Džos Stoun (Joss Stone)

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lada

Legenda
Poruka
52.167
Joss Stone (rođena kao Joscelin Eve Stoker 11. aprila 1987.) je engleski soul i R&B kantautorica i povremeno glumica koja se proslavila krajem 2003. sa sa svojim multiplatinastim debi albumom The Soul Sessions. Njen drugi album, takođe multiplatinasti, Mind, Bodi & Soul, došao na vrh liste albuma u Britaniji i dao britanskoj top deset hit "Iou and Me" Stoun je tokom svoje karijere do sada prodala više od deset miliona albuma dva BRIT ranga i jedan Grammi. Godine 2006. debitovala je kao glumica film Eragon. Odrasla je u Devonu. Sa samo 14 godina pojavila se u emisiji BBC-ja "Zvezda za noć". Debitovala je sa 'Soul Sessions' 2003. U njenoj domovini album je postao hit, među prvih pet. Prirodno ima plavu kosu. Jedan od muzičara sa kojima je sarađivala bio je pokojni "Kum soul" Džejms Braun. Ona je glavni portparol američkog maloprodajnog lanca Gap, gde se nalazi prethodnica je bila Sara Džesika Parker. Često nastupa bosa, i negovala je izgled hipi devojke. Zbog lepog i visoke tonove, uporedite sa Arethom Franklin.
Joss+Stone_The+Soul+Sessions-421874.jpg

Džoš, koju mnogi ubraju u najbolji soul vokal svih vremena, a zasigurno je najbolja
bela soul pevačica tokom poslednje dekade, pevala je više od sat i po vremena hitove
sa svojih sedam albuma.
Popularna soul pevačica je pevala i u Srbiji, a ljubitelji džeza su se na
licu mesta uverili u moćni glas koji Joss ima.
- Drago mi je što ste došli da se zajedno zabavimo. Hvala vam na tome. Zaista je
lepo ovde, vidim da ste dobro raspoloženi za žurku - rekla je popularna bosonoga
zvezda. Džoš je po tradiciiji pevala bosa, obučena u haljinu do zemlje.
Britanska soul pevačica Džos Stoun vratila se na muzičku scenu nakon trogodišnje pauze snažnom kompozicijom "Walk With Me".
D%C5%BEos_Stoun_Shutterstock_637x940

joss-stone-2004-looking-down.jpg

Sada se vratila na scenu, a o novoj pesmi je rekla da je romantična, ali sa primesama društvenog aktivizma.

- Kad smo počeli da radimo na tome toliko se toga dogodilo. S pandemijom i onim što se desilo s Džordžom Flojdom, što je nažalost izazvalo toliko nasilja, pomislila sam da je problem uglavnom s nama i to je najveće ubistvo - razdvajanje i osuđivanje. Svi treba da se okupe kako bi preživeli ovaj život u miru. Bez zajedništva ništa nije u redu - ispričala je Stoun i dodala:Kad kažem "uzmi ruku", mislim na bilo koju ruku. Voli sve, mi smo u ovom zajedničkom životu. Jedini način na koji će se stvari popraviti jeste da se udaljimo od podela i crta i volimo se bez obzira na boju ili posao ili zdravlje. Ispravka nije u tome da te crte postanu deblje. Krenimo zajedno. Kroz sve to - zaključila je pevačica

Nišlije su imale prilike da čuju i pesme sa najnovijeg albuma „Water for your soul“, na kome se osim prepoznatljivog soula, nalaze i kompozicije sa elementima regea i vorld muzike.Simpatična Britanka se trudila da uspostavi odnos sa publikom, te je naučila nekoliko reči na srpskom jeziku.
- Hvala. I živeli. Valjda sam dobro izgovorila te vaše reči - kroz smeh je pričala dobro raspoložena Džoš Stoun.

Back