E-cigareta eksplodirala čoveku u pantalonama

Vesti Krstarice

Domaćin
Poruka
3.392
Jedan Njujorčanin zadobio je danas opekotine na nozi i ruci kada mu je eksplodirala elektronska cigareta u džepu na pantalonama.

Incident se dogodio na železničkoj stanci Grand sentral, dok je čovek kupovao nešto. Radnik u prodavnici rekao je da je delovalo kao da je eksplodirala petarda.

Portparol uprave za transport u Njujorku rekao je da je povredjenog čoveka hitna pomoć prevezla u bolnicu, ali da deluje da su povrede manje.

Elektornske cigarete, kao i drugi elektronski uredjaji za pušenje na baterije povremeno mogu da se zapale.

Prošle godine američko ministarstvo saobraćaja zabranilo je da se elektronske cigarete stavljaju u prtljag koji se čekira na aerodromu.

Kroz ruke mi je prošlo bar jedno 300 baterija za elektronske cigarete, pa sa sigurnošću mogu reći da svaka, pa čak i ona najjeftinija ima zaštitu od eksplozije u slučaju spoja ili izlivanja ulja na čip ili žice.
Tako da kada se i desi ovako nešto iz uvoda, bilo bi lepo i napomenuti da retko koji uživalac nikotina iz ovakvih aparata, nije iste otvarao i čačkao po njima, pa nastavio da ih koristi. A na stranu to što 70% njih sami servisiraju i menjaju grejače u glavama svojih atomajzera, što lako može dovesti do spoja. I na kraju, pošto sam i sam duvanio iz e-ciga jedno 2,5 godine, sa sigurnošću mogu reći da se elektronska cigareta NIKADA ne nosi po džepovima od pantalona, jer je isuviše veliki rizik da se cigareta polomi, ili otključa i krene da gori grejač bez prestanka...a tako može istopiti atomajzer, prekinuti se, pregoreti žicu ili čip pri bateriji itd

Back