Eh to placanje racuna

Citam tako jednu devojku preko bare, modernih shvatanja, koja kaze da ne bi se nikada izasla sa muskarcem koji nece da joj plati izlazak, tj. da podele, pola-pola.
Devojka kaze kako ne bi spavala ili izasla sa momkom koji joj ne bi platio izlazak jer time pokazuje da je ne ceni i da tim "neplacanjem" ispada kao da joj on cini uslugu sto izlazi sa njom? :confused:

Kako vi na to gledate? Vredja li vas kada se muskarac ponudi da plati izlazak ili vas vredja ako se ne ponudi da plati?
Gde se ogleda ta vrednost u muskaracu i zeni u placanju racuna, ko tu vise a ko tu manje vredi, i kada?

Moje je da ponudim njeno je da odbije :D

Uvek sam poštovao formu,ako nisam bio pri parama nisam ni zvao,mada par puta mi pošteno laknulo kada su rekle fifty-fifty.
I naravno da nisam dozvoljavao da meni plaćaju osim u slačajevima da imaju neki povod za čašćavanje.
To je sve valjda usađeno,isto kao i pridržavanje jakne ili stolice. Jednostavno te indoktriniraju u ranoj mladosti i ti sve mehanički radiš,čak i kad te ne interesuje ništa konkretno od te žene. ali ono jednostavno znaš da se to očekuje od tebe pa prosto uradiš.

Nikad se nijedna nije žalila na te stvari,ako ih i ne zadivljuje kontam da im ne smeta. Dakle ništa ne gubiš sa malo džentlmenskog tretmana.

Citam tako jednu devojku preko bare, modernih shvatanja, koja kaze da ne bi se nikada izasla sa muskarcem koji nece da joj plati izlazak, tj. da podele, pola-pola.
Devojka kaze kako ne bi spavala ili izasla sa momkom koji joj ne bi platio izlazak jer time pokazuje da je ne ceni i da tim "neplacanjem" ispada kao da joj on cini uslugu sto izlazi sa njom? :confused:

Kako vi na to gledate? Vredja li vas kada se muskarac ponudi da plati izlazak ili vas vredja ako se ne ponudi da plati?
Gde se ogleda ta vrednost u muskaracu i zeni u placanju racuna, ko tu vise a ko tu manje vredi, i kada?
To se ustalilo kao neizostavni deo lepih manira ne samo kad su u pitanju parovi ili potencijalni parovi, vec i medju prijateljima, da je muskarac obavezan da placa racune.
Iskreno, bitan mi je kod muskarca odnos prema novcu, da ne prelazi u rasipnistvo, ali isto toliko mi je bitno da nije skrt, jer mi to vec ukazuje na pojacanu potrebu za kontrolom, da previse sve planira unapred, da kod njega sve ima svoj red, i da onda taj red pokusava drugima da nametne, da je materijalista itd...
Zato volim opusten odnos prema novcu, da lako plati ceh, ali ida jednako lako prihvati i da zena plati, zavisno od toga ko u datom trenutku ima razloga da casti, ko ima vise, uopste neki normalan odnos, prijateljski, a i normalan odnos prema novcu.

Dokle god postoji ono sto muskarac "mora" tako ce i postojati i ono sto zena "mora".
Glupo mi je ono, muskarac hoce da osvoji zenu, muskarac "mora" da joj plati izlazak, mora da je sarmira i sta vec.

Ispada da mu ona cini uslugu sto izlazi sa njim i kao da je nagrada koju mora da zasluzi i osvoji, umesto da se na to normalno gleda kao da se dvoje ljudi dopadaju jedno drugom i da zele da ostavare nesto vise od poznanstva.

Back