Alekasandar2
Iskusan
- Poruka
- 5.546
PRIJATELJSTVO dugo pola veka ipak je pobedilo sve nesuglasice, nadjačalo glasine, nerazumevanje, nacionalizam i političke manipulacije. Boris Dvornik, čija noga više od 15 godina nije kročila u Beograd i koji se kleo da srpsku granicu nikada više neće da pređe, dolazi kako bi tokom teške operacije srca bodrio svog druga Velimira - Batu Živojinovića! Bata je poželeo da prijatelj bude uz njega. Boris je bez trena razmišljanja potvrdio da stiže. Slavni Valter u sredu izlazi iz bolnice, a do operacije, koja će biti za desetak dana, negovaće ga kod kuće supruga Lula, koja i svih ovih dana bdi nad njim u bolničkoj sobi. - Oporaviću se malo kod kuće, da budemo spreman za operaciju - kazao nam je u utorak Živojinović, dok je još bio u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje". - Rekao sam dr Bošku Đukanoviću, direktoru instituta, koji će me operisati, da bih voleo da Boris bude uz mene. On ga je pozvao. Radujem se njegovom dolasku. Ništa manje nije uzbuđen ni Boris Dvornik. Nije, kaže, ni znao da je Bata bolestan. Kada je dobio poziv rekao je da stiže u Beograd čim mu jave dan Batine operacije. - Toliko godina se nismo videli - veli nam Boris Dvornik u telefonskom razgovoru. - Bojim se da će i meni srce da otkaže kad stignem u Beograd. Čuli smo se nekoliko puta u poslednjih godinu dana, ali se nismo videli. Prvi put sam se ja javio njemu, čim sam nabavio broj telefona. Dolazim i ne razmišljam šta će ko u Hrvatskoj da mi kaže. Prijateljstvo i razlog zbog kog dolazim jači su od svega. Neka misle šta hoće. Samo da operacija prođe kako treba, pa da Lulu i Batu dovedem na Brač, u moju vikendicu, da se kao nekada družimo. O televizijskim i novinskim prepričavanjima njegovog odnosa sa Batom Živojinovićem, Dvornik ne želi mnogo da komentariše. Kaže, to su, uglavnom, tračevi. Najveći deo nije istina. Posle rata videli su se samo jednom, kada je hrvatski glumac 2004. godine snimao reklamu u Crnoj Gori. Od tada se čuju telefonom.
- Bio sam jako uzbuđen kada su mi javili da Bata traži da dođem i to zbog operacije. Jeste on jak, ali stvar nije bezazlena. Veoma sam se zabrinuo - otkriva nam Dvornik. - Družimo se čitavog života. Upoznao sam ga kada sam imao 17 godina i kao đak glumačke škole u Novom Sadu dolazio u Beograd u pozorište. Profesorka nas je odvela u Beogradsko dramsko pozorište, gde je Bata igrao. Posle prvog susreta, ubrzo smo počeli da igramo zajedno. Ne mogu ni da se setim šta smo sve zajedno snimili. Za Hrvatsku televiziji upravo spremam seriju o svemu što sam radio. Biće tu mnogo i Bate. Sad samo čekam da mi jave kad da krenem. Pakujem se i sa suprugom dolazim u Beograd. A, gde ću biti nego uz Batu?
BEOGRADSKI PRIJATELJI - NISMO ni mi što smo nekada bili - kaže Boris Dvornik. - Razmišljam čega sam se sve u Beogradu uželeo, gde bih išao, ali nemam više snage za kafane kao nekada. Sigurno ću se, osim Bate, videti i sa Ljubišom Samardžićem. Da bih posetio sva mesta i ljude koje bih želeo, trebalo bi da ostanem mnogo duže od dva-tri dana. OPERACIJA DIREKTNO NAVIKAO da celog veka bude pod reflektorima, pred kamerama i objektivima, Velimir - Bata Živojinović i tokom operacije na otvorenom srcu, u dubokoj anesteziji, biće "sniman". - Mislim da će se operacija prenositi putem video-bima, koji se nalazi u drugoj prostoriji - otkriva nam Bata. - Tako će i svi oni koji nisu u sali, pored mene, moći da prate šta se dešava.
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=10&status=jedna&vest=95770&datum=2006-10-31
- Bio sam jako uzbuđen kada su mi javili da Bata traži da dođem i to zbog operacije. Jeste on jak, ali stvar nije bezazlena. Veoma sam se zabrinuo - otkriva nam Dvornik. - Družimo se čitavog života. Upoznao sam ga kada sam imao 17 godina i kao đak glumačke škole u Novom Sadu dolazio u Beograd u pozorište. Profesorka nas je odvela u Beogradsko dramsko pozorište, gde je Bata igrao. Posle prvog susreta, ubrzo smo počeli da igramo zajedno. Ne mogu ni da se setim šta smo sve zajedno snimili. Za Hrvatsku televiziji upravo spremam seriju o svemu što sam radio. Biće tu mnogo i Bate. Sad samo čekam da mi jave kad da krenem. Pakujem se i sa suprugom dolazim u Beograd. A, gde ću biti nego uz Batu?
BEOGRADSKI PRIJATELJI - NISMO ni mi što smo nekada bili - kaže Boris Dvornik. - Razmišljam čega sam se sve u Beogradu uželeo, gde bih išao, ali nemam više snage za kafane kao nekada. Sigurno ću se, osim Bate, videti i sa Ljubišom Samardžićem. Da bih posetio sva mesta i ljude koje bih želeo, trebalo bi da ostanem mnogo duže od dva-tri dana. OPERACIJA DIREKTNO NAVIKAO da celog veka bude pod reflektorima, pred kamerama i objektivima, Velimir - Bata Živojinović i tokom operacije na otvorenom srcu, u dubokoj anesteziji, biće "sniman". - Mislim da će se operacija prenositi putem video-bima, koji se nalazi u drugoj prostoriji - otkriva nam Bata. - Tako će i svi oni koji nisu u sali, pored mene, moći da prate šta se dešava.
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=10&status=jedna&vest=95770&datum=2006-10-31