EARLY FAMILY

• Začetnik teme Začetnik teme fjord
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
loop:
Hellen:
loop:
ma pusti roditeljsto, reci jel treba da abortira ili ne.

Ne bitno koje su godine i da ima 13 ili 43 jel treba da abortira?

Како нису битне године? Шта причаш? Зашто рађамо децу? Само зато да бисмо избегли абортус, или постоје још неки разлози? :roll:

Јесам верник, Јагодице. Шта није у реду? Нисам ја Снежна Краљица, бре! :wink: :lol:

Nisu bitne godine, jer je isto oduzela nekom zivot u 13 ili 43 :wink:

smrtni greh :twisted:

Ок, желим ти онда да ти ћерка закачи у 14. па да видим да ли ћеш са радошћу прихватити да будеш деда и помирити се са тим да је живот твог детета жртвован доношењем на свет неког другог детета. :x

Рађајмо по сваку цену, рађајмо нежељену децу по сваку цену, ваљда ћемо имати довољно капацитета по сиротиштима!

...А када би контрацепција постала нормална појава које се не треба стидети, када би се довољно пропагирала, и када би родитељи који причају о ''смртним гресима'' упутили на време своју децу у неке ствари о животу и сексу...не бисмо ни имали разлога да разговарамо на ову тему!

ljudi se razlikuju ...
a deca su ljudi u malom pakovanju ...
neki od nas neće sazreti ni sa pedeset godina ...
naravno da je lepo da deca pre svega budu željena od oba roditelja i ako je tako godine nisu prepreka .
ne znam možda sam ja ipak optimista ?
eto , ne slažem se sa Hellen ... ovaj put .

Hellen:
Па видиш да човек каже да се не слаже...Мада заиста нисам баш схватила у чему се не слаже... :roll:

1 . biću naravno sretan kad ( i ako ) postanem deda bez obzira koliko moja deca budu imala godina u tom trenutku .
jedini uslov je da to i njih bude činilo sretnima .
i imaće svaku vrstu podrške sa moje strane .

2 . ne shvatam na šta se odnosilo žrtvovanje dece . ako tako posmatramo odgajanje dece je u svakom slučaju žrtva .

pozdrav Hellen

vd:
Hellen:
Па видиш да човек каже да се не слаже...Мада заиста нисам баш схватила у чему се не слаже... :roll:

1 . biću naravno sretan kad ( i ako ) postanem deda bez obzira koliko moja deca budu imala godina u tom trenutku .

2 . ne shvatam na šta se odnosilo žrtvovanje dece . ako tako posmatramo odgajanje dece je u svakom slučaju žrtva .

pozdrav Hellen

:D :wink:

vd:
Hellen:

Ма ОК... ако мислиш да девојчица у 15. години може да буде срећна што ће постати мајка. А ако то не жели? Хоћеш ли је подржати и у ''смтном греху''?

Ниси ме добро разумео. Овде се причало како би неки ''инсистирали на томе да њихова ћерка роди по сваку цену, и у 15. години''! То је жртвовање нечијег живота. Родитељство јесте жртва ( најлепша на свету! :D ), али то треба да буде наш свесни избор, а не наметнуто силом!

pozdrav Hellen
Поздрав ВД ! :)

Hellen:
vd:
Hellen:

Ма ОК... ако мислиш да девојчица у 15. години може да буде срећна што ће постати мајка. А ако то не жели? Хоћеш ли је подржати и у ''смтном греху''?

dve reci... safe sex... (koliko god da sex moze biti bezbedan u 15-oj al njihov izbor...)

Ниси ме добро разумео. Овде се причало како би неки ''инсистирали на томе да њихова ћерка роди по сваку цену, и у 15. години''! То је жртвовање нечијег живота. Родитељство јесте жртва ( најлепша на свету! :D ), али то треба да буде наш свесни избор, а не наметнуто силом!

...sa 15. se olako shvata pojam zivota i odluka 15-godisnje devojcice da ne "zrtvuje" svoj zivot radi rodjenog deteta je odluka sa kojom ce morati da zivi do smrti i odluka koja ce je mozda progoniti i zbog koje ce se kajati u nekom svom zrelijem dobu... ljudi jednostvano moraju da snose odgovornost za svoje postupke...

pozdrav Hellen
Поздрав ВД ! :)
Hellen:
То је жртвовање нечијег живота.
Cijeg zivota? O kakvoj zrtvi ti govoris? Da ne bi zrtvovala svoj zivot unistice drugi?

Pozdrav Hellen i BД! 8)

sa 15. se olako shvata pojam zivota i odluka 15-godisnje devojcice da ne "zrtvuje" svoj zivot radi rodjenog deteta je odluka sa kojom ce morati da zivi do smrti i odluka koja ce je mozda progoniti i zbog koje ce se kajati u nekom svom zrelijem dobu... ljudi jednostvano moraju da snose odgovornost za svoje postupke...

Да, али исто тако ће морати и да живи са тим ( и она и то дете, што је још горе! ) да је родила нежељено и невољено дете које ће целог живота можда окривљивати за то што јој је упропашћена младост, одрастање и право на избор! Ово наравно под претпоставком да јој је тај избор наметнут од стране родитеља или средине.

Слажем се да људи морају да сносе одговорност за своје поступке, али деца од 15 година?! :roll: Где су били родитељи те девојке ако је она тако незрела, са 15 година већ почела са сексом и то тако неспремно, не знајући за контрацепцију? Чија је то грешка за коју она треба да сноси последице?

То је жртвовање нечијег живота.

Cijeg zivota? O kakvoj zrtvi ti govoris? Da ne bi zrtvovala svoj zivot unistice drugi?

Не, уколико роди уништиће два!

Back