Koji je po vama najbolji grad za zivot, i klima kog grada vam najvise odgovara?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koji je po vama najbolji grad za zivot, i klima kog grada vam najvise odgovara?
Moje misljenje je da je Vankuver nekako najbolji grad, prvenstveno zbog klime i desavanja, ali hajde, ako ima neko odatle, da podeli misljenje ?
Vankuver.
Edmonton, Calgary i Winnipeg imaju uzasno hladne zime. Kada kazem uzasno ne salim se! To mozda nije problem ljudima koji nemaju decu koja imaju potrebu da izadju napolje ili nece puno boraviti na toj hladnoci napolju.
Mi imamo drasticno topliju klimu ovde, ali ova zima je cudna, imali smo pocetkom Decembra cold snap i sada ga imamo ponovo, ali generalno nismo navikli na ovu hladnocu jer je temperatura uvek oko 0C.. Juce sam prosetala na -10C, parkirala sam malo dalje auto i presla celo skolsko dvoriste (ogromno) na toj poljani, isla sam prilicno pateticno brzo do tamo, a moj sin nije uspevao ni toliko da me prati, a kada sam ga ostavila u skoli i vracala se u kola uzbrdo, ali samo blago ispao mi je jezik napolje i jedva sam dosla do auta. Dete mi se na skolskom odmoru kada je izasao napolje smrzlo juce i jos uvek se trese kako mu je hladno, danas ga ne pustam da ide u skolu i zvacu da se zalim sto pustaju decu napolje na ovu hladnocu.
E, da... a kada sam dosla u auto, jedva stigla do njega, ne mogu da verujem! pocela sam da kasljem jer mi je hladnoca iziritirala grlo i kasljala sam tako neko vreme. Doduse nedavno sam bila prehladjenja i imala upalu krajnika, ali svejedno... kasljala bih i da nije tako.
Vankuver ima problem sa saobracajem. Satima i satima ti treba da stignes iz tacke A u tacku B.
Okej, ali ja sam cuo da Kalgari i nema toliko strasne zime zbog vetra koji drasticno dize temperaturu, cuo sam da im je ceo januar bilo iznad 0 stepeni, tek sad im stigla kao zima od -20 sto ce trajati 7-8 dana. A Vinipeg izvukoh jer znam da ima srba tamo dosta.. A kako se navikavate na kise u Vankuveru i na prilicno sveze leto, posto znam da vrlo retko prelazi 25 stepeni,?
Vetar ne dize nego spusta temperature.
Prvo, ne zivim u Vankuveru i okolini, zivim u Kelowna, BC. Okej? Kod nas su veoma topla leta, izemdju 30-35 stepeni, izuzetno i vise od 35C, valjda zbog globalnog zagrevanja. Vazduh je izuzetno suv, ali ne kao u nekim jos suvljim delovima Okanagana npr. Kamloops (to je deo BC interior, mslim tako se zove ova dolina oko jezera Okanagan). Kod nas ima veoma malo vetra i to nas cini jako pogodnom klimom tj. najboljom u Kanadi jer nemamo one uzasne arkticke vetrove koji duvaju u Ontariu i stocne strane kontinenta.
Sto se tice Kalgarija mogu ti reci da si se malo zeznuo. Tamo je izuzetno hladno. Ne mogu da verujem da u doba wikipedije ti ovde dolazis sa takvim izjavama. Nadji tamo na wikipediji klimu u Kalgariju, videces temperatura ili idi na neki weather sajt na netu, pa vidi kakvo je vreme. Uz to dodaj i strasan vetar! I snezne oluje... Kalgari nije za slabice.![]()
E, ocigledno si ti neupucen. Da Kalgari ima snezne mecave ali u rano prolece, zime su prilicno suve sa provejavanjima snega. Uz to, u Kalgariju moze biti -30,ali to traje dugo. U januaru 2014, imali su samo 3 dana sa temperaturom dnevnom ispod 0 stepeni![]()
Ne lupetaj molim te. Za Kalgari je srednja temperatura za januar min.-13 max -2, za februar -10 i 0. Ako imas dane od -30, logicno je da imas i od +10. Uz to, snezni pokrivac u Kalgariju se zadrzava 88 dana, sto je posle Vankuvera koji ima 10, i Toronta 66 najkraci period sneznog pokrivaca. Dosta krace od Montreala, Vinipega itd. Uz to, od velikih gradova, samo Vankuver i Toronto imaju blazu zimu od Kalgarija.ti si naivan... jel ti znas sta je -30C ???
ovaj januar je bio cudan, mi smo imali prolecne temperature, ali ova zima uopste nije normalna i nemoj da ocekujes takvo vreme!
januar Kelowna -3 do 1 stepen preko dana (nocu nam je uvek hladnije jer je polupustinjska vlaznost)
januar Kalgari -20 do -15C
pa ti vidi![]()
Nazalost, svi pricaju napamet nesto sto ne znaju![]()
takav stav bajo, samo ce tvoja mama da previdi, u Kanadi i bilo gde ces tako da odes pod ledNe lupetaj molim te. Za Kalgari je srednja temperatura za januar min.-13 max -2, za februar -10 i 0. Ako imas dane od -30, logicno je da imas i od +10. Uz to, snezni pokrivac u Kalgariju se zadrzava 88 dana, sto je posle Vankuvera koji ima 10, i Toronta 66 najkraci period sneznog pokrivaca. Dosta krace od Montreala, Vinipega itd. Uz to, od velikih gradova, samo Vankuver i Toronto imaju blazu zimu od Kalgarija.
takav stav bajo, samo ce tvoja mama da previdi, u Kanadi i bilo gde ces tako da odes pod led
Nadji statistiku, proveri, da ti ne pricam bezvezePritom sam meteorolog, pa da ne duzimo previse oko toga
![]()
ma kakve veze ima sta si po zanimanju? Jesi li ti bio nekad na -30C i da je duvao jos solidno jak vetar?
Nisam to nikad dozivela, ali par puta u okolini Toronta bilo je oko 2-3 stepena, mozda i vise... grozna hladnoca, meni nepodnosljiva. Ako si ti bio na vetru i mecavi na -30C i kazes da to nije takav problem jer je inace samo -15C... jesi bio ti nekad na -15C, pa jos i vetar. Odvratno tesko vreme. Ti lupetas, arogantan si i bas bih volela da te vidim prvi put da se susretnes sa tim vremenom. Drugaciji je dozivljaj vremena i prostora i ono tuce kao da ne postoji sutra. Mogla bih roman da napisem o tome, to je grandiozan prirodni momenat Kanade. To ti u Srbiji ne mozes da zamislis dok sam ne dozivis, klima je deo prostora, a ovaj prostor je divlji i ogroman.
Ovako, da ti pojasnim par stvari. Doziveo sam -34, uz vetar u Moskvi , i znam kako to izgleda. Poenta je, da su hladnoce u Kalgariju, od -30 retke i kratkotrajne,snezne mecave su ceste , ali u prolece, kada su temperature -10-0 stepeni, zimi jedva provejava, vlaznost je niska, za razliku od Toronta, pa je lakse podnosljivo. Ja nisam arogantan, samo ne mogu da pricam sa nekim drugacije ko lupa gluposti i nema veze sa zivotom..
Ti si procitao par strana wikipedije o vremenu u par gradova i postao si meteorolog.i ti koji si otvorio temu o klimi u Kanadi tj. razlicitim gradovima u Kanadi da bi pitao ljude koji imaju pojma, za razliku od tebe koji nisi krocio ni u jedan od tih gradova. Evo ja priznacu nisam bila samo u Vinipegu.
Ne prijateljice, nego sam diplomirao meteorologiju, pa me misljenja zanimaju iz prve ruke ljudi koji zive u ovim gradovima, jer imam nekoliko poslovnih ponuda iz tih gradova za posao, pa se zbog toga interesujemOno sto si nacula ne mozes da tvrdis, jer nisi nikako strucnjak
![]()
Calgary's winters can be uncomfortably cold, but warm, dry Chinook winds routinely blow into the city from over the mountains during the winter months, giving Calgarians a break from the cold. These winds have been known to raise the winter temperature by 20 °C (36 °F) in just a few hours,[citation needed] and may last several days.
Located in southern Alberta, Calgary can endure several cold spells in most winters. Conversely, Calgary can experience several warm spells above average temperatures due to chinook winds. Snow depths of greater than 1 cm (0.39 in) are seen on about 88 days each year in Calgary.
Ako ti ne smeta hladnoca, moj najdobronamerniji savet ti je da ides u Kalgari. I generalno da se drzis Zapadne obale jer je mnogo opustenije i prijatnije za zivot![]()
E drago mi je da konacno mozemo da se razumemo i normalno popricamoNisam zeleo prepucavanje, samo sam pokusao da ti objasnim, da je zima u Kalgariju daleko blaza od zime u Edmontonu ili Vinipegu, ali daleko ostrija od one u Vankuveru. Sad kad smo se 'izmirili' moja poenta ovog pitanja, da li je veca prednost blaga zima Vankuvera, pa ici tamo,suncano i prijatno leto kalgarija, ili vrelo leto Vinipega
Edmonton mi tu ima najmanje prednosti. Iskreno, svaki od ovih gradova, bar kad je klima u pitanju ima dosta dobrih i losih strana. S druge strane, cuo sam da je Vinipeg prilicno mrtav i dosadan grad, sa pre pre prehladnim zimama, i sa jako visokom stopom kriminala. Vankuver mi tu najvise izgleda kao 'city' i bar po slikama me jako podseca na Kaliforniju. Nisam pametan..
leta u Vankuveru su odlicna. Proslo leto je bilo nevidjeno dobro.
25C u Vankuveru nije isto kao i 25C u Beogradu, tako da se sam iznos temperature ne moze porediti. Ista stvar i sa zimom