Dzukele

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

stella93

Ističe se
Poruka
2.948
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/276200/Vucjaci-izujedali-devojcicu

Sandra Jadžić (9) iz naselja Dautovac kod Užica teško je povređena preksinoć kada su je nedaleko od kuće, dok se sa drugaricom vraćala iz škole napala i izujedala dva napuštena vučjaka. Iz čeljusti razjarenih pasa, koji su učenicu četvrtog razreda grizli za vrat i vukli je po putu, Sandru su izvukle dve komšinice.

- Celu noć je preplakala, držala me za ruku i stalno ponavljala: „Mama, oni bi me pojeli!“ Ne smem ni da zamislim šta bi se dogodilo da se te dve žene nisu zadesile na putu dok su psi cepali moje dete - jecala je juče Antolena Jadžić Sandrina majka.

Vučjaci su njenoj ćerki naneli dve duboke rane koje su lekari užičke bolnice bili primorani da dreniraju - jednu iznad levog kolena, drugu iznad članka desne noge. Devojčica ima i više ujeda po rukama. Po ukazanoj pomoći poslata je na kućno lečenje.Sandra i njena drugarica Milica Lazić preskinoć oko 18.30 na stanici u naselju Bela Zemlja izašle su iz autobusa kojim su se vraćale iz škole, a zatim su pešice nastavile ka svom naselju Dautovac.

Nekoliko stotina metara dalje, spazile su vučjaka na ulici, dok je drugi bio iza ograde u dvorištu.

- Vučjak koji je bio na putu zaleteo se ka meni, dok je onaj drugi, iz mraka, preskočio ogradu i napao Sandru. Skočio joj je za vrat, ali srećom samo joj je strgao džemper koji je nosila preko ramena. Bila sam pribrana, skinula sam jaknu i počela da mašem pa sam tako oterala psa koji je mene hteo da ujede. Pobegao je od mene, a onda su oba opkolila Sandru. Oborili su je. Bespomoćno je zapomagala dok su je grizli po rukama i nogama - još u šoku priča Sandrina drugarica Milica Lazić.
U tim trenucima, na putu koji je već bio obavijen mrakom, pojavile su se dve komšinice. Spazivši vučjake kako po asfaltu vuku devojčicu potrčale su ka njima.
- Malaksalo dete obliveno krvlju dozivalo je majku, dok ju je jedan pas vukao za nogu a drugi pokušavao da je ščepa za vrat. Uzeli smo grane i uspeli da je istrgnemo iz njihovih čeljusti, uzeli devojčicu na ruke i pobegli ulicom - svedoči Snežana Radosavljević iz Dautovca.

Stanovnici ovog naselja juče su na nogama dočekali šintersku službu „Zoohigijena“ iz Požege koji su uhvatili oba vučjaka i još pet pasa koje su zatekli u ovom prigradskom kvartu. Vučjaci su bili veoma agresivni i pokušavali su i da ujedu radnike “Zoohigijene”.

I gde su sad borci za prava dzukela (sere.m im se u usta)?
Samo u Srbiji ima viska dece pa hranimo dzukele njima...

Gde su sad borci za prava dece da vaspitavaju decu da se životinje ne izbacuju iz kuće kad ti dosade....

O čemu ti pričaš? Ko je izbacio psa iz kuće? Ta devojčica? Ne bih rekao. Samo izmišljate. Naravno, nisi zastala ni na trenutak da pomisliš kako je bilo toj devojčici (možda bi promenila mišljenje kada bi se to tvom detetu desilo?), nego daj odmah da plačemo za jadnim psima... Jadni su verovatno pošto nisu do kraja pojeli malu Sandru?

I sam planiram da posedujem psa kada steknem uslove da ga normalno držim ali na ulicama je primetno da ih ima previše i da su njihovi vlasnici krajnje bahati od toga da ne nose bilo kakav ''higijenski pribor'' pa psi obavljaju svoje potrebe i u parku gde se deca igraju do toga da vode krajnje besne i poremećene pse bez povoca i oni napadaju prolaznike...Sinoć sam baš bio svedok jednog takvog napada...I sam napad je bio strašan ali bahatost žene koja je vodila psa koja je maltene mladića koji je mirno sedeo i bio bez ikavkog razloga napadnut od raspomamljene džukele optužila da ju je ''isprovocirao''...Samo da se prekrstiš i upitaš s kim ja živim...I ko je stvorio te ''ljude''???

I sam planiram da posedujem psa kada steknem uslove da ga normalno držim ali na ulicama je primetno da ih ima previše i da su njihovi vlasnici krajnje bahati od toga da ne nose bilo kakav ''higijenski pribor'' pa psi obavljaju svoje potrebe i u parku gde se deca igraju do toga da vode krajnje besne i poremećene pse bez povoca i oni napadaju prolaznike...Sinoć sam baš bio svedok jednog takvog napada...I sam napad je bio strašan ali bahatost žene koja je vodila psa koja je maltene mladića koji je mirno sedeo i bio bez ikavkog razloga napadnut od raspomamljene džukele je van svih očekivanja...Samo da se prekrstiš i upitaš s kim ja živim...

Tako je. Slažem se. Ali borcima za prava životinja je bitniji život životinje od života ljudskog bića.

Pričo sam već slučaj kad je neki papak hteo da se se nešto gangsteriše i uveo pita u kafić...I lik koji je sedeo za šankom i pijuckao mu reko ''pomeri ga'' i ovaj baja se nešto mangupirao i lik opušteno izvadi pištolj i ubije psa na licu mesta...I posle još ovog izudara drškom pištolja po licu stavi mu cev u sta i kaže sledeći put kad te vidim neću ubiti kera...

Pričo sam već slučaj kad je neki papak hteo da se se nešto gangsteriše i uveo pita u kafić...I lik koji je sedeo za šankom i pijuckao mu reko ''pomeri ga'' i ovaj baja se nešto mangupirao i lik opušteno izvadi pištolj i ubije psa na licu mesta...I posle još ovog izudara drškom pištolja po licu stavi mu cev u sta i kaže sledeći put kad te vidim neću ubiti kera...

Ovo nema veze sa temom. Osim što je lik sa pitom debil (mada i ovaj što je sedeo za šankom nije ništa bolji), pretpostavljam da je to poenta tvoje priče... ali da ne skrećemo sa teme...

O čemu ti pričaš? Ko je izbacio psa iz kuće? Ta devojčica? Ne bih rekao. Samo izmišljate. Naravno, nisi zastala ni na trenutak da pomisliš kako je bilo toj devojčici (možda bi promenila mišljenje kada bi se to tvom detetu desilo?), nego daj odmah da plačemo za jadnim psima... Jadni su verovatno pošto nisu do kraja pojeli malu Sandru?

O čemu ti pričaš? Jel borac za prava životinja izbacio psa napolje? Otkud znaš da i ta majka i to dete nisu borci za prava životinja?
Koliko je samo smešno što se prebacuje krivica, kad je očigledno ko je kriv! To nisu psi koji su se rodili na ulici, to su psi koji koštaju.... Onaj ko ih je izbacio i prestao da hrani treba da ide u zatvor, a ne da njegovi gladni psi predstavljaju pretnju za bilo koga!
I koji mi? Ja nisam borac za prava životinja, ja sam borac za prava dece... ovu devojčicu uopšte ne zanima da li je pas vlasnički, ili je lutalica. Ali ovo je već 27 tema.... ne znam ni što sam odgovorila na ovu temu kad znam da će se pretvoriti u sprdnju....

Ovo nema veze sa temom. Osim što je lik sa pitom debil (mada i ovaj što je sedeo za šankom nije ništa bolji), pretpostavljam da je to poenta tvoje priče... ali da ne skrećemo sa teme...

Ima veze sa temom! Nisu svi psi agresivni, nisu ni svi ljudi agresivni. Ne uzimaju svi pse da bi imali ljubimca nego da bi imali veća m*da! Od toga kako će gazda da vaspita psa, zavisi kako će se pas ponašati. Dakle, i deteu iz 2. razreda je očigledno da implicira da je problem u neodgovornom vlasništvu a ne u psu...

Ljudi su čudo...Ja znam ljude koji su dozvolili da im uteknu bar 3 rasna i skupa psa i nisu se mnogo trudili da ih nađu već kupovali nove...Kojima su davali imena starih zanimljivo...

Ima veze sa temom! Nisu svi psi agresivni, nisu ni svi ljudi agresivni. Ne uzimaju svi pse da bi imali ljubimca nego da bi imali veća m*da! Od toga kako će gazda da vaspita psa, zavisi kako će se pas ponašati. Dakle, i deteu iz 2. razreda je očigledno da implicira da je problem u neodgovornom vlasništvu a ne u psu...
Znači ako je neko imao nesrećno detinjstvo onda je opravdano da taj kad odraste ide redom i ubija ljude?

Ljudi su čudo...Ja znam ljude koji su dozvolili da im uteknu bar 3 rasna i skupa psa i nisu se mnogo trudili da ih nađu već kupovali nove...Kojima su davali imena starih zanimljivo...

Moja sestra je iz azila udomila rotvajlera, čistokrvnog, izgladnelog i pitomog.... valjda se nisu nadali da će porasti i imati 40kg...

Znači ako je neko imao nesrećno detinjstvo onda je opravdano da taj kad odraste ide redom i ubija ljude?

Ko bre opravdava! Ajde molim te skoncentriši se kad čitaš moje postove, ako baš ne umeš da doslovno pričitaš, nemoj me citirati!

Odlučio si šta sam, sad osluči šta si ti! Uostalom, ne prebacuj mi priču na lični nivo, ako hoćeš odgovaraj, ako nećeš vozdrica!

Gde su sad borci za prava životinja da pokupe te pse, a ne da gladni lutaju ulicama i napadaju malu decu (mada siguran sam da ih baš briga za decu)? :think:

Gde su bivši vlasnici tih pasa, da objasne da li im je palo na pamet kad su ih izbacivali da će gladni da lutaju ulicama i napadaju malu decu (mada sigurna sam da ih baš briga za decu)?
Gde je policija da se naebe mile majke tim vlasnicima i skine im kaznama košulju sa leđa, pa će mala deca možda negde, nekome ko razmišlja da izbaci psa, pasti na pamet?
Gde je tebi pamet da ti na nju padne ko su krivci za ovaj i sve slične slučajeve i koga treba prozivati?
Ebt, k'o da su borci za prava životinja izujedali dete, odmah si na njih lanuo :roll:

Gde su bivši vlasnici tih pasa, da objasne da li im je palo na pamet kad su ih izbacivali da će gladni da lutaju ulicama i napadaju malu decu (mada sigurna sam da ih baš briga za decu)?
Gde je policija da se naebe mile majke tim vlasnicima i skine im kaznama košulju sa leđa, pa će mala deca možda negde, nekome ko razmišlja da izbaci psa, pasti na pamet?
Gde je tebi pamet da ti na nju padne ko su krivci za ovaj i sve slične slučajeve i koga treba prozivati?
Ebt, k'o da su borci za prava životinja izujedali dete, odmah si na njih lanuo :roll:

Medo, to ti je latentni agresivac, samo menja diskurs po potrebi!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back