Ekspanzija potražnje za putovanjima

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.427

U porastu rezervacije za smeštaj i avionske karte: Sledi li "travel boom"?

Prema pisanju Si-En-En-a, u svetu bi uskoro moglo da dođe do "travel booma", odnosno ljudi bi uskoro mogli nastaviti s putovanjima širom sveta.

Iako je "normalnost" još uvek veoma daleko za turističku industriju, ljudi širom sveta već počinju razmišljati o tome gdje će putovati ovog leta.

Na primer, velike američke aviokompanije poput Delte, JetBluea, Uniteda i American Airlinesa navele su kako su u poslednje vreme zabeležili porast u kupovini i rezervaciji karata.

"Ljudi se vakcinišu i kupuju karte kako bi što pre posetili one koje nisu videli godinu dana", rekao je izvršni direktor American Airlinesa Doug Parker, navodi sarajevski Klix.

Iz Airbnba su naveli kako je u poslednjih nekoliko sedmica primetan porast pretraživanja lokacija za odmor. Korisnici ove platforme tražili su "male gradove na obali, gradove u blizini velikih parkova..."

Airbnb navodi i kako je broj ljudi koji traži apartmane u drugim delovima sveta sada 35 odsto veći nego u isto doba prošle godine.

Porastom broja vakcinisanim ovu potražnju prate i ohrabruju i same mere dobrog dela van-evropskih država. Karantini se ukidaju ili smanjuje broj dana trajanja, neke zatvorene zemlje lagano se spremaju da odškrinu vrata, aerodromi otvaraju za komercijalne letove, procedura u smislu papirologije se smanjuje, IATA već uvodi "covid-pasoš" koji će važiti za sve avio prevoznike....

Sve u svemu svet se sprema za taj "travel-boom" koji sigurno dolazi, sa izuzetkom EU....čini mi se da će dugo još plaćati birokratske i ine brljotine oko vakcina i mera,barem one zemlje kojima je turizam značajan izvor prihoda.

Jel se samo ja to ne radujem guzvama? :confused:
valjda taj buuuum nece biti ovakav :vatromet:vec samo 🍾 :lol:
Proći će mnogo dok se ne vrati masovna pre-covod pomama...a i uvek će biti onih mesta da se malo svesno pobegne od gužve...dalje od mejnstrima.

Ovo je ipak samo onaj "neizdrž" koji se nakupio u ljudima, ja se sve nadam da će na leto deo njih da se izduva pa one lepe destinacije na jesen ostanu još neiskvarene masivnim prilivom gostiju ;)

Samo daleko smo još od faze da opušteno možemo da planiramo...još ništa nije izvesno. Samo se naslućuje taj momenat i vide neka kretanja na tržištu...još jako mala.
Ali ovakve vesti svakako raduju jer je "u vazduhu" taj osećaj ...i ljudi ponovo razmišljaju u tom pravcu.
Inače dobar deo avio-kompanija nudi opciju besplatnog otkazivanja do kraja godine što definitivno pospešuje ovu kampanju rezervacija.

А интересантно је и да су се добро проводили и сви који су ме замолили да им скројим пут.

Искуство :)
planiranje samog puta je skoro uzbudljivo isto koliko i samo putovanje....sem ukoliko se ne ide bas ono hotel - plaza...al onda tu i ne treba neko planiranje :) cudni su mi ti ljudi koji vole da putuju a ne istrazuju mogucnosti, ne kroje po svome...ali dobro...ima nas svakavih :)

Samo daleko smo još od faze da opušteno možemo da planiramo...još ništa nije izvesno. Samo se naslućuje taj momenat i vide neka kretanja na tržištu...još jako mala.
Ali ovakve vesti svakako raduju jer je "u vazduhu" taj osećaj ...i ljudi ponovo razmišljaju u tom pravcu.
Inače dobar deo avio-kompanija budi opciju besplatnog otkazivanja do kraja godine što definitivno pospešuje ovu kampanju rezervacija.

Само када се помену путовања, одмах је асоцијајација неко иностранство, што даље то боље :)
Има могућности за сјајним путовањима и у домаћој варијанти, али и у ближем суседству

planiranje samog puta je skoro uzbudljivo isto koliko i samo putovanje....sem ukoliko se ne ide bas ono hotel - plaza...al onda tu i ne treba neko planiranje :) cudni su mi ti ljudi koji vole da putuju a ne istrazuju mogucnosti, ne kroje po svome...ali dobro...ima nas svakavih :)
Никада ми то није био трип и увек сам са извесним сажаљењем посматрао групе туриста који прате свог водича, а који у десној руци подиже кишобран или неку заставицу како би га група приметила.
Сам свој планер, свој водич, идем тамо где хоћу, када хоћу и колико хоћу... без лимита овде имаш 15 минута да сркнеш кафу, овде 5 да пики ликиш или толико и толико да погледаш нешто. Скроз опуштено и увек сам сретао занимљиве људе уз пут

Pričam ja to godinama...ali masa njih kao opčinjeni u agenciju i što manje da rade na bilo čemu sem pakovanja.
Ja se vratim sa jednog i već stavljam notifikacije na bookingu i skyscanner-u čisto ako nešto uleti dobro :lol:
A kad se rešim da krenem to su sati i sati gledanja yt-a i tripadvisor-a i uopšte....i baš si lepo rekla...meni je taj deo planiranja neizostavni deo tog sjajnog osećaja zbog kojeg sam i postao putnik.

Back