East coast Vs. West coast

Caos Gery,

Hvala puno. Mislim da cu da upisem Florida Atlantic University, samo naravno sve zavisi od novca. Radicu u jednoj firmi part time i plata ce mi biti $4,000 mesecno. Ne znam da li ce mi to biti dovoljno. Ako bude dobro je a ako ne bude moracu jos nesto uzgred da radim. sad kad se vratim u Beograd pre odlaska zavrsicu neki kurs za manikira i jos imam certifikat sa Kipra za personal trainer instructor, tako da mislim da ce sve biti ok.
Da li neko zna kakva je procedura oko prebacivanja sa turisticke vize na studentsku i koliko traje? Kao student imam pravo i na posao, jel tako? Jedino ce biti malo problematicno dok ne sredim sve papire, tih prvih par meseci. Jer ja dolazim u avgustu a upis je tek od 15-og oktobra, tako da cu morati malo da se pomucim ta 3 meseca. Da li bih mogla da nadjem neki posao nacrno? Kako to ide i koliko se placa?
Veliko hvala i pozdrav

MA972CY:
Caos Gery,

Hvala puno. Mislim da cu da upisem Florida Atlantic University, samo naravno sve zavisi od novca. Radicu u jednoj firmi part time i plata ce mi biti $4,000 mesecno. Ne znam da li ce mi to biti dovoljno. Ako bude dobro je a ako ne bude moracu jos nesto uzgred da radim. sad kad se vratim u Beograd pre odlaska zavrsicu neki kurs za manikira i jos imam certifikat sa Kipra za personal trainer instructor, tako da mislim da ce sve biti ok.
Da li neko zna kakva je procedura oko prebacivanja sa turisticke vize na studentsku i koliko traje? Kao student imam pravo i na posao, jel tako? Jedino ce biti malo problematicno dok ne sredim sve papire, tih prvih par meseci. Jer ja dolazim u avgustu a upis je tek od 15-og oktobra, tako da cu morati malo da se pomucim ta 3 meseca. Da li bih mogla da nadjem neki posao nacrno? Kako to ide i koliko se placa?
Veliko hvala i pozdrav

sa studentskom vizom ne mozes da radis osim na kampusu nesto pri skoli...FAU ima neke skolarine za strance pa provali to kako ide moze ti koristiti....sa turisticke vize mozes da se prebacis na studentsku....prvo moras da se upises u skolu i onda kad dobijes sve potrebne papire od skole slajes u imigraciju i cekas da ti se promeni status.....ako ti fax pocinje tek u januaru verovatno ces negde u decembru dobiti studenstku vizu....

MA972CY:
Dolazim u Boca Raton za sada barem. Imam jako dobru ponudu za posao a uz to cu da upisem i koledz. Jedino mi je malo frka sto nikoga ne znam i sto cu biti sama sa decom. Zato bih jako volela da upoznam nekoga iz okoline. Ja sam bila na Floridi nekoliko puta ali samo turisticki i nikad me nije interesovalo ni iznajmljivanje stanova ni troskovi zivota ni skole. Trazim sve podatke preko interneta ali je sigurno drugacije kad si tamo i kad sve informacije dobijes iz prve ruke. Znam da nam sigurno nece biti lako u pocetku. Svaki pocetak je tezak, a pogotovo u stranoj i dalekoj zemlji i to je jos teze ako si sam.

bio sam jednom tamo,ima race track ..ono sa kolicima
lepa se para uzela :D
ali se ne secam grada,valjda sam popio malo :roll:
ali tu je sve blizu miami,palm beach,ft. lauderdale...
licno vise volim miami i ft. lauderdale..ima vise zivota
ali sa 4K ces biti ok, ....preziveces nekako :D

posle 6 m,falice ti bg,.....a kad odes tamo nedostajace ti florida :shock:
pa ti nista nije jasno :roll:

ja sam preko puta,tampa bay....ako ti treba neke info, slobodno pitaj

Hvala za info. Sto se nostalgije tice, tu nece biti problema, ja zivim u inostranstvu on 94. Jedina stvar koje se bojim je novac pa se zbog toga i dvoumim da li da dodjem ili ostanem ovde gde sam. Imas li neku ideju kakvi se poslovi nude na campus-u i koliko su placeni. Ova firma koja mi je ponudila posao ce da proba da aplicira za neku dodatnu dozvolu za rad za part-time ali nije sigurno da cu to i dobiti. A ako ne mislim da smo ga totalno ugasili. Ali ipak mislim da je vredno pokusaja. Javicu se kad stignem, pa se mozda i vidimo.

MA972CY:
Dolazim u Boca Raton za sada barem. Imam jako dobru ponudu za posao a uz to cu da upisem i koledz. Jedino mi je malo frka sto nikoga ne znam i sto cu biti sama sa decom. Zato bih jako volela da upoznam nekoga iz okoline. Ja sam bila na Floridi nekoliko puta ali samo turisticki i nikad me nije interesovalo ni iznajmljivanje stanova ni troskovi zivota ni skole. Trazim sve podatke preko interneta ali je sigurno drugacije kad si tamo i kad sve informacije dobijes iz prve ruke. Znam da nam sigurno nece biti lako u pocetku. Svaki pocetak je tezak, a pogotovo u stranoj i dalekoj zemlji i to je jos teze ako si sam.

Zdravo,
ako bi htela malo da mi pojasniš kako turistički ideš (dobijanje vize i dr,), pogotovo sa decom, kog uzrasta su deca ( ja imam dvoje dece), kad bih imala obezbedjen bilo kakav posao ne bih se dvoumila ni sekundu, inače završavam fakultet, koji min novca je potreban i tako još neke sitnice ako ti nije problem da mi odgovoriš
Pozdrav i puno sreće!

Caos,

Ovako stvari stoje sa nama. Ja sam isla u Ameriku vise puta i uvek bez problema dobijala turisticku visu, doduse ne u Beogradu. Samo su mi prvi put trazili brdo nekih dokumenata, a za svaki ostali put su mi trebale samo aplikacija, slike i novac za vizu. Poslednja viza koju sam imala je vazila 5 godina ali posto sam menjala pasos moram da apliciram ponovo. Na Kipru obicno daju turisticke vise koje vaze 10 godina a u zemlji mozes da ostanes onoliko koliko ti odrede pri ulasku u Ameriku.
A sto se para tice, mi cemo ici sa negde oko $5,000 i nisam sigurna da li ce nam biti dosta. Deca su 10 i 13 godina i ici ce u njihove drzavne skole koje se ne placaju, a ja cu za koledz nekako da se snadjem. Videcu za neki financial aid ili loan zato sto imam co-signer koji je Amerikanac.
Postoji mogucnost da se radi i izvan campusa ali je za to potrebna specijalna dozvola i ne znam kako se dobija. I to cu da probam.
Da li neko zna kako se osiguranje za studente placa, unapred za celu godinu ili mesecno?
Ako neko ima bilo kakvih saveta pisite. Svaki je dobro dosao.

Poštovanje svima!
Može li neko napisati par rečenica o Atlanti i uopšte o državi Džordžiji?
Kakva je situacija trenutno oko ponude poslova?
Kakve su cene stanova, i osnovnih životnih potreba?
Ima li naših srba u Atlanti u manjem ili većem broju?.....
Hvala svima unapred!

Back