Edipovci

kami83

Legenda
Banovan
Poruka
62.443
Hajde, hajde, ne folirajte se da ste bezale glavom bez obzira kada provalite da je neko Edipovac ;)

Sta mislite, da li je svaki muskarac pomalo Edipovac?:think:

Zasto pravite Edipovce od sinova? :think:

Da li je biti Edipovac uopste nesto lose? :think:

I da li je najgora stvar u tome sto je neko Edipovac to sto svu tu patolosku vezu koju ima sa mamom, nema sa vama; tj. da li vam je najgore u tome jer bi vam vise odgovaralo da je papuca, nego Edipovac? :think:

Hajde, hajde, ne folirajte se da ste bezale glavom bez obzira kada provalite da je neko Edipovac ;)

I da li je najgora stvar u tome sto je neko Edipovac to sto svu tu patolosku vezu koju ima sa mamom, nema sa vama; tj. da li vam je najgore u tome jer bi vam vise odgovaralo da je papuca, nego Edipovac? :think:

Naravno da le lose kad im uskrati materijalna sredstva

Edipovac je veoma uspešan biznismen, naprimer,

VLADIMIR ČUPIĆ, predsednik IO HYPO GROUP ALPE ADRIA

ZORAN DRAKULIĆ, predsednik EAST POINT HOLDINGS Ltd.

VUK HAMOVIĆ Bio je finansijski direktor u ‘Energodati’, sa Zoranom Drakulićem je osnovao firmu ‘Jupoint‘

NIKOLA ŠAINOVIĆ, jedno vreme čovek br. 2 u Srbiji, ne samo da je mogao unapred da zna za sukob sa NATO-om, već je,
u Račku, imao uticaj na početak. Zato je i pre i sve vreme sankcija forsirao proizvodnju u RTB i
nastavio raniju preradu nuklearnog otpada, da bi obezbedili milijarde dolara “crnih” fondova za kupovinu
ljudi iz pojedinih stranaka, otvaranje privatnih banaka na Kipru, u Moskvi, Atini, Solunu, Klagenfurtu, Trstu, Cirihu i Srbiji i otkup preduzeća.

DANKO ĐUNIĆ, predsednik Srpskog poslovnog kluba i Ekonomskog instituta

Danko Đunić je rođen 1949. godine u Herceg Novom. Po obrazovanju je doktor ekonomskih nauka.
Za vreme Slobodana Miloševića, njegovi prijatelji iz Crne Gore uzeli su u svoje ruke svu imovinu Srbije.
Borka Vučić je kontrolisala banke, uz pomoć dr Miodraga Zečevića, Danko Đunić postao je potpredsednik
savezne vlade za ekonomske odnose sa inostranstvom, a Milan Beko počeo je rasprodaju srpskih preduzeća.
Đunić je za potpredsednka vlade došao iz američke revizorske kuće “Delojt & Tuš”. Revizorska kuća, nakon
uvida u poslovanje određene firme, pod punom odgovornošću garantuje za uspešnost svojih klijenata.
S pečatom “Delojt & Tuš” i potpisom Danka Đunića, četiri najveće srpske banke (‘Beobanka’, “Beogradska banka’, ‘Jugobanka’ i ‘Invest banka’)
dobile su potvrde da posluju s velikim kreditnim potencijalom. Na osnovu ovakvih nalaza banke su
ulazile u aranžman sa stranim partnerima i davale garancije za kredite našim preduzećima. Kada je
došla nova vlast, guverner Dinkić poslao je te 4 banke u stečaj. Đunic nije se uzbudio, nastavio je da se
bavi biznisom i postao direktor svoje firme za istočnu Evropu. Kadrovi “Dilojt end Tuša” raspoređuju se
na ključna mesta: Gordana Matković za socijalna pitanja, Aleksandar Vlahović preuzima
Ministarstvo za privatizaciju, Goran Pitić resor za ekonomske odnose sa inostranstvom,
Vladimir Čupić je direktor Agencije za privatizaciju. U ovoj agenciji zapošljavaju se
Siniša Mali (koja slučajnost) i Katarina Tončić, a iz revizorskih kuća “Ces Mekon” i “Citadela”
dolaze Mirko Cvetković i Jelena Milenković. Simbolično, u istoj zgradi nalaze se i Ministarstvo za privatizaciju i
“Dilojt end Tuš”. Đunić je kao revizor učestvovao u privatizaciji ‘Jugopetrola Kotor’, “Sartida” i “Zastave”.
Dankova supruga, Pava Zečević (sestra Žarka Zečevića), vodila je Akcijski fond iz Grčke i uvozila je skupu polovnu opremu.

Sve sposobni ljudi Edipovci, zato predlažem tebe za glavnog Edipovca.

Камичак, према Фројду, у фалусном стадијуму развоја, ''заљубљеност'' (девојчице или дечака) у оца или мајку је нормална појава.
Фројдова теорија је само једна од билион које се користе у којекаквим психо-анализама.

Касније, Едипов комплекс, ако се не разреши (и код мушкараца и код жена), има веома различите манифестације. Најмање је оних правих болесника код којих је то препознатљиво на прву.

Некад је врло тешко направити границу између модела који усвајамо у кући и ''лаког'' Едиповог комплекса. ;)

Ако мене питаш, већи проблем нашег друштва су дечкићи и девојчуре, него Едиповци оба пола. :lol:

Камичак, према Фројду, у фалусном стадијуму развоја, ''заљубљеност'' (девојчице или дечака) у оца или мајку је нормална појава.
Фројдова теорија је само једна од билион које се користе у којекаквим психо-анализама.

Касније, Едипов комплекс, ако се не разреши (и код мушкараца и код жена), има веома различите манифестације. Најмање је оних правих болесника код којих је то препознатљиво на прву.

Некад је врло тешко направити границу између модела који усвајамо у кући и ''лаког'' Едиповог комплекса. ;)

Ако мене питаш, већи проблем нашег друштва су дечкићи и девојчуре, него Едиповци оба пола. :lol:

Frojdovo objasnjenje Edipovaca je glupost. A slazem se da kasnije postaje to sve komplikovanije, i da se teze prepoznaje. Mislim, narocito kada ste u pitanju vi zene, vi blage veze nemate da procenite ko je Edipovac :mrgreen:

I to za fine razlike se skroz slazem. Kao i za sve kompleksnije stvari, i ovde je tanka granica izmedju postovanja prema majci i Edipovog kompleksa.

Ako mene pitas, Edipovci oba pola su mnogo veci problem drustva od toga na sta ti ciljas ;)

Mislim da nije.

Zato što su neke žene previše posesivne i zaštitnički nastrojene prema sinovima. I moja majka je u izvesnoj meri bila takva.

Zavisi u kojoj meri. U nekoj jako maloj meri ne mislim da mora obavezno biti loše, ali patološka vezanost za majku već nije dobra.

Takođe, činjenica je da neki najviše vole svoju majku od svih ženskih osoba iz jednog jednostavnog razloga: niko ih nikada nije voleo i neće ih voleti kao ona. Devojka ili supruga može da te izneveri, prevari, kašira kad ti život krene nizbrdo, da jednostavno prestane da te voli, a majka neće nikada. Većina normalnih majki, mislim.

Не. Ја мислим на неспособне да се старају о себи, а камо ли о неком другом (детету нпр.).

И то се односи и на мушкарце и на жене. Неозбиљност је само једна од боја из те палете.

- - - - - - - - - -

Mislim da nije.

Zato što su neke žene previše posesivne i zaštitnički nastrojene prema sinovima. I moja majka je u izvesnoj meri bila takva.

Zavisi u kojoj meri. U nekoj jako maloj meri ne mislim da mora obavezno biti loše, ali patološka vezanost za majku već nije dobra.

Takođe, činjenica je da neki najviše vole svoju majku od svih ženskih osoba iz jednog jednostavnog razloga: niko ih nikada nije voleo i neće ih voleti kao ona. Devojka ili supruga može da te izneveri, prevari, kašira kad ti život krene nizbrdo, da jednostavno prestane da te voli, a majka neće nikada. Većina normalnih majki, mislim.

Али љубав мајке и љубав партнерке немају везе једна с другом.

То су две различите врсте љубави.

Majcinsko ponasanje je kljucna stvar za stvaranje Edipovca, da. Mislim da tesko da ces da nadjes neku karakternu osobinu kod coveka koja manje zavisi od njega samog, od Edipovog kompleksa.

I stvaraju se na razlicite nacine, od razlicitih Majki. Od dominantnih majki koje ostaju u brakovima. Od dominantnih Majki koje izlaze iz brakova. Od slabih Majki koje ostaju u brakovima. I sl. Nema nekih pravila, ali mislim da je veci procenat ovih koji su imali dominantne majke.

Konkretni primeri- kada majka klinca stalno puni recenicama (posto je govor najbitnija stvar u ljudskom zivotu, i medjuljudski odnosi najvis zavise od govora): 'Nemoj da radis to, zar hoces da sekiras Majku', itd.

Не. Ја мислим на неспособне да се старају о себи, а камо ли о неком другом (детету нпр.).

И то се односи и на мушкарце и на жене. Неозбиљност је само једна од боја из те палете.
.

Objektivno Sofi, ne postoji ta osoba koja je potpuno sposobna da se stara o detetu. Roditelji su ubedljivo najveci input u svim ljudskim patologijama, i generalno su uzasni u roditeljstvu. Kada vec pricamo o tome- Edipovac koji se stara o detetu- meni to smesno, iskreno, ma koliko da je on odgovoran.

Objektivno Sofi, ne postoji ta osoba koja je potpuno sposobna da se stara o detetu. Roditelji su ubedljivo najveci input u svim ljudskim patologijama, i generalno su uzasni u roditeljstvu. Kada vec pricamo o tome- Edipovac koji se stara o detetu- meni to smesno, iskreno, ma koliko da je on odgovoran.

Па ако причаш о савршенству, то је ваљда јасно да не постоји ? Нико не може савршено да се стара али ни не треба. Дете треба да осети живот. А он не може бити увек леп и диван.

Не познајем ту категорију о којој би да пишеш. С Едиповцима нисам никад имала посла. АЛи ових неспособних свуда око мене.

Па ако причаш о савршенству, то је ваљда јасно да не постоји ? Нико не може савршено да се стара али ни не треба. Дете треба да осети живот. А он не може бити увек леп и диван.

Не познајем ту категорију о којој би да пишеш. С Едиповцима нисам никад имала посла. АЛи ових неспособних свуда око мене.

Mozda su nesposobni jer su Edipovci :think:

Edipovci su svuda oko tebe Sofi. Opet, to jeste tanka linija, i sve je to kompleksno, i moze se govoriti o manjim i vecim procentima tih Edipovih kompleksa, ali generalno, svuda su oko tebe.

Sto se tice savrsenog roditeljstva, jedno je kada dete oseti surov zivot, sa tim se slazem; ali sasvim druga stvar je kada su roditelji najveci input u surovosti tog zivota. A tako je skoro uvek, na zalost, da se ne foliramo. I to je veliki problem, ali to je jos sira tema.

Грешка Ками.
Доминантна мајка не постоји без оца шоње. Значи, увек је ситуација двосмерна.

ne, 'dominantna majka' ne postoji bez akutnog feminizma, prvo na nivou države i društva pa zatim u glavama
kao uostalom ni otac 'šonja'

ili misliš da psihofizičko razračunavanje daje rezultate?

Back