EH….LJUBAV

(priče o kerećim ljubavima)

EH….LJUBAV

On je stajao u travi na livadi koja je kao malena dolina zelenilom zvala.....mlad, lep, stasit. Ona je žurila da stigne....mlada, lepa, stasita. Stala je na bedem koji je oivičavao dolinu, istegla se, isprsila i potrčala njemu u susret. Sva se sijala na jesenjem suncu dok su noge jedva dodirivale travu. Trčala je najbrže što je mogla. On......čekao je i u deliću sekunde je prosto osetio da je došla iako joj je bio odrenut ledjima. Isprsio se, zategao i potrčao joj je u susret. Sav se sijao na jesenjem suncu dok su mu noge jedva dodirivale travu. Trčao je najbrže što je mogao. Sretoše se.....izljubiše se, obradovaše se jedno drugom.....prepoznaše svoju ljubav i nastaviše dalje preko zelene doline jedno kraj drugog.
Niko od nas nikada nije uspeo da fotografiše ovaj susret iako uvek imamo foto aparate uz sebe. Niko nikada nije uspeo to da snimi jer nas je svaki put njihov susret toliko omamljivao svojom prirodnošću i ljubavlju da se ama baš niko nikada nije uspeo otrgnuti toj jačini i snimiti. Ali smo očevidci.....sasvim dovoljno za punu dušu.
Ona je jedini pas kome on daje svoju ljubljenu lopticu. Ona je jedina ženka koju uvek prepozna sa radošću mužjaka. Ona je jedina koja je ukrala njegovo kereće srce. On je jedini pas sa kojim je ona opuštena. On je jedini pas kome dozvoljava da uzme njen frizbi. On je jedini koji je ukrao njeno kereće srce. Nju ne zanima njegova loptica.....ma ne......nju zanima da ga natera da joj je on da. Nju ne zanima kada plivaju da dodnese svoju lopticu iz vode već se trka sa njim za njegovu a njena......pa ona pliva na vodi čekajući njega da je uzme i vrati na obalu. On.....ako je ona ispred njega samo prestane da pliva i pusti je da uzme plivajući predmet. Nikada se ne trka ako ona ima prednost samo kad krenu sa istog starta......molim vas...kako biste nazvali ovakvog dasu? Naravno, džentlen. Eh, da stvar bude još ženskija....dama em je puštena da uzme plivajuću lopticu, em se mrtva hladna okrene i vrati nazad dok sad i ova njegova pluta i čeka....Onda bacamo komade drveta, kamenčiće blizu loptica sa komandom da donese. On.....posluša. U protivnom, ako ih ne vidi od odbljeska vode ostasmo bez njih i kupanju je kraj. Za to vreme, dok on donosi iz vode ona se brčka u plićaku.......on, se nikada ne brčka.....jer, gospodin ima zadatak....nije on tu da se igra kao neke dame totalno neobavezno. Naravno, ona čim vidi da je on opet krenuo u vodu brzinski kreće da osijeti još jedno izvršenje zadatka. Mala je malo nedisciplinovana kad se nadje kraj vode. On sve to trpi, stoički, Zatim komanda „pusti lopticu“ uzimam je, cedim ..on prati svaki moj pokret.....zatim rečenica „mama čuva“ i loptica nestaje u torbi. Bez skakanja, bunjenja krećemo u šetnju da se psi prosuše. U šetnji je .......tačka. Tačka je njena manija dok njega apsolutno ne zanima. Tačka je laserski zrak koji ona juri kao pomahnitala. Odlično za istrčavanje. Dok ona trči za tačkom, on donosi lopticu za napolje. Važno je da trče oboje. Kada idu jedno pored drugog tako lepo izgledaju....prosto kao jedno. Odišu pripadanjem i mnogo ljudi ih sa divljenjem gleda. Ona, lepa, živahna, brzopotezna, vrti se oko njega kao čigra.....a on, stabilan, lep, ozbiljan, samo je posmatra i svi smo sigurni uživa u njenim vragolijama. Oboje prelepi i voljeni. On se sav nakostreši ako vidi nekog mužjaka....prilazi bogami da je brani iako dami uopšte nije potrebna takva usluga jer ona prva pridje tom drugom psu hahahah.....ali se onda odmakne i smerno posmatra ovu dvojicu kako se odmeravaju. Žensko....ih....Nakon šetnje u kojoj je dama od strane vlasnika više puta sprečena da uleti ponovo u vodu, odlazimo kod nas na kafu, piće i zasluženi odmor. Tu mladicu dočekaju tetka i strinka, Maza i Maša, koje se posle kratkog pozdrava u stilu „ah, ti si..pa baš i nisi morala da dodješ“ proždrljivo bacaju na krekere koje je njena gazdarica ponela znajući sklonosti vremešnih dama.
Dok tiho pada noć......topla i po malo snena....dok žubori fontana i reči lete od lica do lica.....dok osmesi i smeh kao i brzi pogledi na pse izmedju dva srka kafe .....dok klizi hladno piće niz grlo i neki spokoj ulazi u dušu .....dotle ljubav obavija ruže....prosto je opipljiva.....ma da, ljubav i jeste takva......čak i kereća.

Meš i Lara......ljubav na prvi pogled.....i traje još.

PS Laku noć i dobro jutro blogeri.........​

Štošta može čovek da nauči od njih; njihova je ljubav tako nesebična,
iskrena, bez ikakvog interesa a sa toliko razloga.
Ma, govorim ja odavno: sve više volim životinje otkad
upoznajem ljude.
Za tako lepe opise kereće ljubavi, tako lepe slike koje ni jednog
momenta ne demantuju priču i autorku ....:zag:

Lepo opisana ljubav plemenitih životinja,tako bliskih čoveku,ali ova ljubav mi baš liči na ljubav dvoje ljudi koji su mi često pred očima u poslednje vreme.:D
Izmedju nekih životinja i ljudi često su manje razlike nego razlike izmedju pojedinih ljudi koje mogu biti zaista velike.(Ovo nije baš moje poredjenje nego A.Šopenhauera a ja ga upamtih jer mi se učinilo tačnim:think:)

mari47;bt134306:
Štošta može čovek da nauči od njih; njihova je ljubav tako nesebična,
iskrena, bez ikakvog interesa a sa toliko razloga.
Ma, govorim ja odavno: sve više volim životinje otkad
upoznajem ljude.
Za tako lepe opise kereće ljubavi, tako lepe slike koje ni jednog
momenta ne demantuju priču i autorku ....:zag:

Kereće ljubavi su esencija ljubavi.....ljubav za vek bilo da se medjusobno vole ili da vole čoveka. Nikada ne ostavljaju, nikada ne povredjuju....
Jesi pročitala priču juče o lavovima na odeljenju? Eto, i kod mačaka postoji ta ljubav. Ma, životinje su čudo od koga treba učiti. :zag:

zxy;bt134309:
Lepo opisana ljubav plemenitih životinja,tako bliskih čoveku,ali ova ljubav mi baš liči na ljubav dvoje ljudi koji su mi često pred očima u poslednje vreme.:D
Izmedju nekih životinja i ljudi često su manje razlike nego razlike izmedju pojedinih ljudi koje mogu biti zaista velike.(Ovo nije baš moje poredjenje nego A.Šopenhauera a ja ga upamtih jer mi se učinilo tačnim:think:)

Jesi u pravu Z......tu sličnost ja podvlačim kroz sve tekstove. To su zakoni čopora na koje su ljudi davno zaboravili.....da je čopor (porodica) osnov svega ...ljubavi, poštovanja, rada, razmišljanja, odgoja mladih.....ono što su ljudi u žurbi uzgubili životinje nisu.
Ovo je juče objavljeno na odeljenju.....divna priča o ljubavi, odanostii poštovanju

Lavica Šiba satima mazila svog partnera pre nego što je umroBlic - Pre 26 minuta
Lav Juma i lavica Šiba proveli su u ljubavi 21 godinu u jednom zološkom vrtu u Pitsburgu, a kolika je bila ljubav između ovih životinja pokazuju i fotografije načinjene dan pre nego što je Juma usmrćen eutanazijom. Šiba je negovala svog partnera do poslednjeg trenutka

Juma, koji je bio ponos pitsburškog zoološkog vrta ugionuo je usled problema izazvanih njegovim godinama, ali i demencijom koja se javlja i kod velikih mačaka.

Njegova smrt nastupila je nakon nedelja izgladnjivanja, jer je odbijao hranu, a Šiba je sve vreme sedela pored njega, nežno mu ližući grivu, dok je on postajao sve slabiji i slabiji. Ni kada je postao previše slab lavica nije želela da se odvaja od Jume

"Juma i Šiba su podsećali na par u braku. Uvek su bili zajedno, ušuškali bi se zajedno pred spavanje na istoj platformi, a kada zbog artritisa Juma više nije mogao da se popne na platformu, Šiba mu je napravila postelju od slame gde su zajedno spavali", ispičali su radnici vrta.

Ceo pitsburški zoo vrt tuguje zbog odlaska lava Jume

Šiba je teško podnela Juminu smrt i nekoliko dana uopšte nije izlazila napolje, ali kako kažu u pitsburškom zoo vrtu, lavica se sada oporavlja.

Juma je u vrt stigao 1990. kada je imao samo godinu dana, a među posetiocima je bio omiljen jer je obožavao da riče dok ga slikaju.

sofija06;bt134315:
Ljiljo divni su ti psi. Kucni ljubimci su neiscrpan izvor radosti i ljubavi. Zivot ljudi bi bio mnogo siromasniji bez njihovih najvernijih prijatelja.

Hvala Sofija.....jesu divni i jesu radost i snaga. Znaš, naša ćera se skoro verila i prešla da živi kod verenika. Probala je da živi bez psa.....nije uspela. Kažu oboje, i ona i zet, da se ne smeju, da se po ceo dan ne vidjaju zbog poslova, da ne žele tako da žive. prosto nekako nekompletni. Ćera je bila jako tužna. Uzeli su Neru, zvrka neopevanog, i smeh se uselio .......i obaveze naravno......i dogovori oko nje, ....uskladjena vremena, dolasci, odlasci, briga.....mnogo nasmejanih i lajavih reči.....sada je Cic ino što jeste.......kompletna.

Poslednja izmena:

Back