ekonomska kriza kao cistiliste

Nije daleko od istine, da Srbija moze iz ove globalne krize u kombinaciji sa njenom hronicnom , koja traje , od kada je rahmetli Tito u Ljubljani prosaputao na uvo adjutantu;" cuvajte mi Jovanku ".....da izvuce neku korist.

Ali, ne onako, kako nas baja tunjavi Bota , ili suludi , histericni Djelic Boza, i naravno nikako onako kako smatraju radikali ili ovi novi , "armani radikali".....da ce nas oni, boze sacuvaj izvesti iz krize...

Sansa Srbije je u surovom otreznjenju njenih gradjana.....i teskim godinama koje nailaze, pa ko prezivi, imace sta da prica.........naime, nikada prosecan srbin nije mnogo mario za rad , posao , radno mesto.........smatrao je, da mu to pravo pripada po rodjenju, i da je drzava osnovana pre mnogo vekova, da bi mu obezbedila posao , dobru platu, godisnji odmor, produzeni vikend, bolovanje po potrebi ( potreba je berba jabuka u zavicaju ) i ostale beneficije........smatrao je, isto tako, da je vlast duzna po defaultu, da pljacka i da krade, jer, yebo ti tog predsednika opstine ili drzave, koji se nije nakrao.........sto kaze narod : " ko nije za sebe , nije ni za drzavu" ..........tako su se najveci lopovi u drzavi smatrali za "sposobne" , a retki posteni su proglasavani za "budale" , "nesposobne" , "ovce" i slicno...............

E , sada , kada su nas "sposobni" i " namazani" u saradnji sa opstim , svetskim ekonomskim kolapsom doterali do kraja.............pocinje opsta kuknjava, cupanje kose, neverica, bacanje sa mostova i solitera......ali, kasno................

Nadam se, da ce cela privreda, sto je realno ocekivati, zaista jednom zauvek otici u pizdu lepu materinu , da ce narod osetiti sta je prava glad, i da ce bataliti "svetske zavere" i " vekovne granice" te se okrenuti onome od cega se zivi..........radu . Ali, sada ni to nije tako jednostavno........mora doci do prociscenja , koje ce trajati nekoliko godina cucanja na birou i cekanja pred narodnim kuhinjama, koje ce opet dovesti do toga , da se usranim motkama razjuri svako onaj ko se bavio ikada politikom u srbiji , makar na nivou mesne zajednice, i da politika ne bude osnovno i najunosnije zanimanje u vaskolikog srBlja.......

Kada procisti organizam visegodisnjim , prisilnim postom, i kada procisti mozak saznanjem da sve sto sada gleda na Tv ekranima , a sto se bavi politikom , treba baciti u resavsku pecinu i zazidati............mozda, ali mozda nam krene na bolje........ako se , ko za qraz, ne pojavi neki novi sloba da nas povede u svetlu buducnost nebeske , velike srbije........jer, kako rece rahmetli ......."ne znamo da radimo , ali znamo da se bijemo"...........na sta srbi u delirijumu uzvikase "toooooooo, majstoreeeeeeeeeeee":worth::worth::worth:

Са ови члан ХареКришне се никада досад нисам слаго ал га је ови пут убо ко прстом у око.
Добро запажање скроз истинито

mislim da je to sasvim kontraproduktivno. Mi smo dobar narod, verujem u demokratiju i liberalnost, ali isto tako verujem i u siromashne.

Totalno netacno,mi smo lenj narod koji uvek gleda da uhvati neki krivinu ako ne drezdis nad njim.
Uzgred bauljamo u zadnje vreme ko da ne znamo sta cemo sa sobom,a to koriste strani placenici da nas oni usmere.........treba celicna pesnica :mrgreen:

Није ни чишћење толико добро...
Киселина убија. :)

cillit%20bang.jpg

Totalno netacno,mi smo lenj narod koji uvek gleda da uhvati neki krivinu ako ne drezdis nad njim.
Uzgred bauljamo u zadnje vreme ko da ne znamo sta cemo sa sobom,a to koriste strani placenici da nas oni usmere.........treba celicna pesnica :mrgreen:

pa to sto neko voli da sebe tretira kao neshto loshe to je njegov problem, ali ja mislim, da mi jesmo dobar narod, da nismo ne bi sve ovo preziveli. Evropske cene, a Albanske plate i ostalo.

Ма нисмо лењ народ, него нисмо имали прилике да се овде мало дуже на миру учимо радним навикама. Треба нам, у дужем периоду, сем мирног периода, и једна одговорна власт, која ће нас "васпитати". Али на жалост, није на видику. :(

Pa posle velike migracije ljudi iz sela u grad , sledi VELIKI POVRATAK NA SELO !

ovo bi, bez ikakve sale, moglo da bude jedna od dobrih strana ekonomske krize ........da se brate shabani vrate na vekovna ognjista , koja nisu ni na kosovu , ni u hrvatskoj, pa niko ne moze da se vadi kako su ih , eto oterale ustase ili siptari.sa istih..........

Nazad na selo.........stocarstvo, vocarstvno, ratarstvo, seoski turizam, i bog da vas vidi....svi koji imate babe i dede na selu........ladno imate odlican izbor.....

Ja bi, kunem se, samo da imam taj seljacki background, ladno zapalio u neko selo u sumadiji ili vojvodini..............milina jedna.......

Bio sam u ukupno 43 zemlje sveta. Ti?

Ti si objektivan?

Ја сам из саване дошао у Србију и не идем нигде ,па мислиш да си објективнија од мене?
Криза или како значи на грчком суд Божији(неко је овде написао) је одавно код нас ,у прошлих пар година новац који је пристизао у Србију од приватизације ,донација,кредита,пореза царина је потрошен. Протеран је кроз плате.(дебело црево) и није се нико питао као стандард у земљи без производње расте тим темпом .Шта ће се десити па вратићемо се на ниво стандарда који наша економија може да нам пружи.А то је господо далеко испод садашњег,не желим да улазим у дискусију ко је крив за ситуацију али је тако и да се није десила СЕКА у Србији би дошло до кризе и пада стандарда.
Паре смо појели и попили ,потрошили на телевизоре и шпорете,привреда и економија пуцају ,остаје нам сива економија и вратисмо се у вама мрске 90.

Ма нисмо лењ народ, него нисмо имали прилике да се овде мало дуже на миру учимо радним навикама. Треба нам, у дужем периоду, сем мирног периода, и једна одговорна власт, која ће нас "васпитати". Али на жалост, није на видику. :(

Pa i ratovi su nas navikli da zivimo od danas do sutra i da se snalazimo na razne nacine.
Ali daleko bilo da traje mir jos dugo,mir je za nas smrt.

ovo bi, bez ikakve sale, moglo da bude jedna od dobrih strana ekonomske krize ........da se brate shabani vrate na vekovna ognjista , koja nisu ni na kosovu , ni u hrvatskoj, pa niko ne moze da se vadi kako su ih , eto oterale ustase ili siptari.sa istih..........

Nazad na selo.........stocarstvo, vocarstvno, ratarstvo, seoski turizam, i bog da vas vidi....svi koji imate babe i dede na selu........ladno imate odlican izbor.....

Ja bi, kunem se, samo da imam taj seljacki background, ladno zapalio u neko selo u sumadiji ili vojvodini..............milina jedna.......
Харе Кришна није проблем наћемо ти на 40 -так км од Новог Сада кућу и земљу,само ако хоћеш.и неће те пуно коштати.Кућа 5000-10.000 е 1хектар око 2500-4.000е
мало стоке и мезанизације око 10.000е све у свему око 20.000-30.000 евра.Пошто стално негде путујеш вероватно можеш то да издржиш па када решиш само ми се јави,видео си како је било лепо у Баранди.

Pa i ratovi su nas navikli da zivimo od danas do sutra i da se snalazimo na razne nacine.
Ali daleko bilo da traje mir jos dugo,mir je za nas smrt.
Зашто је мир смрт? :think: Па ратови су нас највише уназадили, толико нам је људи изгинуло, па нас сад има једва 8 милиона, уместо да нас је 80. Неке смо могли избећи, сигурно, да смо имали више мудрости, и боље владаре.

Sansa Srbije je u surovom otreznjenju njenih gradjana.....i teskim godinama koje nailaze, pa ko prezivi, imace sta da prica.........naime, nikada prosecan srbin nije mnogo mario za rad , posao , radno mesto.........smatrao je, da mu to pravo pripada po rodjenju, i da je drzava osnovana pre mnogo vekova, da bi mu obezbedila posao , dobru platu, godisnji odmor, produzeni vikend, bolovanje po potrebi ( potreba je berba jabuka u zavicaju ) i ostale beneficije........smatrao je, isto tako, da je vlast duzna po defaultu, da pljacka i da krade, jer, yebo ti tog predsednika opstine ili drzave, koji se nije nakrao.........sto kaze narod : " ko nije za sebe , nije ni za drzavu" ..........tako su se najveci lopovi u drzavi smatrali za "sposobne" , a retki posteni su proglasavani za "budale" , "nesposobne" , "ovce" i slicno...............

E , sada , kada su nas "sposobni" i " namazani" u saradnji sa opstim , svetskim ekonomskim kolapsom doterali do kraja.............pocinje opsta kuknjava, cupanje kose, neverica, bacanje sa mostova i solitera......ali, kasno................
:hahaha:...postao si gori od mene.:)Ja sam sve ovo apsolvirao još dok krize nije bilo na vidiku.Nažalost,mislim da će vaskolika Srbadija čim ova kriza počne da prolazi biti gora nego što je bila.Ne očekujem da se bilo ko opameti jer ovde pameti nikad nije ni bilo,ne očekujem da postanemo pravna država,niti da nam funkcionišu zdravstvo i sistem uopšte,političari pogotovo neće biti bolji.
Jednostavno,takav smo narod,ništa bez diktature i usrane motke.Ovde svako misli da može da bude mafijaš i lopov,a najsmešnije je kad ga neko sličan rokne pa moramo da gledamo prenos sahrane na TV-u.
Ukratko,jadno i bedno.:lol:

Харе Кришна није проблем наћемо ти на 40 -так км од Новог Сада кућу и земљу,само ако хоћеш.и неће те пуно коштати.Кућа 5000-10.000 е 1хектар око 2500-4.000е
мало стоке и мезанизације око 10.000е све у свему око 20.000-30.000 евра.Пошто стално негде путујеш вероватно можеш то да издржиш па када решиш само ми се јави,видео си како је било лепо у Баранди.

Zemljace , mnogo je to para............:roll:

Pokusavas li ti to meni da uvalis zemlju i traktor???:D........elem, ja lepo rekoh da oni koji vec imaju imanje , treba da idu da ga obradjuju........i to u njihovom najboljem interesu.....

a za 20 - 30 000 evricha , imam bolji plan kako da ih syebem , nego da kupujem tvoj polovni traktor;)

Back