E tako, molimo Kineze da nam spuste cenu našeg zlata

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

black cat
VIP
Poruka
40.482
Promakla mi bila ova izjava

Da li postoji luđa transakcija?

Koliko niže možemo pasti?

Da li ćemo se ikad opametiti? Bilo ko da je prodao rudnik zlata, jer kao nismo imali novac za održavanje?! Mogli smo uzeti kredit, uložiti, dovesti par japanaca da vodi ili kineza za dobru platu, i da ostane naše! Nemamo samokontrolu? Zato smo uzeli ogroman kredit za expo sajam?! Uporedimo sajam sa rudnikom zlata. Kako je moguće da se neka država ovako postavi prema sebi ??

Da li ćemo se ikad opametiti? Bilo ko da je prodao rudnik zlata, jer kao nismo imali novac za održavanje?! Mogli smo uzeti kredit, uložiti, dovesti par japanaca da vodi ili kineza za dobru platu, i da ostane naše! Nemamo samokontrolu? Zato smo uzeli ogroman kredit za expo sajam?! Uporedimo sajam sa rudnikom zlata. Kako je moguće da se neka država ovako postavi prema sebi ??
Moguće je jer je neko ovde za takvu prodaju rudnika dobio dobre pare, a ni one od kredita za expo nećemo videti ni ti ni ja.

Moguće je jer je neko ovde za takvu prodaju rudnika dobio dobre pare, a ni one od kredita za expo nećemo videti ni ti ni ja.

To je dakle ogoljena realnost. Bitniji nam je expo sajam, za njega uzimamo ogroman kredit, a nismo mogli za rudnik zlata. Jer čist lični interes! Strašno. Zato je dr Milić iz Niša Predložio da se usvoji zakon za izdaju nacionalnih resursa. To je nova vrste izdaje i sa tim se slažem!

To je dakle ogoljena realnost. Bitniji nam je expo sajam, za njega uzimamo ogroman kredit, a nismo mogli za rudnik zlata. Jer čist lični interes! Strašno. Zato je dr Milić iz Niša Predložio da se usvoji zakon za izdaju nacionalnih resursa. To je nova vrste izdaje i sa tim se slažem!
Nije nama bitniji expo nego njima.

pa litijum sad dajes jer je to eu strateski interes, a ne srpski

Država ima prednost u odnosu na druge kupce ukoliko se rudnik nalazi na njenoj teritoriji.
Šta da li ćemo se ikada opametiti?
To je uvek bilo i kod nas i svuda u svetu a trebala si malo da pogledaš kakvo je stanje u rudniku bilo pre par godina i sada.
A da vi akademski građani(tzv profesori) mislite da sve znate i da prvo što vam padne na pamet je jedina istina na svetu...
A odmah ti tapsu ovi sa dvojnim drzavljanstvima.sta reći...
nego barem više ne pominješ zvučne topove...

To je s e meni jasno.

Procenat koji bi dobijali od litijuma je mnogo manji nego da uložimo u poljoprivredu ili bilo šta pametno što će nam sačuvati prirodu, vodu i vazduh..
ja ovako gledam na stvari:
  • za litijum je ili ilicno av, ili drzava ucenjena od eu bankara za nove transe kredita ili i clanstvo itd, opstanak na vlasti rezima, ...
  • na ekspu moze da se krade jednom kada se povuku krediti, sve ce to da pokupe av-ovi kumovi, pajtasi i razni, i da dupliraju, ili tripliraju cene
  • na rudnicima ne moze da se krade, vec su isto kinezi odobravali kredite u zamenu za rudnike, i zato mi postajemo rudarska kolonija

to mi naivno mislimo da se stvari posebno ugovaraju; ne, nego idu vezano, jedno vuce drugo, kao u filmu, lopatice i kofice sa kostimima bese, mora vezano

mi kada bi imali transparentnost i poverenik za informacije od javnog znacaja radio svoj posao, znali bismo tacxno sta je ugovarano, ali ne znamo, radi se ispod zita, i gotovo sigurno se nesto krije, ili nas samo slazu da kineZ ne da ugovor za nadstresnicu, a u stvari se nase lopine iza njih zaklanjaju

Država ima prednost u odnosu na druge kupce ukoliko se rudnik nalazi na njenoj teritoriji.
Šta da li ćemo se ikada opametiti?
To je uvek bilo i kod nas i svuda u svetu a trebala si malo da pogledaš kakvo je stanje u rudniku bilo pre par godina i sada.
A da vi akademski građani(tzv profesori) mislite da sve znate i da prvo što vam padne na pamet je jedina istina na svetu...
A odmah ti tapsu ovi sa dvojnim drzavljanstvima.sta reći...
nego barem više ne pominješ zvučne topove...

Nije mi jasno kakve veze ima sad da li sam ja akademski građanin. Bitna je činjenica da smo prodali rudnik budzašto i po jadnim maržama za nas. !!

Kakvo je stanje bilo? Koliko su kinezi novca uložili konkretno?

Evo sledeće brojke. Prodali smo francuzima aerodrom nikola tesla. Njihova kupovina i ukupna ulaganja do sada su oko 700 miliona eura.
Mi sad za obične hale sajma trošimo toliko oko 700 mil eura.
Pitam šta je profitabilnije? Zašto nismo uzeli kredit za to? Odgovori.

ja ovako gledam na stvari:
  • za litijum je ili ilicno av, ili drzava ucenjena od eu bankara za nove transe kredita ili i clanstvo itd, opstanak na vlasti rezima, ...
  • na ekspu moze da se krade jednom kada se povuku krediti, sve ce to da pokupe av-ovi kumovi, pajtasi i razni, i da dupliraju, ili tripliraju cene
  • na rudnicima ne moze da se krade, vec su isto kinezi odobravali kredite u zamenu za rudnike, i zato mi postajemo rudarska kolonija

to mi naivno mislimo da se stvari posebno ugovaraju; ne, nego idu vezano, jedno vuce drugo, kao u filmu, lopatice i kofice sa kostimima bese, mora vezano
Pa, naravno! Strahota koliko izdJemo nacionalne interese!

Jer smo lenštine i glupaci! Rasprodajemo sa jedne strane kinezima i rusima resurse zbog podrške oko kosova, a sa druge strane priznajemo kosovo u praksi. Ko je tu lud.

Nije mi jasno kakve veze ima sad da li sam ja akademski građanin. Bitna je činjenica da smo prodali rudnik budzašto i po jadnim maržama za nas. !!

Evo sledeće brojke. Prodali smo francuzima aerodrom nikola tesla. Njihova kupovina i ukupna ulaganja do sada su oko 700 miliona eura.
Šta očekuješ od države koja je u istom danu objavila da je prodala režimskoj firmi Institut za vodoprivredu od strateškog značaja za državu sa vrednom imovinom i sa 300 stručnjaka za 1.2 miliona evra i to tako da trenutni direktori postanu suvlasnici i da je potrošila 10 miliona evra za renoviranje škole u Novom Pazaru?

pazi ovo:

sinisa mali kada je izjavio da mu strani prijatelj sa offshore racuna skoluje decu - je srusio komplet zakon o poreklu imovine - a kako?

pa lepo, svako ko se nakrao dovoljno moze da offshore-uje te ukradene pare i kaze da je voljen od nekog prijatelja koji mu kupuje fabrike, univerzitete, rudnike po srbiji, jer je eto strucan, naucen, zna da ih radi, i upravlja njima - "pa, sta" - sto bi rekao av

Prouči sama te podatke mrzi me sada da tražim i prenosim a i vama nema svrhe ni nacrtati...
Da se vratim na tvoju temu i osnovno pitanje,države imaju prednost u kupovini zlata iz rudnika na svojoj teritoriji pa tek onda moze da se prodaje ili prerađuje.nebitno da li su kinezi vlasnici,japanci marsovci svuda u svetu je isto.a sad to pominjanje od kulina bana te aerodrom te sajam su druga pitanja.
Evo sada će tapsaci iz drugih zemalja da ti kažu da si ti i jedino ti u pravu.

Prouči sama te podatke mrzi me sada da tražim i prenosim a i vama nema svrhe ni nacrtati...
Da se vratim na tvoju temu i osnovno pitanje,države imaju prednost u kupovini zlata iz rudnika na svojoj teritoriji pa tek onda moze da se prodaje ili prerađuje.nebitno da li su kinezi vlasnici,japanci marsovci svuda u svetu je isto.a sad to pominjanje od kulina bana te aerodrom te sajam su druga pitanja.
Evo sada će tapsaci iz drugih zemalja da ti kažu da si ti i jedino ti u pravu.

Koliko god da si sklon ovoj vlasti, potpuno je nemoguće ovo podržati na bilo koji način. Sve je moglo da bude naše da se imalo želje i pameti

Radnici Zijina ne misle kao ovaj sa videa. Njima je vrh, velika lova, kuci su, rade po 2 3 clana, voze besna kola. To samo plaču za tim zlatom oni koji gledaju N1 i veruju u njihovu propagandu da su ljudi u Boru jadni, gladni i zedni od kad je dosao Sijev narod.

jok nego si ti:

objasni zasto kinezi ne daju nove ili reprogram starih kredita?

kazu, dajte nam jos neki rudnik da iznosimo i da nas niko ne kontrolise koliko, pa cemo da vidimo za kredite

Зато што су Кинези гробари

СФРЈ је огледни експерименат како се дочепати рудних богатстава на мало .

У отимачини су учествовале САД активно уз помоћ ЕУ ..а русија је гле чуда опет 'била слаба'

Украина доживљава исту судбину ....

Африка ј ена исти начин прешла у Кинеске руке

УСА Русија и Кина су глобални партнери који играју зуце са слабијима ....

Ту се као умеша ЕУ .... али она је завршила са причом

Back