Eh to placanje racuna

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Citam tako jednu devojku preko bare, modernih shvatanja, koja kaze da ne bi se nikada izasla sa muskarcem koji nece da joj plati izlazak, tj. da podele, pola-pola.
Devojka kaze kako ne bi spavala ili izasla sa momkom koji joj ne bi platio izlazak jer time pokazuje da je ne ceni i da tim "neplacanjem" ispada kao da joj on cini uslugu sto izlazi sa njom? :confused:

Kako vi na to gledate? Vredja li vas kada se muskarac ponudi da plati izlazak ili vas vredja ako se ne ponudi da plati?
Gde se ogleda ta vrednost u muskaracu i zeni u placanju racuna, ko tu vise a ko tu manje vredi, i kada?

uglavnom su mi plaćale jer otkako pamtim večito sam bio švorc...
ne vidim problem da platim ja i da plati i ona...redosled je nebitan...i ne da plati ona zato što sam se ja otrošio pa radi reciprociteta, nego da se ona ne bi osećala neprijatno...znači čisto zbog nje

Do sada nisam naletela na muskarca koji nije insistirao na placanju. Nekako sam stekla utisak da to prosto smatraju njihovim, kao i vodjenje igre/plesa.
Ali uvek postoji nacin da se (uslovno receno) revansiramo. Npr. vecerom u svom stanu, i tu su ulozeni i trud i novac.

Ono sto NE PODNOSIM je cepkanje i deljenje racuna u drustvu. Skoro uvek grabim racun, a kada se desi da nemam kazem: "Nemam, a vi se svadjajte ko ce da plati." i niko ne zamera jer se zna da nisam neko ko steze novcanik.

Zena koja nije sposobna da mi placa pice i ostale cehove nije dostojna da je trpam.Svoj novac cuvam za sebe a izlaske mi finansiraju ribe.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

za kafanu imas, a za alimentaciju nemas :lol:[/QUOTE]

Za kafanu uvek mora da se ima Alimentacija???????? strana nepoznata rec.

Do sada nisam naletela na muskarca koji nije insistirao na placanju. Nekako sam stekla utisak da to prosto smatraju njihovim, kao i vodjenje igre/plesa.
Ali uvek postoji nacin da se (uslovno receno) revansiramo. Npr. vecerom u svom stanu, i tu su ulozeni i trud i novac.

Ono sto NE PODNOSIM je cepkanje i deljenje racuna u drustvu. Skoro uvek grabim racun, a kada se desi da nemam kazem: "Nemam, a vi se svadjajte ko ce da plati." i niko ne zamera jer se zna da nisam neko ko steze novcanik.

kad je desetak ljudi, pa svako popio po pice ili dva nikakav problem
al kad odes sa drustvom na klopu, pa vas bude desetak, veruj da je mnogo normalnije da svako plati svoje..tesko da bilo ko tu grabi zajednicki racun..

Hm...triki pitanje...ne osecam se ugodno kada delim racun, ne osecam se ugodno kada mi placaju, ne osecam se ugodno kada ja stalno placam, pogotovo se ne osecam ugodno kada pred gomilom ljudi iznosim stanje svog novcanika.

Glasam za normalno, kolko tolko empaticno u smislu narucivanja...svakako ne bih zasela i oglobila meni ako znam da ce platiti drugi...nekako mi nije poenta izlaska sa polupoznatim svetom da se najedem i napijem...gledam da izlasci budu ravnopravni, da li zato sto sam rasla u krizi kada su placali samo oni u cijem drustvu ne bih zelela da budem ili sam naprosto takva, ne znam ali znam da volim racune na smenu bez mnogo price o novcu...

@ tema, procenim da li da pitam da podelimo ceh ili ja platim

u društvu je nezgodno ako platiš za sve-budeš prozvana da se bahato ponašaš :(

'El samo zato nezgodno ?
Ako platiš za sve ?
Zbog eventualnog blama...

Pa, jeste, mogu te deca napolju zajebavati.
I vikati "Tetka, izgore ti kesa !"
A, zna se da je teško sa decom, nemo'š oterati....
A, viču i spominju kesu i paljevinu.
A, ti ?
Nigde te nema od blama.
Ma, kroz asfalt da propadneš, kad bi se moglo.
Neki x raspukne se ulica i upadne ceo auto,
al' to je sad' neka druga priča....

Shvatam ja tebe da pošto- poto treba izbeći sva ta ogovaranja.
U smislu, kurči se tetka i sl.
Ma, jeb'o ti 150 - 200 evrića, samo da nije ove zajebancije !? :zcepanje:

Kada sam pocela da izlazim sa deckima u sr.skoli,

mama me stalno ucila da ne dozvolim da uvek oni placaju, jer ni oni ne dobijaju vise od svojih roditelja nego ja.. bla,bla :lol:

Ali kasnije,kad smo bili stariji, sam ukapirala da svako ima neki novac- sa kojim raspolaze i trosi ga kako on sam odredi...
Tako da im je problem da potrose na tebe, ako im ne znacis ^^

Tj. razmisljaju se da li da izadju sa devojkom, jer ce morati da plate taj racun ....

To ne volim... tako da sada imam potrebu da vidim da se ne stiskaju za te racune na pocetku.... a ja volim da je cist racun-ne volim ni od kog da se grebem^^
tako da sam zahvalna i uvek se oduzim i na finansijskom planu :)

Back