Dzukele

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znas i sam da "uslovi ne postoje"
kao sto vjerojatno znas i da se problem, dugorocno, nece rijesiti "kokanjem"
jer vec sutra stize nova generacija - izbacenih vlasnickih pasa i njihovih nezeljenih potomaka...
dugorocno problem mozes rijestit samo koristeci mrkvu i bich...na ljudima...:lol:

Ne znam, zato i pitam kakvo je stanje.
A ljudi jesu debili, to se slazem. Pogotovo ovi koji gomilaju pse i macke po beogradskim garsonjerama, gde im nije mesto. A kad im dosade puste ih na ulicu da napadaju ljude. Kobajagi vole zivotinje i ti fazoni, a ustvari je kod mnogih u pitanju pomodarstvo i nista drugo.

Ne znam, zato i pitam kakvo je stanje.
A ljudi jesu debili, to se slazem. Pogotovo ovi koji gomilaju pse i macke po beogradskim garsonjerama, gde im nije mesto. A kad im dosade puste ih na ulicu da napadaju ljude. Kobajagi vole zivotinje i ti fazoni, a ustvari je kod mnogih u pitanju pomodarstvo i nista drugo.

e, ima i po bastama...kao ljeti im cuvaju..voce i povrce
a zimi ih puste...da se "snalaze"...
u ovom kraju svaku zimu tako...
tako da...stanje je, realno, ocajno
i samo se udaranjem po dzepu, dugorocnim moze rijesiti...
s druge strane, kakva korist od toga kad ti lopov zavuce ruku u dzep...
samo je lopovu zbog toga lijepo, a ni ti, ni ulicni pas nemate benefit...
dakle, bahatost + korupcija...tipicna, domaca prica... : (((

Nije to sasvim tacno. Pas reaguje iskljucivo instinktom ili ako je dresiran reaguje uslovno (u slucaju dresure instinkt psa se preuslovi). On ne "tumaci" reakcije, on samo reaguje. Pitanje je sa je sa cije tacke gledista pogresna reakcija.

aravno da tumači reakcije, ne reaguje na svaku reakciju, reaguje samo na pretnju, ako smatra da je on ugrožen, ili je ugrožena njegova teritorija.

Znači pas je smatrao da ga je dete ugrozilo?

pas je procenio da mu je ugrozena teritorija, a ne da ga je dete ugrizlo. zato ja doslo do napada. a u osnovi je kriv vlasnik pasa, ko god da je. deca moraju tuda da prodju, psi nisu smeli da budu napusteni i to je to.

edit i sve dok ljudi budu uzimali pse iz zabave ili zato sto su im stenci slatki, i sve dok kod nas ne budu postojali zakoni koji ce strogo kontrolisati vlasnike kucnih ljubimaca i na kraju krajeva mozda bi trebalo da budu uvedeni i psiho testovi, jer niej svaka rasa za svakoga bice tako. i sve dok vlasnici rasnih pasa budu pustali svoje muzjake na ulicne kuje, koje nisu sterilisane, bice tako.

Poslednja izmena:
Reakcija na pretnju je instinktivna reakcija.

To ja pokušavam da objasnim ovima koji propagiraju razum kod pasa.
I svi se hvataju za to da sam ja sa pušku i rat sa psima.
Skloniti sa ulice...kako god...ako ne može drugo, pa i ta puška.
U svakom slučaju da meni pas napadne dete ne bih poštovao nikakva životinjska prava. Meni je glavni problem da do toga ne dođe jer ne pratim svoje dete u stopu gde god da krene.

I ubijanje jeste rešenje ako nema boljeg.

Slazem se.

Vidim inace mnogo smo bre postali moderni, povukli smo na svabe j*bote...pre neki dan moj sincic padne i udari glavom od beton, posteno zveknuo...a komsinica prodje i ne osvrnula se nije...usplahirana sva bila...jer joj je pobegla...MACKA...mozes misliti. :eek: :dash:

Vidim takvih debila ima i kod nas sve vise...macka, pas su im "deca"....vecu vaznost zivotinji i njenom zivotu daju nego ljudskom, pa tako uvek imaju i izgovor zasto je neki pas rastrgao neko dete...isprovociralo ga dete j*bes ga, sta da se radi... :roll:

Nema uslova da se sklone sa ulice? Onda se moraju poubijati, pre nego sto ugroze ljude (iako ih vec ugrozavaju, koliko vidim mnogi su vec imali ili licno iskustvo ili su bar culi/procitali o takvim slucajima).

Jedan nemački poštar oženio se svojom gojaznom i astmatičnom mačkom Sesilijom, u želji da učvrsti 10-godišnju vezu sa svojom ljubimicom, preneo je danas dnevnik Bild.

"Sesilija je stvorenje od poverenja. Stalno se mazimo, ona od početka spava u mom krevetu", rekao je 39-godišnji neženja Uve Micšerlih iz Posendorfa, nedaleko do Drezdena.

"Naša srca kucaju u harmoniji, to je jedinstveno!", dodao je on.

Pošto su venčanja ljudi i životinja ilegalna, poštar je za 300 evra unajmio televizijsku glumicu da glumi matičarku.

Katkodlaka crno-bela mačka bila je odevena u belu haljinu i glasno je mjaukala, dok se Micšerlih na "venčanju" pojavio u svečanom odelu sa šeširom.

Ko ovde tvrdi da ovo neće biti legalizoavano ako se nastavi ovim trendom?

Svakakve bolesti su se vec legalizovale...u trendu je da si sirokih shvatanja, da postujes evropske vrednosti (haha), da se ne zgzozavas na idiote sa TV ekrana, da su ti razne gluposti "cool", da podrzavas pedere i njihovo paradiranje...ma nista vise nije nenormalno i nemoralno. Sve je super, sve je dozvoljeno...u suprotnom se ugrozavaju demokratija, ljudska i zivotinjska prava, itd. jelte... :roll:

Poslednja izmena:
Slazem se.

Vidim inace mnogo smo bre postali moderni, povukli smo na svabe j*bote...pre neki dan moj sincic padne i udari glavom od beton, posteno zveknuo...a komsinica prodje i ne osvrnula se nije...usplahirana sva bila...jer joj je pobegla...MACKA...mozes misliti. :eek: :dash:

Vidim takvih debila ima i kod nas sve vise...macka, pas su im "deca"....vecu vaznost zivotinji i njenom zivotu daju nego ljudskom, pa tako uvek imaju i izgovor zasto je neki pas rastrgao neko dete...isprovociralo ga dete j*bes ga, sta da se radi... :roll:

Nema uslova da se sklone sa ulice? Onda se moraju poubijati, pre nego sto ugroze ljude (iako ih vec ugrozavaju, koliko vidim mnogi su vec imali ili licno iskustvo ili su bar culi/procitali o takvim slucajima).

zasto se moraju poubijati?
ne ugrozava svaki pas covjeka
zapravo, psi su vecinom mirni i trpeljivi...

takodjer, time opce neces bitno smanjitii populaciju
vec sutra eto novih pasa...odakle, pa iz kuca...nasih...

Ma da...mirni su pogotovo ti gladni ulicari i nikad nikog ne napadaju. :roll:

Mislim da gresis. A svakako treba uvesti i drakonske kazne...za one ciji psi k*njaju po ulici a oni ne ociste za njima, za one koji psa ne vode na lancu i ne stavljaju mu onu korpu preko usta na javnim mestima, za one koji bivaju uhvaceni kako se "resavaju brige" s´tim sto psa pustaju da zivi na ulici.

E, malo ga pretera.

Zar ti ne vidiš da je realan plan da se uklone životinje sa ulice I DA SE SPREČI DA LJUDI ODBACUJU SVOJE LJUBIMCE NA ULICU? Dakle plan iz dva dela.
A ti ako poznaješ grupu eksperata koji će u celoj državi označiti pse koji nikada neće napasti čoveka, onda ja prihvatam i taj stav.

Ma da...mirni su pogotovo ti gladni ulicari i nikad nikog ne napadaju. :roll:

Mislim da gresis. A svakako treba uvesti i drakonske kazne...za one ciji psi k*njaju po ulici a oni ne ociste za njima, za one koji psa ne vode na lancu i ne stavljaju mu onu korpu preko usta na javnim mestima, za one koji bivaju uhvaceni kako se "resavaju brige" s´tim sto psa pustaju da zivi na ulici.

pricam samo ono sto znam i vidim
ne pretpostavljam...
i ne pravim dramu oko toga sto je agresivan pas koji je ujeo
dvoje djece odveden na eutanaziju
al me vrlo zanima kako je taj star i bolestan retriver odjednom dospio na ulicu
i njegovog gazdu bi krivicno gonila i globila samo tako
i nie mi problem da platim porez, sterilizaciju, chip i vkacine na svoje ljubimce
al mi je problem da dam vetu 2700 din za vakcine i chip, a on meni izda racun na 500 din
zasto, pa zato sto je sebi u dzep stavio 2200 din
jer je mom psu, uzetom s ulice, grad platio vakcine
i dao ih veterinaru, na...povjerenje
koje je on iznevjerio bez frke
i tako, za bijednih 20 evra postao dio problema

Poslednja izmena:
E, malo ga pretera.

Zar ti ne vidiš da je realan plan da se uklone životinje sa ulice I DA SE SPREČI DA LJUDI ODBACUJU SVOJE LJUBIMCE NA ULICU? Dakle plan iz dva dela.
A ti ako poznaješ grupu eksperata koji će u celoj državi označiti pse koji nikada neće napasti čoveka, onda ja prihvatam i taj stav.

to kad ti budes podastro dokaze grupe eksperata koja je utvrdila da je svaki pas agresivan i opasnost za covjeka...
do tada, ja imam statistike i zilion i jednu studiju pseceg ponasanja, a ti imas...visak testosterona?.:lol:

takodjer, moje je pravo da to sto je po tebi..."realno" ne smatram i adekvatnim
niti dobrim rijesenjem...

to kad ti budes podastro dokaze grupe eksperata koja je utvrdila da je svaki pas agresivan i opasnost za covjeka...
do tada, ja imam statistike i zilion i jednu studiju pseceg ponasanja, a ti imas...visak testosterona?.:lol:

takodjer, moje je pravo da to sto je po tebi..."realno" ne smatram i adekvatnim
niti dobrim rijesenjem...

Oćeš malo?

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/276200/Vucjaci-izujedali-devojcicu

I gde su sad borci za prava dzukela (sere.m im se u usta)?
Samo u Srbiji ima viska dece pa hranimo dzukele njima...

Била сам одсутна два дана и жао ми је што се овако интонирана тема уопште нашла на страницама овог пдф-а. О проблему паса луталица већ смо причали много пута, али на начин примерен овом пдф-у. Овако не може.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back