Edicije - pomoć kolekcionarima

Pozdrav svima, novi sam ovde, ali bih hteo da se pridružim svim bibliofilima. Od mene mali doprinos i pitanja:

Radi se o izdavaču sa kraja osamdesetih godina - Novo Delo, ja posedujem dve knjige, a znam i da postoji još jedna. Edicija nije imala nikakav naziv.

1. L. S. Vasiljev - Istorija religija istoka (1987)
2. Eduard Šire - Veliki posvećenici (1987)
3. N. L. Žukovska - Lamaizam (1986)
4. Pol Šošar - Hipnoza i sugestija (1987)

Da li neko zna šta je sve izašlo ovde?

Knjige izgledaju ovako:

Istorija-religija-istoka-besplatna-dostava-_slika_L_5759709.jpg

POL-SOSAR-HIPNOZA-I-SUGESTIJA_slika_O_25483193.jpg

A sledeće pitanje se odnosi na izdanje Matice srpske.Postoji fantastično izdanje izbora indijskih pripovetki koje se tako i zove iz pedesetih godina: Indijske pripovetke. Zanima me da li neko zna, da li su npr u sličnom formatu napravljene i antologije arapskih pripovetki? Imam i izbor iz afričkih narodnih pripovetki, isto pedesete, ali u mekom povezu.

Pozdrav svima, novi sam ovde, ali bih hteo da se pridružim svim bibliofilima. Od mene mali doprinos i pitanja:

Radi se o izdavaču sa kraja osamdesetih godina - Novo Delo, ja posedujem dve knjige, a znam i da postoji još jedna. Edicija nije imala nikakav naziv.

1. L. S. Vasiljev - Istorija religija istoka (1987)
2. Eduard Šire - Veliki posvećenici (1987)
3. N. L. Žukovska - Lamaizam (1986)
4. Pol Šošar - Hipnoza i sugestija (1987)

Da li neko zna šta je sve izašlo ovde?

Knjige izgledaju ovako:

Istorija-religija-istoka-besplatna-dostava-_slika_L_5759709.jpg

POL-SOSAR-HIPNOZA-I-SUGESTIJA_slika_O_25483193.jpg

Dobro došao.

Našao sam još ovu:
Parapsihologija - Yvonne Castellan
Na netu (recimo ovdje) može da se nađe još knjiga istog izdavača, ali ne znam da li je u pitanju ista edicija. Za ovu gore po izlgedu korica siguran sam da jeste.

A sledeće pitanje se odnosi na izdanje Matice srpske.Postoji fantastično izdanje izbora indijskih pripovetki koje se tako i zove iz pedesetih godina: Indijske pripovetke. Zanima me da li neko zna, da li su npr u sličnom formatu napravljene i antologije arapskih pripovetki? Imam i izbor iz afričkih narodnih pripovetki, isto pedesete, ali u mekom povezu.

Postoji ovaj izbor arapske pripovjetke, iz 1960, ali još može da se nađe: https://www.kupindo.com/Bajke/14811997_STARE-ARAPSKE-PRIPOVETKE

Tu je i ovo izdanje Clia novijeg datuma: http://www.knjizara.com/Savremena-arapska-prica-8203

Postoji i ova Bagdalina edicija Savremena svetska priča u kojoj je objavljena i Antologija kratke arapske priče: http://kucazasunce.com/katalog.php?e=biblioteka Savremena svetska priča

Nigdje nisam našao podatak da je Matica objavila neke arpske priče.

Poslednja izmena:
BIGZ-ova Serija velikih antropoloških dela sastoji se od samo četiri naslova (koliko je meni poznato), ali kakvih!

1. Džejms Džordž Frejzer - Zlatna grana 1-2 (1977) (knjiga je doživela reizdanje 1992)
2. Bronislav Malinovski - Argonauti zapadnog Pacifika (1979)
3. Edgar Moren - Čovek i smrt (1981)
4. Mirča Elijade - Joga, besmrtnost i sloboda (1984)

WP_20160326_009.jpg

Postovane kolege,

Sasvim slucajno sam naleteo na ovu izuzetno zanimljivu temu trazeci po netu kompletan sadrzaj Karijatida. Mozete samo da zamislite moju srecu kad sam naisao na sve ove informacije ovde. :) A vise od pet godina se nisam ulogovao na forum, jedva sam se korisnickog imena setio. Hvala puno svima koji su do sada nesebicno podelili informacije na temi. :)
Avaj, molio bih za jos par informacija, ako neko kojim slucajem moze pomoci. Zanima me komplet sadrzaj sledecih biblioteka:

Horizonti - izdavac Grafos
Velika filozofska biblioteka - izdavac BIGZ
Mala filozfska biblioteka - izdavac BIGZ

Unapred se zahvaljujem svim ljudima dobre volje i znanja na eventualnim odgovorima. :)

Poštovani,

Smatram da je ideja za pokretanje ove teme odlična. Obraćam Vam se u nadi da će mi neko od Vas pomoći da dobijem spisak knjiga koje je izdavala beogradska "Prosveta" 70-ih i 80-ih godina prošlog veka. Reč je o knjigama iz biblioteke "Prosveta" (nisu se baš namučili oko naziva :D ). Posedujem trenutno samo dva izdanja, a to su "Memoari Pere bogalja" Slobodana Selenića (knjiga 27.) i "Bas saksofon" Jozefa Škvoreckog (knjiga 43.).

Poštovani,

Smatram da je ideja za pokretanje ove teme odlična. Obraćam Vam se u nadi da će mi neko od Vas pomoći da dobijem spisak knjiga koje je izdavala beogradska "Prosveta" 70-ih i 80-ih godina prošlog veka. Reč je o knjigama iz biblioteke "Prosveta" (nisu se baš namučili oko naziva :D ). Posedujem trenutno samo dva izdanja, a to su "Memoari Pere bogalja" Slobodana Selenića (knjiga 27.) i "Bas saksofon" Jozefa Škvoreckog (knjiga 43.).
Pa pogledaj na Limundu/ Kupindu, ima tamo ljudi koji prodaju i stotinak takvih knjiga ( Prosveta, Nolit).

Nema puno izdanja tamo, svega desetak za sada nadjoh. Možda je problem uu mojim pretragama. Hvala, u svakom slučaju. Možda će se naći neko da i ovde okači spisak ako poseduje pomenutu ediciju.

Ma ima, ja stalno tamo kupujem knjige , a sve su uglavnom ili Nolit, ili Prosveta,, ja ih ( knjige) prepoznajem po naslovnim stranama, ti koji nude knjige
uopste i ne pisu o kojim i cijim se izdanjima radi.

Поздрав,
Видим да нас има доста колекционара библиофила. Нешто слично сам почео да пишем на свом налогу на tumblr. Углавном су колекције из области правних и друштвених наука. Тек сам почео и биће тога још. Ко жели да погледа мој профил, то може да учини преко сљедеће везе https://bookcollections92.tumblr.com/

Da li jos uvek ima aktivnih clanova koji bi nastavili ovaj niz? Ja sam pasionirani bibliofil. Poceo sam aktivno da se bavim kolekcionarstvom od skoro i imam jako lepu kolekciju. Moze li se ovo oziveti ponovo? Za pocetak mogu da ponudim difinitivni spisak i listu SKZ KOLO. Posedujem prvih 500 brojeva kolekcije i sada polako gradim ostatak do danasnjih dana.

Da li jos uvek ima aktivnih clanova koji bi nastavili ovaj niz? Ja sam pasionirani bibliofil. Poceo sam aktivno da se bavim kolekcionarstvom od skoro i imam jako lepu kolekciju. Moze li se ovo oziveti ponovo? Za pocetak mogu da ponudim difinitivni spisak i listu SKZ KOLO. Posedujem prvih 500 brojeva kolekcije i sada polako gradim ostatak do danasnjih dana.
Zdravo ja imam celu biblioteku,da li znate da postoje dupli brojevi razliciti naslovi skz kolo 301-312?
poz

U međuvremenu, listaj temu. Pozdrav.

Hvala vam što ste započeli sakupljanje spiska naslova iz edicije Reč i misao, mnogo mi je pomogao. :) U znak zahvalnosti dovršio sam vaš trud. Zaključno sa 2009. godinom izašlo je 589 knjiga. Negde oko 550 dizajn korica je promenjen tako da više nisu bile prepoznatljive. Prilažem spisak od broja 300 do kraja pošto vidim da su prve tri stotine kompletirane.

Back