EKO zlocin - poznat krivac

dunavko

Primećen član
Poruka
859
Da bi dobili gradjevinsku dozvolu u opstini Grocka a tako je verovatno i u drugim opstinama,morate da platite na ime urbanistickih uslova i u zavisnosti od zone gde gradite,od 600 do 1500 din po kvadr.metru projekta.tacne cene ne znam ali mogu da budu samo vece.sta to znacu u prevodu :ako objekat koji nameravata da gradite ima 100 kvm. to pomnozite sa ovom cenom koja varira od zone do zone .Sta su ti urbanisticki uslovi.Pazite sada :PRAVO na put,vodu ,kanalizaciju,struju,trotoar i sve ono cega se neko pametan setio da bi uzeo sto vise para od jadnika koji moraju da kupe tu dozvolu.jer bez toga ne mogu da KUPE prikljucak na struju i slicno.Klasicna ucena. mesne zajednice ,su davno videvsi da od svega toga sto je narod platio na ime tih urb.uslova,nema nista same su pokrenule samodoprinosom izgradnju lokalnih vodovoda kakve takve kvalitete.bolje ista nego nista.naravno da su te vodovode kasnije preuzele sluzbe opstine i pocele da naplacuju tu vodu!!! E sada dolazimo do najstrasnije stvari u celoj ovoj prici ,do EKO zlocina koji je nezamisliv.ti vodovodi su prouzrokovali velike kolicine otpadnih voda,mahom fekalne prirode .Ljudi nisu imali resenja kako da to regulisu jer je kanalizacija ipak ozbiljna i skupa stvar.Svako je resavao to kako je znao i umeo .a opstina je,kroz urbanisticke uslove uzela novac i za izgradnju kanalizacione mreze.gde je taj novac zavrsio,pogodite sami.gde zavrsavaju te otpadne vode?negde se akumuliraju na povrsini zemlje a ,sto je strasno,pojedinci su ne imajuci gde, otpadne vode sproveli u bunare posto im oni vise nisu trebali!!!! verovatno je vecini poznato da postoji sistem podzemnih voda koje su unakrsno medjusobno povezane.Sta smo uradili? Poslali smo zagadjenu vodu u sistem podzemnih voda i verovatno na duugi niz godina ako ne i trajno zagadili te vode. a sta se dogadja sa poljoprivrednim kulturama koje uspevaju iznad tih voda? sta u slucaju ,ne daj boze ,nekih kataklizmi,odakle voda za pice?ko je tu najodgovorniji?da nije onaj jadnik koji je morao da da ogroman novac za gr.dozvolu,pa posle je sam morao da napravi put,plati prikljucak za struju,iskopa bunar koji kasnije postane septicka jama.ovde na ovom forumu se vode dugotrajne diskusije,te na severnom polu ovako ,te na juznom onako,a ekoloska katastrofa je kod nas u toku.nije samo opstina grocka tom katastrofom obuhvacena nego je to skoro pravilo i u gradskim i prigradskim opstinama.

Неки траже затварање железаре у Смедереву,
заустављање радова на новој фабрици ЛингЛонг,
рушење Кулчине
и пресецање аутопутева.

Ја лично тражим забрану предизборних активности !
Много ми бре тешко кад видим колики смо идиоти !!!

Само избори, и то је то.
Заокружиш и готово.

Хммм, ал' како кад не знаш ко шта обећава ? :think:

Не знам, мораћу да размислим,
али лудачке предлоге не могу више да слушам ! :evil:

Poslednja izmena:
pustite politiku,ovaj problem se vuce jos od komunista.sto je jos strasnije.sta mislite koliko ima izvora,potoka samo na teritoriji beograda koji su zagadjeni. ali zato znamo da je beli medved otisao na more da lovi jer se konacno uvatio led . ja sam stariji i prosao sam mnogo vlasti. ko je nezadovoljan sto niko nece da glasa za njega blokira ulice u bgd ili kampuje ispred skupstine a pre toga popali i porazbija sve izloge i autobuse. a milicija ni da mrdne .al su tukli u nase vreme i to je bilo nekako normalno.milicija juri,narod bezi i bio je red brate.sad manjina juri,milicija bezi i pravi se sasava.ej ,pa ko tu da se snadje.ali ogromna steta se pravi u gradu i to neko treba da plati . ko ?Pa MI.

Kada na zapadu kupuješ građevinski plac, znači da je pitanje odvođenja voda rešeno urbanističkim planom za onoliki broj stanovnika .

Znam čoveka koji je hteo da proda neko od grada udaljeno poljoprivredno zemljište u jednoj zapadnoj zemlji , i kada je otišao u njihovu opštinu
rekli su mu da ne može da on parceliše kako hoće nego je država uradila projekat ako se tu za sto godina bude gradilo kuda će ići put kuda struja kako kanalizacija.

Da bi dobili gradjevinsku dozvolu u opstini Grocka a tako je verovatno i u drugim opstinama,morate da platite na ime urbanistickih uslova i u zavisnosti od zone gde gradite,od 600 do 1500 din po kvadr.metru projekta.tacne cene ne znam ali mogu da budu samo vece.sta to znacu u prevodu :ako objekat koji nameravata da gradite ima 100 kvm. to pomnozite sa ovom cenom koja varira od zone do zone .Sta su ti urbanisticki uslovi.Pazite sada :PRAVO na put,vodu ,kanalizaciju,struju,trotoar i sve ono cega se neko pametan setio da bi uzeo sto vise para od jadnika koji moraju da kupe tu dozvolu.jer bez toga ne mogu da KUPE prikljucak na struju i slicno.Klasicna ucena. mesne zajednice ,su davno videvsi da od svega toga sto je narod platio na ime tih urb.uslova,nema nista same su pokrenule samodoprinosom izgradnju lokalnih vodovoda kakve takve kvalitete.bolje ista nego nista.naravno da su te vodovode kasnije preuzele sluzbe opstine i pocele da naplacuju tu vodu!!! E sada dolazimo do najstrasnije stvari u celoj ovoj prici ,do EKO zlocina koji je nezamisliv.ti vodovodi su prouzrokovali velike kolicine otpadnih voda,mahom fekalne prirode .Ljudi nisu imali resenja kako da to regulisu jer je kanalizacija ipak ozbiljna i skupa stvar.Svako je resavao to kako je znao i umeo .a opstina je,kroz urbanisticke uslove uzela novac i za izgradnju kanalizacione mreze.gde je taj novac zavrsio,pogodite sami.gde zavrsavaju te otpadne vode?negde se akumuliraju na povrsini zemlje a ,sto je strasno,pojedinci su ne imajuci gde, otpadne vode sproveli u bunare posto im oni vise nisu trebali!!!! verovatno je vecini poznato da postoji sistem podzemnih voda koje su unakrsno medjusobno povezane.Sta smo uradili? Poslali smo zagadjenu vodu u sistem podzemnih voda i verovatno na duugi niz godina ako ne i trajno zagadili te vode. a sta se dogadja sa poljoprivrednim kulturama koje uspevaju iznad tih voda? sta u slucaju ,ne daj boze ,nekih kataklizmi,odakle voda za pice?ko je tu najodgovorniji?da nije onaj jadnik koji je morao da da ogroman novac za gr.dozvolu,pa posle je sam morao da napravi put,plati prikljucak za struju,iskopa bunar koji kasnije postane septicka jama.ovde na ovom forumu se vode dugotrajne diskusije,te na severnom polu ovako ,te na juznom onako,a ekoloska katastrofa je kod nas u toku.nije samo opstina grocka tom katastrofom obuhvacena nego je to skoro pravilo i u gradskim i prigradskim opstinama.
Dal plakati li smejati se... Idiokratija je takva. Sad koliko je šta opravdano, nisam stručan da znam.
Naravno ovo za bunare je gore od bilo kojeg drugog ekocida, pod uslovom da su tvrdnje tačne...Bez vode nema apetita....

Ispravićemo valjda krive drine pre ili kasnije...

Možda treba da pustimo da vladaju nama kad sami ne umemo.... Ili umemo, nisam siguran...Grčići i ekipa.

Žalosno, godinama se bacala živa u septičke jame da "provrti " rupu. Često su te jame bile pored reka.
......................................................................................................................................................................
Nemojmo se čuditi ništa što nam se sve dešava, došli su divlji da upropaste pitome.

kada je pravio kucu na opstini grocka,moj pokojni otac je morao da plati i 3% od procenjene vrednost kuce opstini na ime atomskog sklonista da bi mu ta takva opstina dala gradjevinsku dozvolu .naravno da je atomsko skloniste izgradjeno ali na n.beogradu.polako krenes pesaka pa kad stignes .sta mislite gde su te pare zavrsile? ima ona izreka:Kadija te tuzi , kadija te sudi.e to je ovde slucaj.takva zlupotreba vlasti,moci ,ucene . ej.sada ne mozes da kupis prikljucak za struju jer je to vezano za gradjevinsku dozvolu za koje ti trebaju urbinisticki uslovi.struja je roba a ne sredstvo ucene . samo da uzmu novac i to od najsiromasnijeg sloja ljudi.ljudi koji nisu dobili stan vec su od njihovih para gradili stanove u kojima su zavrsavali ljudi iz opstine.isti oni koji drze monopol na dozvole,potvrde,saglasnosti i sve ono sto je izmisljeno da spreci normalan razvoj drustva.jer u takvoj raspodeli za njih nece biti meste.nece biti korupcije,nepotizma,kradja,zloupotreba. da bi uradili nesto sa ovom drzavom moramo poceti prvo od opstina,zakona,podzakona,akata,dopuna ,dopuna dopune .a zagadjivanje podzemnih voda traje li traje....beli medved mozda u ovom trenutku,posto se najeo mesa foke koju je uhvatio,sa ivice sante se olaksava pravo u okean . a mi u podzemne vode!!!

Ало неупућени,

у Европи се вода из чесме не пије већ сигурно један век !
Сећам се да смо 1967. у Чешкој куповали воду у продавници, флаширану ...

Да ли то има везе са данашњом Шкодом Октавија, СјуперБи ..?
Има !

Све има везе - нема напретка, а да се мало не "замацкаш" !
И девојка кад "оћесеуда" мора да поквари статус своје "нетакнутости" !

de nadje cesku.to je jedan vrlo vredan i radin narod,civilizovan.kada sam tada video ove obicne vode flasirane ,to je bilo za nas cudo.tad je bila kod nas radenska tri srca i ova nasa bb arandjelovac - gazirane.pre prvog WW cesi su imali jako razvijenu tesku industriju.njihovi topovi "praga"su bili pojam za austougarsku pa i za nemce .nije imperativ da tehnoloski napredak mora da unisti prirodu.jeste tesko .ali ako se uradi dobra zakonska regulativa.na primer da kanalizacija iz grada mora de se ispusta pre grada a ne posle.to je jedan dobar primer .a nasa filozofija je da kad povuces vodu gotovo.ne gledas iza sebe.zatvoris vrata i odes da komentarises zasto slovenci ne jodluju ko austrijanci nego falsiraju malo..pa sta mislite sta rade ovi sa krnjace,borce i ostalih naselja sa otpadnim vodama i to jos kad nadodje dunav?a kaludjerica?

Back