E pa drage moje...

Za mene su bogami "izleti" neoprostivi, ako čoveka volem :D Ako ga ne volem može da radi šta god želi ili ne želi, svejedno mi. U stvari, onda do te mere ne trpim da se zgadim i prezrem. Teško donosim teške odluke pa onda ponašanjem pokušam da nateram drugu stranu da uradi to umesto mene. I uspevalo mi :neutral:

A ovom gospodinu sam se obratila, i odgovorio mi je (sve ispod teksta, prepiska u spojleru)

Sve u svemu, teška vremena, prijatelju moj, đavo ih odnio :cry:

Lepo si mu dogovorila, svaka ti je na mestu.

Nije,možemo i bez njega i žena.
bogu hvala na tome. zamisli situaciju gde trpis nekog koga yapravo ne podnosis samo radi sexa..

Kako nije?Zar sex nije najintimniji cin izmedju muskarca i zene?
moze biti.
ali ozbiljne veze moraju biti van njega..jer su hormoni koji diktiraju sex varljivi i promenljivi.
zapravo , sex je bitan samo kad je los..onda moze da unisti odnos.
a ma koliko da je dobar, ne moze sacuvati odnos koji puca po drugim savovima.

Relativno je i to sve, jer u nekoj ceznji, mastanju, razmisljanju o nekome, dopisivanju moze da bude mnogo vise emocije, zelje, odsustva interesovanja za trenutnog partnera, nego u seksu koji se samo desio sa nekim drugim.

Ne znam, ja to pokusavam da razumem, ali kod mene te stvari nisu odvojene iako verujem da postoje ljudi koji to mogu nekako da odvoje u glavi. Kod mene je uvek ili sve ili nista. A nisam ni licemer da mislim da mi sve pripada, i dobar muz kuci koga volim i sve mu pruzam i malo uzbudjenja sa strane, jer svi su zadovoljni. Mislim da to rade slabici.

@vanilin šećer i sokvisnja

Кад се говори о систему вредности ту се мисли на основне моралне принципе.

Зар мислите да људи са идентичним или веома сличним моралним назорима не могу да имају различите животне стилове?

Проблем је што смо ми људи, као врста, превише искључиви и незрели и што аутоматски одбацујемо све оно што нам не сличи што због страха од непознатог, што због сујете.

Човек се воли због онога какав је, а не зато што воли иста места за излазак као ми, ноћне клубове или доручак на тераси.
Такве, формалне разлике, не праштају се управо због пренаглашеног ''ја''.

@vanilin šećer i sokvisnja

Кад се говори о систему вредности ту се мисли на основне моралне принципе.

Зар мислите да људи са идентичним или веома сличним моралним назорима не могу да имају различите животне стилове?

Проблем је што смо ми људи, као врста, превише искључиви и незрели и што аутоматски одбацујемо све оно што нам не сличи што због страха од непознатог, што због сујете.

Човек се воли због онога какав је, а не зато што воли иста места за излазак као ми, ноћне клубове или доручак на тераси.
Такве, формалне разлике, не праштају се управо због пренаглашеног ''ја''.

Mislim da mi pricamo o istim stvarima ali na razlicit nacin. Mislim da je taj nacin gledanja isuvise idealizovanje ljubavi koja je kao odvojena od svega materijalnog i nezavisna od bilo kojih uticaja. A nije, ponarocito ne musko-zenska, jer ljudi se vole, pa prestanu da se vole, ljudi funkcionisu u nekom periodu zivota, pa posle ne funkcionisu. Zato sto se sve menja, ljudi se menjaju i okolnosti se menjaju. Donekle se slazem da volis nekoga takvog kakav jeste, ali ako ne funkcionisete, ako ti vuces na jednu, on na drugu, ti si temperamentna, on miran, ti aktivna, on pasivan, ti volis zivot, ljude, izlaske, on voli da sedi kuci i da cita, ta ljubav ce postati opterecenje jer da bi ljudi bili bliski moraju da dele, a sta ti mozes da delis? Niti da letujes, jer on ne voli, niti da putujes, niti da se druzis sa drugim ljudima, niti da ides na isti koncert i da ne nabrajam. To sto ti nazivas formalnim razlikama u smislu, dorucak na terasi ili isti nocni klub je nesto sto je normalno i sto se podrazumeva jer ne postoje dve identicne osobe, ali te formalne razlike postaju sustinske razlike, kada takvih razlika ima mnogo.

To je poenta. Ne postoji za dzabe izreka "razisli se zivotni putevi". Ako se to desi u prijateljstvu, ostajete i dalje dobri, ali nikad to vise nije to. A u ljubavi, ljudi se rastaju i pronalaze nove partnere sa kojima mogu u tim novim okolnostima da funkcionisu bolje.

Поента је победити себе и потребу истицања себе у први план. :) У том случају, форма никад неће доћи на место суштине.
Није то никаква идеализација, има људи који живе такав живот.

Mislim da je taj nacin gledanja isuvise idealizovanje ljubavi koja je kao odvojena od svega materijalnog i nezavisna od bilo kojih uticaja.

I meni se tako čini.
Ne slažem da čoveka onakvog kakav je čine samo moralni nazori. Oni su samo jedan od činilaca celokupnog vrednosnog sistema. Postoje ljudi kojima samo taj činilac nije dovoljan za zdravu zajednicu, i takvi najčešće uspevaju da zadrže svoj identitet koegzistiranjem u pravom planu sa drugim, odgovarajućim identitetom.

Pročitah ispod jednog od bezbroj tekstova o varanju partnera ovaj komentar:

E pa drage moje, sto se mene tice ginem od posla, moje dete i zena imaju sve sto pozele. Iako nema ni dan radnog staza obisla je celu planetu, nosi najbolju garderobu, kupuje najbolju sminku, ima kucnu pomocnicu, dadilju. Zato kada nam je intima zapala u kolotecinu, mogla je da se odluci za razvod ili da istrpi moje povremene izlete uz sve gore navedene povlastice. Sta mislite da je izabrala? Zato ostavite se laznog moralisanja o vernosti i odanosti, da li sam trebao da budem po co dan nervozan i nemoguc prema svima da bih mogao da kazem, eto ja sam veran i odan? S moje tacke gledista jesam jer i dalje volim svoju zenu, svoje dete najvise, za njih radim i zaradjujem. Avantura je avantura i nista vise. Uostalom mozda bih i ja pristao da oprostim zeni povremene izlete u tudji krevet ukoliko bi mi donosila sve sto mi je potrebno, bez ikakvog angazovanja sa moje strane.

E pa drage moje, da li biste pristale da tolerišete "izlete" svog bračnog partnera koji vam plaća skupa putovanja, najbolju garderobu...itd. sve što je dotični pobrojao? Ili ne?

Е па драге моје, читава животна ситуација, коју нам је наш непознати колега несебично и искрено описао, а госпођица веродостојно пренела, може се сажети у четири речи: тамте, вамте за кукурику.

Оно што је нашем колеги измакло, вероватно због преоптерећености послом, а вама промакло, вероватно због преоптерећености изазване интелектуалним и емотивним уживљавањем у дату ситуацију,

јесте проста чињеница која овај етичко-емотивни галиматијас у потпуности разјашњава и своди на вудиаленовску емпирију, наиме жена је једноставно лезбејка.

Да ли има односе са кућном помоћницом или дадиљом или са обе, не може се са сигурношћу утврдити из наведеног коментара.

Наравоученије: виц о врапцу, крави и мачки у Сибиру.

Back