Mej bregami
Buduća legenda
- Poruka
- 44.280
Što se desilo?Pa ovo se vec desilo, imamo podatke. Vidi, znam da je malo cudno s'obzirom kako je Hrvatska prosla, ali ne projektuj sebe na druge.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Što se desilo?Pa ovo se vec desilo, imamo podatke. Vidi, znam da je malo cudno s'obzirom kako je Hrvatska prosla, ali ne projektuj sebe na druge.
Pa rekao bih da si ti jedan od tih 15, koliko branis trenutnu ekonomsku katastrofu![]()
Što se desilo?
Ne to je glupostKatastrofa je bila 2011 kada smo zamalo bankotirali zbog Tadicevog populistickog deljenja helikopter para ljudima za izbore.
Hrvatska se vratila 2021. i umjesto da Srbija prestigne Hrvatsku, razlika u BDP-u se povećala u korist Hrvatske.Ovo nije katastrofa, ovo je najbolja pozicija u srpskoj ekonomiji modernog doba.
Katastrofa je bila 2011 kada smo zamalo bankotirali zbog Tadicevog populistickog deljenja helikopter para ljudima za izbore.
Pa znas, bila jednom neka kriza, Hrvatska roknula 8.5%, a Srbija 0.9%.![]()
Ne to je glupost
Koji su to?Ima i Vucic svojih 15 ekonomista da mu pisu hvalospeve
Koji su to?
Ne verujem u te rezultate radikalne stranke.Nije, 7.5% kamate jesu glupost naravno, ali ne u tom smislu.
Danas pod Vucicem:
1. Dinar stabilniji nego ikad.
2. Inflacija oko 5 puta manja u proseku nego za vreme zutih, sve do korona krize.
3. Kamatne stope na javne kredite oko 2-3%, duplo manji nego kod zutih.
4. Nezaposlenost 10%, oko 2-3 puta manja nego za vreme zutih.
5. Skoro 4 milijarde stranih direktnih investicija godisnja.
6. 1200 km autoputeva se gradi, brze pruge takoje, zuti nisu mogli Koridor 10, 10 godina da zavrse.
7. BDP drugi najveci rast u Evropi za vreme najvece krize, posle Irske.
Ali ne dajes tih 60% na qurcevo zdravlje, nego na vitalnu nacionalnu infrastrukturu.A Vucic ne deli helokipter pare ored izbore
Dobar vic.
Nego, ne odgovori ti meni, jel bih ja bio dobar domacin da dozvolim da mi 60% plate ide na kredite?![]()
Srbija je u gadnom problemu. Dug je dupliran za nekoliko godina, i raste sve vise i vise. Bukvalno ne postoji izlaz.
Znam takve firme iz Njemačke, to je samo montaža koja ni u Njemačkoj nije dobro plaćena.
Budi realan, do 2016. je Srbija uzimala kredite po kamati do 9%.Ovo nije katastrofa, ovo je najbolja pozicija u srpskoj ekonomiji modernog doba.
Katastrofa je bila 2011 kada smo zamalo bankotirali zbog Tadicevog populistickog deljenja helikopter para ljudima za izbore.
Zaposli se kod Boscha pa javi koliko zaradi radnik na montaži.Koji ste vi trolovi jbt![]()
Budi realan, do 2016. je Srbija uzimala kredite po kamati do 9%.
Takva je bila cijena za Srbiju. Voli govoriti kako su žuti uzimali skupe kredite, a on ih je nadmašio. Nije Vučić ni smanjio dug, zapravo ga je enornmo povećao, nego je kozmetički pao udio u BDPu kojeg opet umjetno pumpaju strane kompanije i investitori.
Najbolje da pogledaš budžet koji slabo raste u usporedbi sa BDP-om jer jednostavno prihodi od stranih firmi nisu tako veliki kao pumpanje BDP-a, a javni dug samo raste. Što kad uskoro poraste cijena tih dugova?
Kakvu nacionalnu infrastrukturu, kad je pola zaduzivanja u poslednjih godinu i po otislo za helikopter pare ?
Ovo je jako zabavno![]()
Koji su to? Dokle ces da meljes o BDP-u? Kakve veze ima nominalni BDP sa kvalitetom zivota (zivotnim standardom)... koji je ISTI danas kao i pre 10 godina?Oni sto pisu da ce Rio Tinto da donosi 3% rasta BDP-a Srbiji godisnje.
Koji su to?
5.5 miliona stanovnika po 100 evra, pa po jos 30 pa po jos 20, to je 850 miliona.
Zatim, 100 evra za milion i po omladinaca ne jos 150 miliona, i sve ukupno milijarda.
Plus jedno pola milijarde je otislo samo za penzionere, dakle minimum 1.5 mijarda evra helikopter para
Slab si mi ti ekonomski analiticar ako ne umes da pomnozis ove lepe okrugle brojeve![]()
Ti smaras na 15 tema vec danima... I svi ne mogu da se nacude da izgleda i verujes u besmislice koje prosipas - kao da je neko preusmerio onu najodvratniju propagandU sa Pinka direktno ovamo.Ne znam brate smaras malo. Ako mislis da Vucic ne moze sad da nadje 50 ekonomista da pricaju za njega sta hoce, onda si glup. Isto kao sto i Djilas nadje tog Zeca.
Po tebi ni jedna firma ne valjaZaposli se kod Boscha pa javi koliko zaradi radnik na montaži.
Nemam ništa protiv otvaranja firmi, podržavamPo tebi ni jedna firma ne valja
Da odbijemo Nidec, šta misliš? Da im kažemo niste dovoljno dobri za nas
Nidek, proizvođač električnih motora otvorio firmu u Srbiji