E pa drage moje...

gospodjica14

Poznat
Poruka
7.429
Pročitah ispod jednog od bezbroj tekstova o varanju partnera ovaj komentar:

E pa drage moje, sto se mene tice ginem od posla, moje dete i zena imaju sve sto pozele. Iako nema ni dan radnog staza obisla je celu planetu, nosi najbolju garderobu, kupuje najbolju sminku, ima kucnu pomocnicu, dadilju. Zato kada nam je intima zapala u kolotecinu, mogla je da se odluci za razvod ili da istrpi moje povremene izlete uz sve gore navedene povlastice. Sta mislite da je izabrala? Zato ostavite se laznog moralisanja o vernosti i odanosti, da li sam trebao da budem po co dan nervozan i nemoguc prema svima da bih mogao da kazem, eto ja sam veran i odan? S moje tacke gledista jesam jer i dalje volim svoju zenu, svoje dete najvise, za njih radim i zaradjujem. Avantura je avantura i nista vise. Uostalom mozda bih i ja pristao da oprostim zeni povremene izlete u tudji krevet ukoliko bi mi donosila sve sto mi je potrebno, bez ikakvog angazovanja sa moje strane.

E pa drage moje, da li biste pristale da tolerišete "izlete" svog bračnog partnera koji vam plaća skupa putovanja, najbolju garderobu...itd. sve što je dotični pobrojao? Ili ne?

E pa drage moje, da li biste pristale da tolerišete "izlete" svog bračnog partnera koji vam plaća skupa putovanja, najbolju garderobu...itd. sve što je dotični pobrojao? Ili ne?

Pu, prva.

iskreno receno, nemam pojma...niti sam ikada bila u toj situaciji, niti mi je zamisliva.
samo znam jedno...
Trpela bih izlete jedino u situaciji, da i druga strana pristaje trpi moje.

Да ли то значи да бих и ја могла да шврљам :mrgreen:

Из његовог коментара сам схватила да би јој дозволио шврљање само ако и она њему може да пружи благостање.

Сад озбиљно: можеш да дозволиш некоме да шврља ради благостања ако ту нема љубави и ако ти је благостање било приоритет и приликом удаје.

Ако га и даље волиш, сумњам да би паре биле довољне.

Бар код мене тако.

- - - - - - - - - -

Opet tema o prevari.Jer ovi muškarci neš rade osim što varaju:manikir:

Неки и зарађују, видиш :mrgreen:

И највише на свету воле своје жене и своју децу...

Sta ti nije jasno...to sto je ona sa njim radi njegovog novca :think:? Pa to je tako uvijek (:

Sta ti nije jasno...to sto je ona sa njim radi njegovog novca :think:? Pa to je tako uvijek (:

"Увек" је генерализација.

Да је заиста тако, много бракова би се распало приликом прве кризе.

Као што се и распадну.

Али многи опстају, што говори да нису само паре у питању.

Из његовог коментара сам схватила да би јој дозволио шврљање само ако и она њему може да пружи благостање.

Сад озбиљно: можеш да дозволиш некоме да шврља ради благостања ако ту нема љубави и ако ти је благостање било приоритет и приликом удаје.

Da, tako je napisao. Pa očito je bio prioritet, njen izbor o tome jasno govori. Blago me šokirala njegova mantra o postojanju ljubavi u takvim odnosima....

Ja ne znam sto se takva frka dize oko prevara generalno...
Doduse ja niti sam zena koja putuje po svetu i nosi skupe krpice, cak i svoja pica placam sama... tako da ono... sta znam...
A generalno u braku, ako ikad do tog srednje zalosnog dogadjaja dodje... msm da mi ne bi smetalo...
Nije fora u samoj prevari... nego u tome ne smes... zauzdavanju i lomljenju kicme...
Ne volim kad je meni lome, ne volim ni da nekome lomim.
Ako oseca da treba tako, neka radi... ko sam ja da ogranicavam iciju slobodu? Ukoliko navlaci kurton i ne ugrozava nikoga ( nije pedofil, silovatelj, teski sadista, zoofil) boli me uvo... isto bi bilo kao kad bih mu rekla da ne sme u kafanu sa ortacima...

Da, tako je napisao. Pa očito je bio prioritet, njen izbor o tome jasno govori. Blago me šokirala njegova mantra o postojanju ljubavi u takvim odnosima....

Hm, i mene, ali pitanje je da li neko uopste zna, tj. da li je doziveo ljubav,...onu ljubav na koju mi mislimo.
Moze neko da ti bude drag iz raznoraznih razloga...pa da to pomesa sa ljubavlju...zavolis i pauka na zidu kad ga gledas svaki dan.
Imala sa misa na poslu koji mi je svaki dan dolazio na dorucak...na kornfleks u cosku...divno i drago stvorenje :zaljubljena:

Ko je napisao ovo:

E pa drage moje, sto se mene tice ginem od posla, moje dete i zena imaju sve sto pozele. Iako nema ni dan radnog staza obisla je celu planetu, nosi najbolju garderobu, kupuje najbolju sminku, ima kucnu pomocnicu, dadilju. Zato kada nam je intima zapala u kolotecinu, mogla je da se odluci za razvod ili da istrpi moje povremene izlete uz sve gore navedene povlastice. Sta mislite da je izabrala? Zato ostavite se laznog moralisanja o vernosti i odanosti, da li sam trebao da budem po co dan nervozan i nemoguc prema svima da bih mogao da kazem, eto ja sam veran i odan? S moje tacke gledista jesam jer i dalje volim svoju zenu, svoje dete najvise, za njih radim i zaradjujem. Avantura je avantura i nista vise. Uostalom mozda bih i ja pristao da oprostim zeni povremene izlete u tudji krevet ukoliko bi mi donosila sve sto mi je potrebno, bez ikakvog angazovanja sa moje strane.

da mu dam reputaciju.

"Увек" је генерализација.

Да је заиста тако, много бракова би се распало приликом прве кризе.

Као што се и распадну.

Али многи опстају, што говори да нису само паре у питању.

...nisu pare...nekada para nema te ostaju iz moranja zato sto nemaju gdje...onda dolaze djeca na ted itd.
Ne zelim da zvucim grubo ali to je cinjenica...

Ima raznih žena i odnosa.
Neke tolerišu da budu druge, neke tolerišu da budu prve sa saznanjem da postoji druga.

Ovisi o:

1. psihičkom sklopu žene (strah od budućnosti i novog početka, strah od samostalnosti, strah od reakcije okoline, ovisnost o partneru, udobnost utabanog života),
2. eventualnom dogovoru sa partnerom da se praše sa strane
3. što se para tiče, u Srbiji je malo tih koji letuju po jahtama i kupaju se u šampanjcu, pa njih i njihove prevarene žene izuzimam iz ove priče. Sa druge strane, pare mogu biti motiv ako žena nema leba da jede i cipele da obuje i kišobran da se sakrije ispod kiše, ako ostane bez tog muža. Kako je i to krajnost, izuzimam i ovakve slučajeve iz analize. Sve ostale koji se nalaze u sredini po svojim finansijskim mogućnostima uglavnom mogu da se podvedu pod tačku 1.

Neke tolerišu da budu druge, neke tolerišu da budu prve sa saznanjem da postoji druga.

Ovisi o:

1. psihičkom sklopu žene (strah od budućnosti i novog početka, strah od samostalnosti, strah od reakcije okoline, ovisnost o partneru, udobnost utabanog života),
3. što se para tiče, u Srbiji je malo tih koji letuju po jahtama i kupaju se u šampanjcu, pa njih i njihove prevarene žene izuzimam iz ove priče. Sa druge strane, pare mogu biti motiv ako žena nema leba da jede i cipele da obuje i kišobran da se sakrije ispod kiše, ako ostane bez tog muža. Kako je i to krajnost, izuzimam i ovakve slučajeve iz analize. Sve ostale koji se nalaze u sredini po svojim finansijskim mogućnostima uglavnom mogu da se podvedu pod tačku 1.

Valjda su cipele, leb, kišobran itd. delom i stvar osećaja, a ne samo materijalna stvar bez koje se ne može.

A strah od gubitka svega značajnog za osobu?

Valjda su cipele, leb, kišobran itd. delom i stvar osećaja, a ne samo materijalna stvar bez koje se ne može.

A strah od gubitka svega značajnog za osobu?
Cipele, leb i kišobran su životno suštinske stvari za one koje ih nemaju, no kako je takvih ekstremnih primera baš malo, osim trenutno kod migranata, izuzimam ih.
Strah od gubitka svega značajnog za osobu je, po mom skromnom mišljenju, manifestacija ovisnosti o toj osobi. Za nekog drugog nije, ukoliko mu prevara nije stvar od značaja za odnos. Stvar je psihičkog sklopa i ličnih vrednosti, dakle.

Ovisi o:

...a kakva si ti cvetna?

Back