- Poruka
- 41.228
Uh, ovo jeste tačno.Čovek poseduje svoju svetlu i mračnu stranu. Svetla strana su društvene norme, očekivanja, sve ono što bi bilo društveno prihvatljivo. Mračna strana, ako može tako da se nazove, su naše želje, težnje... Mora da ih pomiri da bi napravio dobar izbor prilikom svega u životu. Skoro nikad nisu pomireni. Zato, često, za partnera se biraju osobe koje su "dobar izbor", koje možemo da pokazujemo, da se hvalimo njima..uspešne, karakterne, na neki način potpune za društvo...Često za nas, nažalost, ne...
Ja baš ne mogu da kažem da bih ikada birala nešto za društvo, tj to pokazivanje, što meni nije milo drago i poželjno. Jer me ne zanima šta ljudi ima da kažu. Nema tog novca da glumim. Jer.. Samo sam ja sebi bitna. kad budem umirala, opet sam sama tada, a mišljenja ljudi su prolazna. Tako da pod tom svetlom stranom razumem ono što bih ja smatrala da je dobro za mene, za svakodnevni život.
Upoznala sam osobe sa kojima se može imati i svetla i "tamna" strana, ako je tamna požuda..naše duboke čežnje. To je retkost, ali nađe se. Ili se napravi kompromis, ali ne na račun tamne strane, ukoliko ona nije baš dibidus pogrešna.. Jer, samo to je ono što nas čini duboko srećnim, da zadovoljimo te porive..
E sad ima ljudi da zadovolje roditelje, očekivanja itd. No ja i nisam imala roditelje niti imam koga da usrećujem ili ne svojim izborima
..
Ali lepo si napisao. To jeste borba svih nas.