E pa stvarno

Kada su ljudi zaposleni i provode na poslu 8+ sati i bar sat i po u putu na posao i natrag, logično je da će u jednom skuvanom loncu skuvati obroke za bar dva dana. Mislim, niko nije lud da to malo slobodnog vremena koje mu preostane kada dođe kući s posla, potroši da bi skuvao obrok koji maltene nije dovoljan za sve ukućane.

Ko ima vremena, može da kuva kako mu se hoće.. i tri puta dnevno da uključuje šporet, ako mu se tako hoće.

Kada su ljudi zaposleni i provode na poslu 8+ sati i bar sat i po u putu na posao i natrag, logično je da će u jednom skuvanom loncu skuvati obroke za bar dva dana. Mislim, niko nije lud da to malo slobodnog vremena koje mu preostane kada dođe kući s posla, potroši da bi skuvao obrok koji maltene nije dovoljan za sve ukućane.

Ko ima vremena, može da kuva kako mu se hoće.. i tri puta dnevno da uključuje šporet, ako mu se tako hoće.

Ne radi se o tome,nego je Cru rekla da sipa više puta,pa je bio savet da kuva manje količine ako već ne može da odoli dosipanju.

Од ручка (па и двапут сипаног) се нико није угојио.

Eh sad, pa ja doruckujem i rucam, uglavnom ne veceram, pojedem po neku vocku ili crnu cokoladu izmedju obroka, ili popodne.
Ne jedem grickalice, pice, i sl. Kolaci z apraznike i rodjendane. Alkohol ponekad, ali retko, kao sinoc na primer.
Mesim svoj hleb i peciva za dorucak, iz pekare jednom u 3 meseca kad ne ponesem dorucak.

E sad, od cega se ja gojim nego od kolicina?

Moja pokojna baka vazda je govorila " jedite kod kuće onda idite na slavlja " :))))

Pametno je rekla. Ne zna se nikad kakvu situaciju ces zateci, desava se i slusao sam od vise ljudi da su ostali bez rucka na mestima kada se jesti podrazumeva, tipa rodjedan deteta i slicno. Narocito ako ides kod nekog pripadnika mladjih generacija, nemaju usadjen osecaj za red a i hrana je cesto blaga katastrofa, obicno narucena telefonom, mrzi ih da sami naprave. Ne samo sto ih mrzi nego i ne znaju.

Back