Ego vožnja

gost 88651

Iskusan
Banovan
Poruka
6.081
Kakvu predstavu imate o sebi? Kakav utisak želite da ostavite na druge? Da li se predstavljate kao uspešna osoba, sposobna osoba, “pomozite jadniku” osoba, neko koga svet koristi, dobra majka, dobar otac, uspešan poslovni čovek ili poslovna žena, neko ko odustaje, neko ko se u sve razume, umetnička duša ili pravi majstor u ljubavnim igrama? Ili možda vaš ego čuva sliku nekoga ko je otkrio sve nedostatke naše civilizacije i definitivno je iznad njih. Možda imate neki hobi i čuvate imidž gitariste, motorcikliste, slikara, pesnika, pevača, sportiste ili bilo šta drugo. Ili ste možda završili sa ovozemaljskim predstavama sopstvenog imidža pa vas sada ego čuva “pročišćenog” dok se penjete ka mističnim, duhovnim visinama. Da li se uznemirite kada neki primete da vaš put nije jedini Ili nije najbolji za njih? Šta mislite u koliko različitih igara ego usmerava vaše energije i svest u ovom trenutku vašeg života?

Ne vredi da sebe projektuješ kao u Sims igri. Niti vredi da sebe projektuješ kao na filmu. MNOGI to rade, život podešavaju po plastičnim načelima, jedno drvce plastično ovde, jedno drvce plastično tamo.

1139_l.jpg

O sebi učiš kroz tuđe oči, iako to nije prava istina o onome što čuči u tebi.

Sa druge strane sve ovo o čemu pišeš zavisiod situacije. Meni recimo nije potrebno da sa svima budem okej iako svima pružim šansu da dokažu sebe i svoju ljudskost. Naravno, na distanci, jer ljudi ti dolaze sa 10% sebe i 90 % ulepšavanja. Uvek znaš da je situacija daleko težai gora od onoga što je samo prividno u poznanstvima i odnosima sa drugim ljudima.

Sebe pred drugima ne predstavljam naročito jer ukoliko bi znali koliko sam sposoban i čime se sve bavim, ne bi bilo načina da otkrijem njihove prave kvalitete. Dobio bih parazite iz prve ruke, a sa parazitima ne sarađujem. Inače, volim da delim zajednički cilj sa drugima oko sebe. Ako pokažu ili dokažu da se taj cilj ne ispunjava ili ako osetim da oni ne shvataju taj cilj ozbiljno čak i nakon što nekoliko puta otvoreno kažem da mi smeta - u stanju sam da prekinem kontakt i to je to.

Ne smeš sebi dozvoliti da upadneš u zatvor sačinjen samo od poznanstava sa drugim ljudima, te da glumiš ''dobar daaaaaaaaaaan'' kliše. ne moraš biti ohol, ali ne moraš ni da se svima pravdaš ili da im ideš po volji, pogotovo ne kada misle da te mogu nadmudriti i od tebe izvući vreme i pažnju, a onda odbaciti kao papirnu maramicu. I tebe i tvoje mišljenje i trud kao i pomoć koju eventualno pružiš.

Sad, to o čemu pišeš primenjujem SAMO na ljude koji mi znače u privatnom životu. Dakle, njima moram da dokažem jer za njih se borim u životu. Gubiti vreme na ljude koji ne razumeju nešto je isuviše teško i besmisleno. Držati sebe na nivou tolerancije nečega je isto tako besmisleno.

Inače, sviđa mi se kako razmišljaš. Dobri su ti tekstovi i teme.

Kakvu predstavu imate o sebi? Kakav utisak želite da ostavite na druge? Da li se predstavljate kao uspešna osoba, sposobna osoba, “pomozite jadniku” osoba, neko koga svet koristi, dobra majka, dobar otac, uspešan poslovni čovek ili poslovna žena, neko ko odustaje, neko ko se u sve razume, umetnička duša ili pravi majstor u ljubavnim igrama? Ili možda vaš ego čuva sliku nekoga ko je otkrio sve nedostatke naše civilizacije i definitivno je iznad njih. Možda imate neki hobi i čuvate imidž gitariste, motorcikliste, slikara, pesnika, pevača, sportiste ili bilo šta drugo. Ili ste možda završili sa ovozemaljskim predstavama sopstvenog imidža pa vas sada ego čuva “pročišćenog” dok se penjete ka mističnim, duhovnim visinama. Da li se uznemirite kada neki primete da vaš put nije jedini Ili nije najbolji za njih? Šta mislite u koliko različitih igara ego usmerava vaše energije i svest u ovom trenutku vašeg života?

Ono sam sto jesam, susretljiv, srdacan, imam sluha za druge .... sve suprotno od toga mi se cini kao promasenost, a ruzno, i zakrzljalo ako jos u sebi nosi nadmenost.

Nemam više skoro nikakvo mišljenje o sebi.

Čini mi se da sam kao kaleidoskop koji svakog trenutka može da se drugačije sklopi.

Plašila bih se da se ne raspem po ništavilu da nema jedne tačke oko koje se uvek drugačije sklapam.

Ta tačka je važnija od mene i suština je svega.

Ona me sklapa i drži na okupu.

Kako me drugi vide mi je važno ili ne shodno tome kako sam tog dana sastavljena.

Nekada mi je važno, nekada ne.

Na kraju, važna je samo ta tačka.:)

Nemam visoko misljenje o sebi ali ni o drugim akterima i statistima u mom zivotu. Sve gledam kroz obrazac vrednosti. Nastojim da svemu pripisem vrednost u suprotnom to odbacujem. Vrednost ne mora biti nuzno iskaziva u novcu ili stvarima. Ali svaka pojava za mene mora doneti odredjenu korist a mozda i dobit u suprotnom ona je nesvrsishodna i kao takva se odbacuje.

Nemam visoko misljenje o sebi ali ni o drugim akterima i statistima u mom zivotu. Sve gledam kroz obrazac vrednosti. Nastojim da svemu pripisem vrednost u suprotnom to odbacujem. Vrednost ne mora biti nuzno iskaziva u novcu ili stvarima. Ali svaka pojava za mene mora doneti odredjenu korist a mozda i dobit u suprotnom ona je nesvrsishodna i kao takva se odbacuje.

batofkors... interes kao pokretač... bar si toga svestan...

Mozda jedino sto pokusavam da se pokazem pametnim, jer to mi jedino sto imam. Nije sada da isticem to redovno, i da druge moram da ubedim u moju intelektualnu nadmoc, ali eto, jedan od "kvaliteta" koji isticem, da prikrijem neke mane.

Jedna sasvim obična žena sa neobičnim navikama!
Utiske prepuštam na volju okolini a uspeh je Individualna procena
Ponašam se kao osoba kojoj nije ništa teško jer sam uistinu takva

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back