dzak za boks

Luka22022

Početnik
Poruka
24
Pozdrav svima,moje pitanje je dali da kupim dzak za boks ??? dali neko od vas ima dzak i dali ce mi posluziti? Ja treniram Taekwondo malo vise od godinu dana a pre toga sam 3 godine trenirao aikido.Pa me zanima vase celokupno misljenje o dzaku za boks... hvala unapred .

Pozdrav svima,moje pitanje je dali da kupim dzak za boks ??? dali neko od vas ima dzak i dali ce mi posluziti? Ja treniram Taekwondo malo vise od godinu dana a pre toga sam 3 godine trenirao aikido.Pa me zanima vase celokupno misljenje o dzaku za boks... hvala unapred .

Posluzice ali samo ako naucis da se DA LI pise odvojeno.

Sinovac, Dzak ke Odlicna stvar za Kondiciju kako Fizicku, tako i Psihicku.Ne nabijas misice, a razvijas energiju, koja ti je itekako potrebna u svakoj situaciji.Pored rucnih i noznih bezbroj kombinacija, moze da se rade odredjeni hvatovi, simulacija bacanja, na podu mozes da ti izigrava sparing partnera, a na kraju mozes i da ga nosis ako nisi zgoljav.Sve u svemu kupuj bez razmisljanja, ali vidi gde ces da ga okacis kako napisa mister dzordz iz grada chikaga.:ok:

Ne zelim da dobijem misice od udaranja u dzak( zato sto je to nemoguce) nego zelim kao sto si rekao da povecam fizicku kondiciju,brzinu udaranja,jacinu udaranja,da sto vise udaraca uradim iz jedne serije.Hvala na odgovoru puno mi znaci,imam gde da ga okacim (na spratu kuce imam dosta prostora i tamo cu da ga stavim),Nisam zgoljav :D

Ne zelim da dobijem misice od udaranja u dzak( zato sto je to nemoguce) nego zelim kao sto si rekao da povecam fizicku kondiciju,brzinu udaranja,jacinu udaranja,da sto vise udaraca uradim iz jedne serije.Hvala na odgovoru puno mi znaci,imam gde da ga okacim (na spratu kuce imam dosta prostora i tamo cu da ga stavim),Nisam zgoljav :D

Sinovac, od udaranja u dzak niko nije Dobio misice, pa neces ni ti.Ono sto sam ti napiso stoji, a sto se tice serija, ne mozes da radis jednu seriju do besvesti, nicemu ne vodi. Lepo da kupis bokserski sat, pa da kombinujes Runda odmor, Runda , odmor i to maksimalno do Sat vremena.Na satu treba da imas rundu od 2 minuta i rundu od 3 minuta sa minutom pauze izmedju svake.Ako neces da pravis klasicnu pauzu, onda u vreme pauze radis razne vezbice.Recimo primer: legnes ispred dzaka i radis trbusnjak,a kada dodjes u sedeci polozaj, odradis 2 do 3 udarca.posle druge runde radis samo trbusnjake, posle trece opet trbusnjaci i udarci, i tako dalje.Razumem da si mlad,ali treba da se "rasporedis', ne trosi se previse, kasnije telo pokaze sta je bilo dobro ili lose.To ti je za kondiciju.Sto se tice brzine udaranja, tiu spada rad na krusci i preskakanje konopaca.

Evo ti nesto za boksersku snagu:

Da te jos malo zaintrigiram, nece ti trebati puno tegova, ali ti Preporucujem "Rusku kuglu" ili Kettlebell, nema Boljeg kondicionog tega.

Sto se tice brzine udaranja, treba da uzme tegice od pola kilograma, kilogram i sa njima izvodi udarce, posle kada ih ostavi ruke ce mu leteti munjevitom brzinom.

A to da ne zeli da od udaranja u dzak dobije misice to je toliko smesno i ludo da se covek zbuni....Svi zele posto poto da dobiju misice a on to ne zeli :pop2:

Pa box nije sumo rvanje, mora da dobije neki % misica a veliki % sala da izgubi..... Ja kada radim boxerske treninge, pogotovo one kondicione za snagu udaraca krosea i aperkata sa rotacijom tela iz kuka , iz pete, dobijem takvu upalu ledja, 2 puta goru nego kada radim ledja klasicno u teretani bodibilderskim vezbama....

Tako da misicna masa mora da dodje hteo ili ne hteo. :pop: Kada kazem "misicna masa" ne mislim da ces za mesec dana izgleda kao Svarceneger.

Ko zna, mozda covek zeli da ima 0% misica a sve salo i kosti da ima....Da izgleda kao Butterbean boxer.

fat-butterbean.jpeg

Hvala na odgovoru ali ja nisam mislio da ne zelim da dobijem misice od udaranja nego svi kazu da je to ne moguce... ti mali % misica sto mozes da dobijes se ne vidi toliko.

- - - - - - - - - -

Hvala na odgovoru,mnogo mi znaci.

Back