Dvojnici

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.550
Ideja o tome da negde daleko postoji osoba s kojom ne delimo genetski materijal i koja uprkos tome izgleda identično kao mi nije novina usađena u svest modernog čoveka koja je intrigirala brojne generacije naših predaka.

Ovaj fascinantan koncept seže i do egipatske mitologije, u kojoj se pojavljuje ka, opipljivi "duh dvojnik" koji nosi ista sećanja i osećanja kao osoba kojoj pripada. Ka je, zapravo, deo čovečije duše,jer su drevni Egipćani verovali da je ona sastavljena od devet delova, i to njen vitalni deo.

U istoriji su ostale zabeležene tvrdnje velikih umova da su sreli svog dvojnika: Gete je zapisao da je dvaput video svog dvojnika kako jaše konja, Meri Šeli je u pismu prijateljici otkrila da je njen pokojni suprug i pesnik Persi Šeli video čoveka koji mu je bio identičan. Bilo sve to istina ili plod fikcije, svedoci smo da od pojave društvenih mreža s vremena na vreme saznajemo za ljude iz različitih krajeva sveta koji izgledaju gotovo kao preslikane ličnosti iz svetskog šou-biznisa ili da se dvoje identičnih ljudi s različitih kontinenata pronađe zahvaljujući naprednim softverima zasnovanim na tehnologiji prepoznavanja lica. Najčešće pominjani primer su američki komičar Vil Ferel i bubnjar grupe Red Hot Chilli Pepers Čed Smit, za koje bi svako na prvi pogled pomislio da su blizanci.
(N.G)

Da li vi verujete da medju 7,8 milijardi ljudi negde postoji vaš dvojnik ?

kako da ne verujem
juce gledam film sibir i glavna zenska uloga - glumica ista moja prijateljica
ali ne ista samo po liku - plave oci, konture lica, oblik zuba, konstitucija tela, nego i karakter, nacin govora, sve..energija tela koja nema veze ovde sa ulogom, jer u vecini slucajeva uloga se dodeljuje prema karakteristikama glumca
i pustim joj poruku - kao da tebe gledam
meni su rekli da su videli dve moje dvojnice..jednu ovde kod nas, drugu negde na zapadu evrope
verujem da su geni cudo i kad se posloze i iz razlicitih kombinacija mogu da naprave istu sliku

U zgradi ispod mene je živeo tip koji kao da mi je bio brat rodjeni. Zbog razlike u godinama (5-6) to i nije bilo toliko očigledno kada sam bio klinac ali već od 20 pa na dalje su počeli da nas mešaju

Inače, ubedjen sam da negde ima baš ovakak kakav sam ja.

Back