTA JE TO

• JERES

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.glas-koncila.hr/rubrika_arhiva.html?news_ID=2677 :evil:

http://www.glas-koncila.hr/rubrika_arhiva.html?news_ID=513 :evil:

http://www.glas-koncila.hr/rubrika_arhiva.html?news_ID=411 :evil:

http://www.glas-koncila.hr/rubrika_arhiva.html?news_ID=453 :evil:

А ШТА КАЖУ КАНОНИ СВЕТИХ САВОРА?

10. Правило Св. Апостола. -Који се заједно са одлученим, ма било у кући, буде молио, нека се одлучи.

11. Правило Св. Апостола- Клирик, који се буде молио заједно са свргнутим клириком, нека се свргне и он.

45. Правило Св. Апостола- Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако им пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне.

46. Правило Св. Апостола- Заповедамо да се свргне епископ, или презвитер, који призна крштење или жртву јеретика. Јер како се слаже Христос с велијаром? Или какав удео има верни с неверником?

33. Правило Лаодикијског Сабора- С јеретицима или расколницима не сме се заједно молити.

32. Правило Лаодикијског Сабора- Не треба примати јеретичких благослова, јер су они више злословља него ли благослови.

34. Правило Лаодикијског Сабора- Ниједан хришћанин не сме остављати мученике Христове и обраћати се лажним мученицима, тј. јеретицима, или који су пре јеретици били, јер су они далеко од Бога. Нека су дакле анатема, који се к њима обраћају.

38. Правило Лаодикијског Сабора- Не сме се празновати заједно са незнабошцима, нити општити у њиховом безбожју.

6. Правило Лаодикијског Сабора- Не може се допуштати јеретицима, који остају упорни у јереси да улазе у Дом Божји.

10. Правило Лаодикијског Сабора- Који Цркви припадају, не смеју равнодушно женити своју децу са јеретицима.

Naravno da je jeres velika. Vatikan pokusava da nas stavi pod svoje skute sinhronizovano sa akcijom sirenja zapada na istok. Zasto jeres? Zato sto se crkve nisu razjedinile nego je Rimska crkva pobunjena otpala od apostolske Hriscanske crkve. Prihvatili su mnoge ranije i kasnije jeresi i postali vise politicka organizacija bez ikakvih tragova duhovnosti koje su se odrekli 1054. Znaci - pravoslavlje postoji od vremena Hrista koji je ustanovio crkvu a od te crkve su se odvojili i postavili papu kao " izaslanika Bozijeg " koji je u stvari ono sto Hristos nije hteo da prihvati na zemlji: vlast i sila sveta. Papa se stavlja bogatstvom i moci iznad samo Hristosa sto je takodje jeres. Svaki pokiusaj ekumenizma je bogohuljenje i velika greska.

King 7:
Naravno da je jeres velika. Vatikan pokusava da nas stavi pod svoje skute sinhronizovano sa akcijom sirenja zapada na istok. Zasto jeres? Zato sto se crkve nisu razjedinile nego je Rimska crkva pobunjena otpala od apostolske Hriscanske crkve. Prihvatili su mnoge ranije i kasnije jeresi i postali vise politicka organizacija bez ikakvih tragova duhovnosti koje su se odrekli 1054. Znaci - pravoslavlje postoji od vremena Hrista koji je ustanovio crkvu a od te crkve su se odvojili i postavili papu kao " izaslanika Bozijeg " koji je u stvari ono sto Hristos nije hteo da prihvati na zemlji: vlast i sila sveta. Papa se stavlja bogatstvom i moci iznad samo Hristosa sto je takodje jeres. Svaki pokiusaj ekumenizma je bogohuljenje i velika greska.
ТАЧНО СРБИНЕ БРАТЕ
2.gif

Nema sta mnogo da se prica.
Pravoslavlje je nastavilo veru prvih vekova a katolici su ti koji su se odvojili svojim jeretickim ucenjem a kasnije i protestanti pa razne sekte koje iz svega toga nastaju.
Dakle samo moze doci do vracanja ostalih u pravu veru koje se pravoslavlje jos drzi.

JOCCCA:
Nema sta mnogo da se prica.
Pravoslavlje je nastavilo veru prvih vekova a katolici su ti koji su se odvojili svojim jeretickim ucenjem a kasnije i protestanti pa razne sekte koje iz svega toga nastaju.
Dakle samo moze doci do vracanja ostalih u pravu veru koje se pravoslavlje jos drzi.
Помаже БОГ Брате и свако добро

Још од времена поделе хришћанске цркве на источну и западну, тачније од 1054. године присутна је жеља за јединством цркве јер Господ Исус Хрстос је рекао да је основао цркву: „Којој ни врата Адова неће одолити“, дакле једну цркву а не више цркава. У новијој историји све више се говори о екуменизму, односно о жељи да се успостави контакт између римокатоличке цркве и православне цркве, наравно никако не изузимајући протестанте са жељом да се на тај начин дође до јединства. Да би могло доћи до јединства потребно је да се римокатоличка црква врати изворном хришћанству и његовом учењу које је формулисано од стране Светих Божијих људи (који су били надахнути Духом Светим) на Васељенским саборима. Што значи да је потребно да се римокатоличка црква врати заједници из које је сама изашла и допринела да се касније из њеног крила појаве различита протестантска учења. Када православни богослови учествују на екуменским састанцима неправедно их људи који не познају суштину проблема осуђују као „издајнике православља“ што апсолутно не стоји јер православна црква је настављач светоотачког учења и чувар вере Христове.

JOCCCO,ja sam sa sela,ti si mi obznanio istinu i poentu ekumenizma................dragi moj srbine,nemoj emitovati unapred nastreban tekst i usvajati tudja objasnjenja ,vec se potrudi da i sam dodjes do nekih informacija...............SPC vec 50 godina koraca stazama nepoznatim pravoslavlju.......

Ne videh nigde zilote da se pokazase ispravniji!
A za tekst nije tajna da sam ga prekopirao.Mrzi me da kucam.A ne vidim sta tu ima lose u tekstu a za probleme unutar crkve toga verovatno ima.Sto ne znaci da ce propasti.kako bese "jer je ni vrata paklena nece nadvladati..." ili slicno!
Svako dobro.
Molim te objasni mi sta znaci zilot?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back