E tako se to radi

eremita:
Па ево, сам прочитај какве бљезгарије трућаш

To je ideal koji tek treba da se ostvari.Nikada u istoriji nije postojao
O kakvim baljezgarijama pricas.Pa ni kapitalizam nije postojao tamo negde do sredine 18.veka. Svo vreme ti objasnjavam da je to jedno besklasno(idealno)drustvo,koje nije lako ostvariti. Nema veze sa strancarenjem i politikanstvom i pogotovo Komunistickom partijom koja je sama sebe eto tako krtstila,a po delovanju je bila nalik fasistickoj.

P.S. Sta se odmah ljutis.Covek treba da je srecan kad nauci nesto novo.Pozdrav.

Astral-Blade:
O kakvim baljezgarijama pricas.Pa ni kapitalizam nije postojao tamo negde do sredine 18.veka. Svo vreme ti objasnjavam da je to jedno besklasno(idealno)drustvo,koje nije lako ostvariti. Nema veze sa strancarenjem i politikanstvom i pogotovo Komunistickom partijom koja je sama sebe eto tako krtstila,a po delovanju je bila nalik fasistickoj.

P.S. Sta se odmah ljutis.Covek treba da je srecan kad nauci nesto novo.Pozdrav.

Та Марксова хумореска о "идеалном" и "бескласном" друштву спровођена је у дело баш на предлог тог истог монструма НАСИЉЕМ И УБИСТВОМ И САТИРАЊЕМ МИЛИОНА ЉУДИ ОД 1917. ДО ДАНАС - далеко највише људских жртава узроковао је комунизам и та "дивна идеална идеја која ће једнога дана заживети ако побијемо пола човечанства"... уопште не разумем како било ко образован може да у тој ђаволској машинерији, која пикира на најдубље комплексе и осећања људи обећавајући "бескласно друштво", види било какву људску и хуману будућност човечанства. Људи треба да буду једнаки ПРЕД ЗАКОНОМ као што су сви једнаки пред Богом - али приповедати "Маркове конаке" о могућности бескласног друштва је више него неозбиљно и могло би се рећи - покварено.

Нису сви људи ИСТИ, а самим тим у току свога живота и стварања НИСУ НИ ЈЕДНАКИ... различите су интелигенције, интелекта, способности, талента... а тај Маркс (Сатана) покрао је бит и суштину хришћанства покушавајући да оно НЕБЕСКО СВУЧЕ НА ЗЕМЉУ ОБЕЋАВАЈУЋИ ЉУДИМА РАЈ НА ЗЕМЉИ - АЛИ АКО ПРЕТХОДНО ПРОЛИЈУ ПОТОКЕ ЉУДСКЕ КРВИ... јер је он , пре свега, мрзео Бога...

е, сад, да ме не би набедио да сам неки нечовек и битанга, ја се залажем за стварање такве људске заједнице на Планети У КОЈОЈ НЕ СМЕ БИТИ ГЛАДНИХ И СИРОМАШНИХ, дакле, треба да постоје "богати" али не ова чудовишта које је донео западни капитализам - то богатство МОРА ИМАТИ ЛИМИТ, ГРАНИЦУ А СВЕ ИЗНАД ТОГА ДА ИДЕ ГЛАДНИМ, СИРОМАШНИМ И БОЛЕСНИМ ТЈ. ЗАОСТАЛИМ СРЕДИНАМА ... али то је Хришћански поглед на овоземаљски живот а не некакво одвратно левичарење и револуционарне идеје гладних људи који треба да убију оне који су се обогатили.

Uh,toliko povoda za repliku.Evo krenucu istim redosledom.

Zasto brkas ideju komunizma sa bolesnim ljudskim umovima koji su je zloupotrebili da bi dosli na vlast i kasnije tu istu vlast na brutalan nacin odrzavali(Lenjin,Staljin,Tito,all the same).Ako cemo posteno i hriscanstvo je zloupotrebljeno puno puta tokom istorije(krstasi,inkvizitori,itd.),ali ja i pored toga ne mislim nista lose o njemu,naprotiv.Jedino mi smeta sto nas je Tvorac ili Bog malko zapostavio.Ali to je druga tema. Evo primer za koji mozda nisi znao.Kristofer Kolumbo je pocinio mnoga zverstva (pobio 300.000 ljudi na ostrvu Hispanjola blizu Haitija),a nije bio komunista.Znaci,ako neki monstrum od coveka sebe nazove komunistom,to ne znaci da on to i jeste.Plain and simple.

Jeste,ljudi se razlikuju po sposobnostima,inteligenciji,itd.,ali to ne objasnjava zasto neki vrhunski NBA kosarkas zaradjuje10 mil.$ po sezoni(da ne spominjem ekstreme tipa Bil Gates),a mnogi njihovi sunarodnici zive u stracarama i getoima.To je kapitalizam i to nije u redu.Nisu oni toliko bolji od ostalih da se baskare preko svake mere,a ostatak sveta da pliva u fekalijama zbog njihove gramzivosti.Problem je ocigledno u nepravednom drustveno-ekonomskom SISTEMU.

Cisto da ne bude zabune,o Marksu ne mislim nista dobro i pravo da ti kazem nije mi ni bitan u celoj ovoj prici,mada mi nije poznato da je predlagao satiranje miliona ljudi da bi se uspostavio komunizam.Reci mi gde si to procitao.Zelim da proverim. Pozdrav.

Back