Egzotične destinacije

Moja teorija je da njima turisti ne trebaju. Jer ih ima mnogo. Neki hoteli uopste ne primaju strance. Oni su dosta mobilni unutar zemlje i samodovoljni.

Najtopliji ljudi koje sam tamo videla su bili u jednom selu. To ne zna sta da iznese pred tebe. To bere iz baste neke vocke i neko povrce samo da ti ugodi.

Tako da mislim da je to neki standard. Veci grad, podignutiji nos i obrnuto.

Meni hladnoca ne smeta, meni smeta samo bezobrazluk i osecaj da nisam bezbedna. Nemam neka ocekivanja.

Sad ovde gde sam (nije Kina) imala sam nepijatnost od jedne zene. Bukvalno se proderala na mene. Nisam se nastavljala , kapiram ko zna kakve je muke more. Sledeci put kad sam dosla da platim nesto bila je predivna i kao da joj je bilo zao.
Cesto zakljucujemo o celom narodu na osnovu pojedinacnih ispada i dobrih i losih.
Naravno. Ipak ako se poredi sa drugim destinacijama moze se steci neki utisak koji naravno ne mora biti ni pravi ali je subjektivni utisak :)

Meni vise lezi da me ne bombarduju kao turistu, ne volim tu navalentnost. Ne pricam o tim malim selima vec kada te salecu da ti uzmu pare sto je recimo slucaj na Tajlandu i Filipinima ( moj utisak, ne mora da je tako). Suprotno tome mi je bio recimo Peking gde su ljubazni i distancirani. Neke ljude koje sam srela iz centralne Kine i dosli su da vide zid bili su veoma dragi i ljubazni. Siti smo se ispricali :)
I kazem meni se svidelo to sto neguju tu neku svoju tradiciju. Svi su nosili neke cajeve sa sobom, stari su vezbali sta god u parku, igrali sah ili nesto slicno. Svi su bili nekako normalno obuceni, normalno izgledali. Ne znam kako da objasnim, meni je ostao u :heart:

Sejseli su mi bili slicni...niko te ne salece...ama bas niko...ima svoj mir...

Naravno. Ipak ako se poredi sa drugim destinacijama moze se steci neki utisak koji naravno ne mora biti ni pravi ali je subjektivni utisak :)

Meni vise lezi da me ne bombarduju kao turistu, ne volim tu navalentnost. Ne pricam o tim malim selima vec kada te salecu da ti uzmu pare sto je recimo slucaj na Tajlandu i Filipinima ( moj utisak, ne mora da je tako). Suprotno tome mi je bio recimo Peking gde su ljubazni i distancirani. Neke ljude koje sam srela iz centralne Kine i dosli su da vide zid bili su veoma dragi i ljubazni. Siti smo se ispricali :)
I kazem meni se svidelo to sto neguju tu neku svoju tradiciju. Svi su nosili neke cajeve sa sobom, stari su vezbali sta god u parku, igrali sah ili nesto slicno. Svi su bili nekako normalno obuceni, normalno izgledali. Ne znam kako da objasnim, meni je ostao u :heart:

Sejseli su mi bili slicni...niko te ne salece...ama bas niko...ima svoj mir...
I ja prezirem navalentnost. Slazem se za to saletanje. Kinezi nisu uopste takvi. Nekoliko puta sam imala situaciju da nece da uzmu baksis(to kad sam dosla dok nisam instalirala ali). Ovde na Balkanu mi se desi u periodu od tipa 2 meseca da mi naplate skuplje nekoliko puta. Prvo mislim -umisljam. Drugi put vidim jasno da me zavrnuo za 1 evro taksi. Vidim cenu.
Treci put isto za 1 evro mi vrate manje. I ja tu kazem. I vrati mi. Izgleda je to neki manir. 1 -2 evra gore dole. Glupi turisti.
Ja sam u Kini navikla da je sve elektronski i nema varijante da te neko zavrne.

Lorelajn, moram priznati, da nisam bas nesto putovao po svetu...moja iskustva se svode na Crnu Goru i Grcku, ali volim teme o putovanjima...na krstarici bas ima i forumasa koji su proputovali svetom, a i dalje putuju...tako, da volim da citam o njihovim iskustvima
Nema veze...U sustini dok je ziv covek i zeli nesto...moguce je ostvariti :)
Nisam ni ja na mnogim mestima bila...a i kao neko ko putuje 100% od svojih prihoda uz odricanja...nije da sam ja previse putovala...ali volim...jedan je zivot :)

ma klipova ima kolko hoces..rasplacem se poslije gledanja..recimo ovaj ryan nije ono 70 godisnjak, izgleda mlad al kad spomene na nekim mjestima u evropi je bio 4 puta..pitam se odakle mu lova..ne mozes sve ovo obici bez love..ljumora prokljuca..
eto ne znam ni ja...
mozda bas od klipova?

na poslednjem putovanju smo sreli nekog klinca, zaboravila sam tacno koliko je imao godina, 20-21...kaze zaradjuje trgovanjem akcija online...iz Srbije...

ma klipova ima kolko hoces..rasplacem se poslije gledanja..recimo ovaj ryan nije ono 70 godisnjak, izgleda mlad al kad spomene na nekim mjestima u evropi je bio 4 puta..pitam se odakle mu lova..ne mozes sve ovo obici bez love..ljumora prokljuca..
Može se putovati i jeftino ako se posvetiš logistici, skupljaju se milje na aviokompanijama, krediti na bukingu,a dobar deo njih i zarađuje preko instagrama, Yt...onima sa mnogo pratilaca plaćaju da ih promovišu...
Dobar i lep je to biznis.
Ali neće samo od sebe moraš se posvetiti tome ozbiljno a ne samo da staviš telefon na gimbal i piči.

A pre će student na pauzi ili digitalni nomad nego neko sa stalnim poslom, koliko god je plaćen to moći.

Ja sam putovala dok sam radila na kruzeru, zatim izmedju ugovora jer su pauze oko 2 meseca, a putovala sam i kao volonter.
Imam talenat da izorganizujem jeftino sve. I volim duga putovanja bar mesec dana.
I nikad ne idem u sezoni nigde. To mi nije interesantno i uvek je mnogo skuplje.

de organizuj za mene alpe jedno 1mj, budzet 100 eura..z:mrgreen:

onima sa mnogo pratilaca plaćaju da ih promovišu...
Dobar i lep je to biznis.
Ali neće samo od sebe moraš se posvetiti tome ozbiljno a ne samo da staviš telefon na gimbal i piči.

A pre će student na pauzi ili digitalni nomad nego neko sa stalnim poslom, koliko god je plaćen to moći.
znam za promovisanje...al studentu treba lova, u kreditu je za studije, pa jos i za putovanja recimo da uzme 1 godine odmora od studija..treba ipak lova za 1 god putovanja..

de organizuj za mene alpe jedno 1mj, budzet 100 eura..z:mrgreen:

znam za promovisanje...al studentu treba lova, u kreditu je za studije, pa jos i za putovanja recimo da uzme 1 godine odmora od studija..treba ipak lova za 1 god putovanja..
normalnim zivotom/poslom nema sanse...zaista...

nedavno sam videla na oglasima da traze tiktokere plata od 500-2000 evra...

Šta uopšte znači egzotična destinacija? Da li to mora biti negde daleko, da bi bilo egzotično? Ili su uslov za egzotiku palme, toplo more, šareni kokteli i neobične životinje...? Da li je Antarktik egzotična destinacija? Daleko jeste ali nema palme a i more nije baš toplo...

Šta uopšte znači egzotična destinacija? Da li to mora biti negde daleko, da bi bilo egzotično? Ili su uslov za egzotiku palme, toplo more, šareni kokteli i neobične životinje...? Da li je Antarktik egzotična destinacija? Daleko jeste ali nema palme a i more nije baš toplo...
ja to dozivljam kao nesto sto se redje nalazi....bilo gde...cudno, nesvakidasnje...moze i u komsiluku sto se mene tice...
verovatno po nekim definicijama bi trebalo da znaci ne toliko dostupno, nedovoljno istrazeno i tome slicno...
Antarktik za mene jeste egzotican... :D

Otok Huahine , 40 minuta leta od Tahitija je dovoljno egzotican
https://www.tahiti.com/island/huahine

Par slika sa mog racunara:
1644829493526.jpg

Prilozi

• 1644692824470.jpg
    1644692824470.jpg
    121 KB · Pregleda: 3
  • 1641926387083.jpg
    1641926387083.jpg
    211,3 KB · Pregleda: 3
Lago di Carezza (njemački: Karersee) je prekrasno planinsko jezero koje se nalazi u Dolomitima u Južnom Tirolu u Italiji. Lokalno je poznatije kao Lec de ergobando, što znači Dugino jezero. Ovo ime je dobilo zbog spektra boja koje se mogu vidjeti u vodi, te zbog stare legende o nimfi iz Carezza.

Prema legendi koja se već generacijama prenosi među stanovnicima Južnog Tirola, jednom davno, lijepa vodena nimfa je zvala ovo netaknuto jezero svojim domom. Jednog dana, dok je plela pletenice na obalama jezera, čarobnjak Masaré je čuo kako nimfa tiho pjeva. Zaljubljen u nju do ušiju, čarobnjak je zatražio pomoć od vještica kako bi osvojio srce nimfe. One su mu savjetovale da se maskira kao prodavač nakita i da stvori veliku dugu preko jezera.

jezero-Carezza-1.jpg

JEZERO CAREZZA

Back