- Poruka
- 70.691
Naravno. Ipak ako se poredi sa drugim destinacijama moze se steci neki utisak koji naravno ne mora biti ni pravi ali je subjektivni utisakMoja teorija je da njima turisti ne trebaju. Jer ih ima mnogo. Neki hoteli uopste ne primaju strance. Oni su dosta mobilni unutar zemlje i samodovoljni.
Najtopliji ljudi koje sam tamo videla su bili u jednom selu. To ne zna sta da iznese pred tebe. To bere iz baste neke vocke i neko povrce samo da ti ugodi.
Tako da mislim da je to neki standard. Veci grad, podignutiji nos i obrnuto.
Meni hladnoca ne smeta, meni smeta samo bezobrazluk i osecaj da nisam bezbedna. Nemam neka ocekivanja.
Sad ovde gde sam (nije Kina) imala sam nepijatnost od jedne zene. Bukvalno se proderala na mene. Nisam se nastavljala , kapiram ko zna kakve je muke more. Sledeci put kad sam dosla da platim nesto bila je predivna i kao da joj je bilo zao.
Cesto zakljucujemo o celom narodu na osnovu pojedinacnih ispada i dobrih i losih.

Meni vise lezi da me ne bombarduju kao turistu, ne volim tu navalentnost. Ne pricam o tim malim selima vec kada te salecu da ti uzmu pare sto je recimo slucaj na Tajlandu i Filipinima ( moj utisak, ne mora da je tako). Suprotno tome mi je bio recimo Peking gde su ljubazni i distancirani. Neke ljude koje sam srela iz centralne Kine i dosli su da vide zid bili su veoma dragi i ljubazni. Siti smo se ispricali

I kazem meni se svidelo to sto neguju tu neku svoju tradiciju. Svi su nosili neke cajeve sa sobom, stari su vezbali sta god u parku, igrali sah ili nesto slicno. Svi su bili nekako normalno obuceni, normalno izgledali. Ne znam kako da objasnim, meni je ostao u

Sejseli su mi bili slicni...niko te ne salece...ama bas niko...ima svoj mir...