Edemi

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Afroo

Zaslužan član
Poruka
111.627
Da dobila sam edeme po licu od leka Fortekortin. Kad se pojavio receno mi je da to hoće od njega, ali ne i pre nego što sam pocela da ga pijem.
Zanima me da li neko zna, kako da ih se rešim? Kako da splasnu ti otoci jer su bas ružni?
Svaki razumem savet je dobro došao.

Da dobila sam edeme po licu od leka Fortekortin. Kad se pojavio receno mi je da to hoće od njega, ali ne i pre nego što sam pocela da ga pijem.
Zanima me da li neko zna, kako da ih se rešim? Kako da splasnu ti otoci jer su bas ružni?
pa to je dexamethasone koji u suštini treba da smanjuje otoke
nego odmah prekidaj terapiju i stavljaju obloge od acidi borici , i ohlađene mokre krpe , hladni oblozi
obavezna konsultacija sa tvojim matičnim
ako ide sporo , ondak drg.Chymoral , ili gel Hepathrombin

Po meni si dobila alergijsku reakciju i slazem se sta je @Manga Hilux napisao, Prestani ga uzimati. Sutra odi kod doktora, a ako ti je toliko lose odi na hitnu.
To sta su ruzni neka te najmanje zabrinjava, a opet s druge strane mislim da si se mozda nespretno izrazila.

Poslednja izmena:
Koliko dugo uzimaš taj lek i kad su se pojavili otoci?

Nakon duže upotrebe često se dešava da se lice zaokrugli (tzv. "mesečevo lice") a i otoci su česti, oni nastaju zbog zadržavanja tečnosti pa treba smanjiti unos soli.

Poslednja izmena:
Koliko dugo uzimaš taj lek i kad su se pojavili otoci?

Nakon duže upotrebe često se dešava da se lice zaokrugli (tzv. "Mesečevo lice") a i otoci su česti, oni nastaju zbog zadržavanja tečnosti pa treba smanjiti unos soli.
Ne pijem ga više. Pila sam ga oko 2 meseca, a trebalo je kraće kako sam čitala. Slano skoro da i ne jedem, ako i solim to je minimalna količina, mada se uvek svi žale kako mi je sve neslano.

Proći će, naravno, nadam se da su opravdani razlozi tvog liječnika koji ti je propisao kortikosteroide na dva mjeseca. Uzmi neki čaj, najbolje od korijena čička za detox jetre pa će te nuspojave prije proći. Takođe uzimaj vode što više, smanji unos gaziranog pića ako ga piješ. Obloge od borne kiseline (acidi borici). Dobro bi bilo da uzimaš i sirutku, med :) Biće to ok!

Proći će, naravno, nadam se da su opravdani razlozi tvog liječnika koji ti je propisao kortikosteroide na dva mjeseca. Uzmi neki čaj, najbolje od korijena čička za detox jetre pa će te nuspojave prije proći. Takođe uzimaj vode što više, smanji unos gaziranog pića ako ga piješ. Obloge od borne kiseline (acidi borici). Dobro bi bilo da uzimaš i sirutku, med :) Biće to ok!
Ok uzeću taj čaj od cicka, vodu pijem više nego inače, gazirano ne pijem nikad.
Hvala, sve cu primeniti, nadam se bice efekta.

Poslednja izmena od moderatora:

Back