Dvoboj

Najčešće se ne radi o manjku hrabrosti već o nepovjerenju u policiju, pravosuđe-uopšte pravdu. A čak i ako pravda bude zadovoljena nekom zatvorskom kaznicom za počinioca nesretnica ostaje obilježena-nažalost! Ma koliko se mi vodili time da živimo u 21 vijeku, da ne pravimo razlike između muškaraca i žena nismo mi odmakli daleko od prošlosti kad su silovanja u pitanju: kazne ako se i dogode-male, žene su "osramoćene žrtve", počinioci čak u glavama nekih i "face". Nerijetko pročitam komentare ispod članaka o nekom silovanju odoka ovakve: "šta će ona vani u ponoć" "kako su je pustili roditelji u kratkoj suknjici vani-izaziva" itd. mučno mi je i pisati o tome.

Najčešće se ne radi o manjku hrabrosti već o nepovjerenju u policiju, pravosuđe-uopšte pravdu. A čak i ako pravda bude zadovoljena nekom zatvorskom kaznicom za počinioca nesretnica ostaje obilježena-nažalost! Ma koliko se mi vodili time da živimo u 21 vijeku, da ne pravimo razlike između muškaraca i žena nismo mi odmakli daleko od prošlosti kad su silovanja u pitanju: kazne ako se i dogode-male, žene su "osramoćene žrtve", počinioci čak u glavama nekih i "face". Nerijetko pročitam komentare ispod članaka o nekom silovanju odoka ovakve: "šta će ona vani u ponoć" "kako su je pustili roditelji u kratkoj suknjici vani-izaziva" itd. mučno mi je i pisati o tome.
Slažem se sa tobom. Ima takvih glupih komentara gde se žrtva optužuje zbog svog provokativnog izgleda. Nego, da li bi zakonom dozvolila duele do smrti kada su ovakve stvari u pitanju?

Slažem se sa tobom. Ima takvih glupih komentara gde se žrtva optužuje zbog svog provokativnog izgleda. Nego, da li bi zakonom dozvolila duele do smrti kada su ovakve stvari u pitanju
Ne, jer postoji rizik da u dvoboju strada nevina osoba: otac, brat, muž itd. od nesretne žrtve. Zakonom bih dozvolila da i počinica siluju i strpaju u kamenolom da radi 20 godina na jednom obroku dnevno :D

Nikakvi dokazi pa mora dvobojem da brani čast, i još 'počinilac' je i takođe poverilac bankrotiranog muža koji brani čast svoje supruge... kako je kad si grozna osoba kao ja i vidiš obmanu :/

Bila nekada teška vremena, pa nije bilo drugog načina. Nije mogao čovek preko dvorskog suda da nadje pravdu jer je taj lik imao veze na dvoru. Pa je jedinu pravdu mogao naći kroz taj dvoboj do smrti.

Mastas i ti o takvom.
1656628603773.jpeg

:mrgreen:

Da zivimo u vremenu kada su se stvari resavale dvobojima da li biste bili spremni da zivotom branite vas ugled i cast ili cast voljene zene?

Birate da budete Puskin ili njegov ubica Dantes?
Ili mozda Crnjanski koji puca ali promasuje ili Sondermajer koji svojim viteskim cinom ipak sacuva zivot Crnjanskom?

p.s da se slucajno ne uzruja neki pametnjakovic, znam da dvoboj u kome je ucestvovao Crnjanski nije imao veze sa zenama :malav:
U dvoboj moze samo sa jednom i vise njih, pa kud puklo da puklo. 😂

Back