Džemper

gost 114527

Veoma poznat
Poruka
14.555
Ovako oprala sam džemper koji stvarno mnogo volim i upropastila ga... tj. skupio se. Je l' postoji ikakva šansa da se to ispravi? Ako imate bilo kakva iskustva s tim javite.
P. S. Izvinjavam se ako sam promašila pdf.

Na zalost nema, ja nisam uspela da ga produzim, a probala sam sve. I dalje mi se place kad pomislim na taj džemper. Kad sam ga izvadila iz masine, samo sto me slog nije strefio, toliko se skupio da mislim da bi detetu od 7 godina bio mali.

Sve shto je od vune,shto dalje od toplote...ruchno pranje deterdzentima za vunu,berz cedjenja samo da se ocedi pa uviti u peškir i sushiti na ravnom jer se na zici otegnu...probaj da ga operesh u hladnoj vodi i da iscedish bash dobro pa na zicu...znaci sve obrnuto a i ovo sa peglanjem vlaznog nije losh predlog...msm se skupio,ovo moze samo da ga proshiri...valjda:znamiguje:

Ovako oprala sam džemper koji stvarno mnogo volim i upropastila ga... tj. skupio se. Je l' postoji ikakva šansa da se to ispravi? Ako imate bilo kakva iskustva s tim javite.

Paa možda bi mogla da napraviš tričetvrt rukave od njega, pretpostavljam da dužina i širina nisu problem.

Operi ga jos jednom i dobices divnu majicu kratkih rukava, i dole onako "izvadjenu" da se vidi stomacic, to je uvek moderno. Ako ga ponovo operes majica kratkih rukava moze postati majica na bretelice. Mozes nastaviti da ga peres ako pozelis gornji deo bikinija. :ok:

Secate se kad su se masovno nosili sirogojno dzemperi pre mnogo,mnogo godina?
E kupi ti moj muz dzemper, super mu stojao, ja stavila u masinu i skupio se za desetak cm u duzinu a i rukavi se skratili isto tako .Kao da je za dete.:(
Ode on da kupi drugi i donese dzemper 10 cm duzi ( zensko i da ga nosi al na muskom prelazi mu guzu bas ne stoji). Savijao donji deo za desetak cm a i rukave za nekih 4-5cm . ( nije nasao svoju velicinu a bas hoce takav dzemper )
I genije se seti - sad cu ja njega u masinu i bude taman :D
Pogodite sta se desilo? Kad je izasao iz masine ( dzemper, ne muz) a on istegljen :confused:
Do pola butina a rukavi dve duzine sake veci .:zcepanje:
I treci nije hteo da kupi

Ако је шетланд пиши му опроштајно писмо, ако је ангора то може, знају жене мудрије, ал не вреди ако је већ уништен прањем, готов посао.
Нешто мж пере на посебан начин, па умотава у пешкире, ал тја, то су тајне...соришка, ја то знам не.

vuna se pere samo u hladnoj vodi..jedva mlakoj..
topla voda je skuplja..
zato se dzemperi i peru iskljucivo rucno..a umasinu samo na centrifugu da se ocede..

Možda da probašdžemper namočiti u vodu sa omekšivačem ali stavi ga malo više, najbolje ga ostavi preko noći da se namače, meni je malo pomoglo par puta, probaj, ako uspije, uspije.

Poslednja izmena od moderatora:

Back