Dvostruki standardi

Cesto umemo da budemo jako sebicni u vezi.. Da nesto ocekujemo od partnera a da isto to ne pruzamo.. Imate li duple standarde?
Da li ste ljubomorni a druga strana ne smedavam prigovori ili obrnuto?
Da li sebi tolerisete sve a drugoj strani nista?
Uzimate li i dajete jednako?:hvala:

Ja sam jako tolerantna prema svom decku. Ne pitam ga sta radi, gde se, s kim ce. On mene sve to pita. Prija mi to sto me juri, necu da lazem. Ja sam prihvatila njegovu decu kao svoju, mada me jako smaraju, hajde ovo dvoje malih su i simpaticni, ali ova mala i njegov debeli sin su mi odvratni. Posebno taj mali debeli sa njegovim debelim drugom. Ja ga volim pa mu je sve dozvoljeno. :)

Cesto umemo da budemo jako sebicni u vezi.. Da nesto ocekujemo od partnera a da isto to ne pruzamo.. Imate li duple standarde?

Koliko mi pruzi toliko mu i uzvratim.Dobrog ili loseg.Nemam duple standarde,niti nalazim opravdanja za svoje postupke a za njegove ne.Ako me postuje , voli i neogranicava uzvraticu isto.

Uzimam i dajem skoro jednako. Prhvatam sve smislene prigovore. Duple standarde imam samo na tiketima koje uplaćujem u kladži (x2, 12, 1x...)

Imam duple standarde.
Ne uzimam i ne dajem jednako iako znam da to nije u redu.
Tolerišem oboma do izvesne granice.
Jesam ljubomorna.. ali ne za gluposti, ali ni upola koliko je on.

Nije valjda cela veza zasnovana na pitanju da li je ljubomoran ili ne.

Ja sam prema mom decku maksimalno tolerantna. on dosta pituje i jako mi nedostaje, ali mu ja to ne prebacujem. Nervira me sto je ispalio jednog decka i to sma mu rekla da nije lepo. Kada nekog ludo volite kao sto ja volim moga decka sve mu tolerisete.

Ako nešto dam, ne očekujem nikad ništa za uzvrat, i nije mi to problem. A nije mi nikakav problem ni da mi se više "daje" nego što ja "dajem". Jedino mi je problem ako se smatra da to ne radimo zato što mi to baš tako u tom trenutku hoćemo.

Ja mnogo dajem ako on zaslužuje to, a to se sve vrati iako ne tražim za uzvrat ništa. Nikad ne merim i ne kalkulišem ko je koliko dao i uložio sebe u vezu.
Bitno je samo znati ne trošiti sebe uzaludno.
A ljubomore ima malo u tregovima, tek da se nazove da je tu. Dobra je dok je takva i dok ne guši ni mene ni onog ko je samnom.

dajem mlogo ali ima nesto sto ocekujem a ne pruzam i to jednostavno mora da bude tako:)
to su one sitnice kad treba da se "potrci", "skoci" i sl:)
ako sam nakacena na stikle ( a uglavnom jesam) nema te sile i nema te ravnopravnosti koja moze d ame ubedi da dama treba da iskoci iz auta za nesto ili "skoci do prodavnice", ili da mi donese nesto iz frizidera ako sam se ja vec ugnezdila u trosed i gledam nesto. i to ocekujem a ne uzvracam. nije sebicnost, bar ja to tako ne vidim, prosto razlika u polovima :lol:

Back