Dve Srbije...

• Začetnik teme Začetnik teme eIvin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko god predstavnici obe grupe pokušavali da se diferenciraju jedni od drugih...ne vredi njihov mentalni jad i beda isplivaju na videlo...
Uostalom i sam si mogao da vidiš šta se pisalo...

Bata Pero, polako ima vremena za sve... a što se političkih ubistava to se još ne zna ko je koga ukokao. Sad što se tiče komunjarske doktrine, u DS-u vlada brate jednoumlje kao što je bilo u najgore vreme, a sredstva kojima se služe nisu ništa nego prekopirana od Sovjeta... neću da kažem Rusa jer to nije isto. Seti se kako je smenjen Mićun, pa onda pričaj. Svi su oni Kumrovečka škola. Bede imaš i posle 2000. znači i tu su se pokazali, što se tiče prebijanja... tamnoputi izdanak te partije javno već nekoliko puta naglašava šta bi on radio da ima vlast. Jedino lažiranje izbora još nisu usavršili, a i to će naučiti ... ima vremena rekoh.

Па сад, Пера се "сморио"... А имао је и он тренутaк весеља... Мислим, није да сaд било кога "хватам у лажи" (Пера је, чак, стандардно пристојан момак) али немојте да се глупирамо и лажемо и сви смо фини... Ово што каже Зли Поручник око Косова, тачно, али нема ни ту лажног и форсираног "јединства", као ни другде - па шта сад, како ја са неким чедоидом да "браним Косово", а он ми прича да га бранити и не треба и да нам је ИНТЕРЕС да га изгубимо... Елвинов топик је фер и поштен и ја га поздрављам, али око неких ствари више не лажем себе (а нећу ни друге). Нема јединства у овој земљи ни о најважнијим стварима (Чеда се рукује са шиптарским убицама, а ја треба да будем "јединствен" с неким његовим санкилотима - ма, дајте...). Председник МОЈЕ ЗЕМЉЕ прича о две Србије и још је председник (у Америци би се клео пред дедама и бабама из Врховног суда "нисам то рекао, мајке ми", већ исто послеподне). И, коначно, има још нешто - националиста, патриота, како нас већ зовете, има разних (као и свуда). Али, једно је сигурно - нисуи националисти повели ТИХИ ГРАЂАНСКИ РАТ који се води у Србији. Чеда (помињем га трећи пут, али најбољи је пример), говори о томе да ће "ЛДП упрљати руке чистећи Србију" и да "гвоздена метла" (иначе, израз усташког ратног злочинца Виктора Гутића, говор у Приједору 1941, где се Србима обећава "гвоздена метла) треба да чисти радикале с Трга. И, а неки начин, колико год његово лудило било трагикомично, ипак заслужује једну бизарну врсту респекта; он не крије да ће радити исто оно што и његови идејни преци у НДХ, ако само добије прилику. И шта сад, ја треба с њима да сам "јединствен"? Око чега, објаcните ми?

marlon:
Bata Pero, polako ima vremena za sve... a što se političkih ubistava to se još ne zna ko je koga ukokao. Sad što se tiče komunjarske doktrine, u DS-u vlada brate jednoumlje kao što je bilo u najgore vreme, a sredstva kojima se služe nisu ništa nego prekopirana od Sovjeta... neću da kažem Rusa jer to nije isto. Seti se kako je smenjen Mićun, pa onda pričaj. Svi su oni Kumrovečka škola. Bede imaš i posle 2000. znači i tu su se pokazali, što se tiče prebijanja... tamnoputi izdanak te partije javno već nekoliko puta naglašava šta bi on radio da ima vlast. Jedino lažiranje izbora još nisu usavršili, a i to će naučiti ... ima vremena rekoh.
ne zna se ko je koknuo curuviju,stambolica?
navedi mi jednu stranku gde ne vlada jednoumlje?..da podsetim,ds je jedina koja bar ima otvorenu unutarstranacku utakmicu.marlone,hoces mi reci da jocic,mamula ili aligrudic ne misle isto kao i kostunica,i ne rade,kao pravi aparatcici u ime svoje partijske politike?u svim nasim,mahom liderskim partijama,vlada jednoumlje i isti sablon.cak,ds po konkurenciji odskace od ostalih,mada je trip isti...
bede ima,naravno,vreme tranzicije je yebeno za vecinu..ali nema hiperinflacije i otimacine piramidalnih banaka.sad smo bar u trenutnoj(nadam se)pravoj kapitalistickoj bedi..ali su ocekivanja vezana za buducnost pozitivna.
prebijanje,laziranje izbora.....veruj da cheda ne bi uspostavio represiju,cisto kenya,jer mu odgovara radikalna konfrontacija sa radikalima i dss-om..na tome gradi imidz..

Petar_FPN:
ne zna se ko je koknuo curuviju,stambolica?

Ја не знам, а ти?

Зашто се сви правите блесави кад вам се помене изјава Душана Михаиловића од пре два месеца (да Слоба нема ништа са Ибарском и Стамболићем)? Да је рекао нешто друго, не би га Бранкица скидала са Инсајдера. Коначно, коме је ствар са Стамболићем могла да помогне, а коме да одмогне, у оном тренутку?

zna se da je curuviju pratio i roknuo db...pod cijom komandom i naredjenjima?
pa u beogradu se tad znalo za listu za odstrel...curuvija,djindjic...
i sta hoces da mi dokazes pricom oko stambolica?da je sam skocio u krec na fruskoj gori,ili verovatno da ga je ubila neka strana sluzba?ili,jos bolje,prica koju je db uvek proturao i oko djindjica i oko curuvije-ma to je neki mafijaski obracun...iako nema presuda,vec postoje predmeti i dokazi za sve slucajeve gde se vidi umesanost tadasnje sluzbe...
ok,mozemo i da se pravimo ludi i igramo jezickih zavrzlama....

Petar_FPN:
zna se da je curuviju pratio i roknuo db...pod cijom komandom i naredjenjima?
pa u beogradu se tad znalo za listu za odstrel...curuvija,djindjic...
i sta hoces da mi dokazes pricom oko stambolica?da je sam skocio u krec na fruskoj gori,ili verovatno da ga je ubila neka strana sluzba?ili,jos bolje,prica koju je db uvek proturao i oko djindjica i oko curuvije-ma to je neki mafijaski obracun...iako nema presuda,vec postoje predmeti i dokazi za sve slucajeve gde se vidi umesanost tadasnje sluzbe...
ok,mozemo i da se pravimo ludi i igramo jezickih zavrzlama....

Нећу да се правим луд, јер тема није таква. Око Ћурувије су, колико знам, само радикали изашли с именом убице, а ово за Стамболића је изјавио МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ У ЂИНЂИЋЕВОЈ ВЛАДИ (да Милошевић нема ништа с тим, као ни са Ибарском). Па сад, ако је он ирелевантан извор, онда сам ја млади јапански престолонаследник.

kad je to izjavila ona smesno-tragicna pojava u liku mihajlovica?nisam primetio..drugi izvori su drugacije govorili..
uz to,on nije irelevantan,ali je vrlo mutan izvor...
a operacija curan?a vuk?jel dusko izjavio da i tu nema prstiju milosevica?

Petar_FPN:
kad je to izjavila ona smesno-tragicna pojava u liku mihajlovica?nisam primetio..drugi izvori su drugacije govorili..
uz to,on nije irelevantan,ali je vrlo mutan izvor...
a operacija curan?a vuk?jel dusko izjavio da i tu nema prstiju milosevica?

Па то ти кажем - кад прича ствари које не иду у прилог твојим симпатијама, онда причамо о његовим брковима. Да је изјавио нешто што ти се свиђа, био би цитиран као човек по чијем мудром лику је Конан Дојл измислио Холмса.... Него, ајде, наставићемо једном. Одох.

eIvin:
Svi smo bili svedoci ponašanja pojedinaca ovih dana,
jedni su se pokazali jedanaestog drugi dvanaestog dana ovog meseca...
Razmišljao sam o tome i uvideo da definitivno postoje dve Srbije,
kvazi-nacionalistička i kvazi-demokratska,reprezenti su pokazali svoje pravo lice...
Mene zanima šta se desilo sa normalnom Srbijom?
Na stranu ekstremi,koji nas ovde preplavljuju svakog dana,
zašto su normalni u manjini?
Zašto je tako malo onih koji su zadrzhali ljudskost
prilikom komentarisanja dva pokojnika?
Počeću da mislim da smo zaslužili sve što nam se izdešavalo
,izgleda da dobar deo ovog naroda,nažalost,nije za bolje...
:idea::-(

У праву си лафе, а нормална Србија је она коју гурају у апстиненцију.
Некада, у време разних "удружених опозиција" били су на гласу нестраначки интелектуалци, па се говорило "оснујте странке". То је у основи тачно, али сада је друга крајност. Гледајте само "Пирамиду". Кад год је неки политичар, туче остале јер се организовано гласа. Тако је и онај смрад Шуваковић победио. Бљак!
Дакле постоји и "трећа Србија" која све мање жели да гласа. Сад ризикујем да будем контрадикторан и зато кажем: БИРАЈТЕ МАЊЕ ЗЛО. Гласајте, али се не ложите. Ја на стрначким расправама скоро да и не учествујем. Јавни дискурс је моје поље.

И наравно, много је тога КВАЗИ у овој земљи на брдовитом Балкану.

...delenje Srbije u dve kolone je vechita zelja,a sa druge strane nastavak prakse
koje je bila "fenomenalna" poslednjih pedesetak godinica...danas se samo nastavlja
po oprobanom receptu...a to je iskljuchivost...doktrina koja nema apsolutno nikakove
veze sa demokratijom...nervozni marginalci frljaju se sa epitetima prema svetu
koji zivi u Srbiji kao prema stoci...istupi u medijima frustriranih "intelektualaca,
umetnika,istroshenih politichara,profesora" su zgrazajuci...izjave u kojima se
stanovnici ove zemlje nazivaju populistichkom ruljom,neobrazovanim,
nepismenim,pa se ide chak i do te krajnosti u kojoj se javno kaze da su Srbi
neki rezervni rarod,ili Srbija ima da se promeni tako shta cemo zameniti
stanovnishtvo,valjda ce ga dovesti sa Marsa....medjutim bice da su se gospoda
ipak malo za,za,zarachunala...prenebegli su jednu stvarchicu,a to je aksiom...
nikada nisu bili,nisu ni sada,a normalno nece ni biti ono shta su umislili sebi u glavi....
njihova zhivotna dostignuca su toliko zanemariva,mizerna,jednostavno nepostoje da ni interpretacijom tudjeg mishljenja,nece moci zaintrigirati,po njima populistichki,
neobrazovano,nepismeno stanovnishtvo Srbije...svoje nebuloze mogu prichati
samo nekom kamermanu ili prisiljenom novinaru...to su ljudi koji nemaju veze
sa realnim svetom...to su ljudi koji nisu svesni chijim zubima hleb jedu....

tu pricu o dve srbije mislim da je potekla sa CNN jer se desilo da se vremenski poklopila smrt Milosevica sa godisnjicim ubistva Djindjica.njihov komentar je bio nesto kao da ce da pobedi srbija koja zeli u buducnost.to misle oni a ja mislim da postoji jedna srbija koja nema veze sa bilo kojim pojedincom.Milosevic i Djindjic lideri koji su u novijoj istoriji imali harizmu da da osvoje naklonost vecine,imali su svije uspone i padove i istorija ce dati sud o njima.skoroz je nebitno sta ko misli o kome kao politicaru.a ovo sto nasi politicarri koriste neciju smrt u dnevno politicne svrhe ide na cast njima.tesko da ce tov imati uticaj na narod jer mislim da smo kao nacija toliko politicki obrazovani da smo u stanju da provalimo te gluposti.a politicari cer uvek da se bore i treba da se4 prepucavaju to im je posao ili kaqd neko nije medju zivima onda treba i prevlada ono hriscansko.

Petre, pretera ga brate.
Uostalom, imas veoma pogresnu predstavu o politickim ubistvima u Srbiji.
Naime, nije rec o politickim ubistvima nego o razracunavanju kriminalaca koji se sve ove godine izdaju za politicare i, tesko nama, intelektualce.

Curuvija je bio visoki operativac DB-a, vucarao se okolo sa njima, sa Mirom bio kucni prijatelj, najbolji ortak jos jednog operativca - Tijanica; i sta sad?!

Da placem nad zlehudom sudbinom srpskog Bagzija Sigela sa pisacom masinom koja ubija gore od tomigana?!

Znas li ti koliko su bile krvave ruke Ivana Stambolica?

Nista onda, daj da ronimo suze i za Kaligulom, Hitlerom, Staljinom, Trockim...

U redu je insistirati na uspostavljanju pravne drzave ali nemoj da od kriminalaca pravis svece. Marksisti sae malo ubijaju medjusobno, onako, u pauzama dok se odmaraju od klanja Srba i sad bi ja trebao da placem za njima?!

Kizu necu da pominjem jer smo vec pricali o tome.

eIvin:
Svi smo bili svedoci ponašanja pojedinaca ovih dana,
jedni su se pokazali jedanaestog drugi dvanaestog dana ovog meseca...
Razmišljao sam o tome i uvideo da definitivno postoje dve Srbije,
kvazi-nacionalistička i kvazi-demokratska,reprezenti su pokazali svoje pravo lice...
Mene zanima šta se desilo sa normalnom Srbijom?
Na stranu ekstremi,koji nas ovde preplavljuju svakog dana,
zašto su normalni u manjini?
Zašto je tako malo onih koji su zadrzhali ljudskost
prilikom komentarisanja dva pokojnika?
Počeću da mislim da smo zaslužili sve što nam se izdešavalo
,izgleda da dobar deo ovog naroda,nažalost,nije za bolje...
:idea::-(

Е Елвине кугла земаљска је подељена на исток и запад, на љевичаре и десничаре, на ројалисте и републиканце, на богате и сиромашне на вернике и невернике на лоше и добре и да не набрајам и све друге поделе па сви некако живимо и животаримо али сви нетраже правду као ја јер многи мисле да је имају или да заслужују праведност више него ја. Због тога мислим да је најхитније вратити часовнике бар на 1939 па онда покушати кренути новим путом или заједнички наставити тамо где смо били, јер колико се сећам били смо прилично сложни у оно време. Колико би то било могуће извести незнам али знам да нико неће да то покуша и све док се нествори бар мало пречишћавања у администрацији, која је још увек комунистичка, дотлен нам је узалуд било што покушавати, јер како објаснити да и поле 26 година после смрти Тите ја немогу добити назад моје држављанство и моју имовину коју ми је он одузео, а сви причају да се нешто променило а ја знам да оваквих случајева као ја, и горих, има да неби стало ни у милион. Па дали је овоме сада потребан коментар и надмудривање и растапање?

Вујадин

Back