DVD-RW ROM odlazi u istoriju

Verojatno če se muzika kupovati sa itunesa i skladištiti na fleške i u kolima ćeš ubadati fleš u plejer i slušati.Isto i s filmovima, kupovat ćeš ih preko neta ili ćeš platiti elektronski pa ih gledati s neta.
Jadno,osećaš se nekako neslobodno,jer se ide na to da sve dođe i sutra prođe i sutra nešto novo dođe...

- - - - - - - - - -

PRINCO je smeče najgore vrste.Samo Verbatim i Maxell.
Šaša Popović je sam rekao da i on i pevači imaju gubitke što prave ploče (audio cd-ove) ali kao protokol to nalaže pa kao mora...

Ne zasmejavaj me
jos uvek sam u stanju da iščačkam linkove za francuske crno bele(Anđelika serijal ) filmove sa alžirskih foruma
kad je plaćanje stvari sa neta pričaj u svoje ime

- - - - - - - - - -

Verojatno če se muzika kupovati sa itunesa i skladištiti na fleške i u kolima ćeš ubadati fleš u plejer i slušati.Isto i s filmovima, kupovat ćeš ih preko neta ili ćeš platiti elektronski pa ih gledati s neta.
Jadno,osećaš se nekako neslobodno,jer se ide na to da sve dođe i sutra prođe i sutra nešto novo dođe...

- - - - - - - - - -

PRINCO je smeče najgore vrste.Samo Verbatim i Maxell.
Šaša Popović je sam rekao da i on i pevači imaju gubitke što prave ploče (audio cd-ove) ali kao protokol to nalaže pa kao mora...

Ne zasmejavaj me
jos uvek sam u stanju da iščačkam linkove za francuske crno bele(Anđelika serijal ) filmove sa alžirskih foruma
kad je plaćanje stvari sa neta pričaj u svoje ime

Nema utisak da ce DVD otici u istoriju koro, tek od skoro sam primetio da poneka vec sastavljena desktop konfiguracija dolazi bez dvd rw-a, ali retko.Ukoliko neko pakuje konfiguraciju moze da izostai opticki uredjaj, ako ima npr sa starog.
Evoi linka sa WinWin sajta: http://www.winwin.rs/racunari-i-kom...ktop-racunari-bez-os.html?dir=asc&order=price
cak i najjeftinje kante imaju opticki uredjaj, a sto ga i nebi imali kada me kosta u nabavci tek nesto vise od 1500-1600 dinara.
Pre par godina u nastojanju da laptopovima snize cenu da maximuma proizvodjaci su poceli da izbacuju optiku, takodje su zakidali na plastici, bateriji,kvalitetu punjaca i dobili smo laptopove koji su tek malo skuplji od 200 evra, koliko para toliko i muzike. Takodje u laptopovvima manje dijagonale koji su obicno skuplji od standardnih, cesto zbog pomanjkanja protora se izbacuje optika.

Najbolji su Taiyo Yuden. Neopznata firma za siroke narodne mase. Oni koje sam kupovao na prvi pogled su no name. U pitanju je kompanija koja je ucestvovala u razvoju CD standarda. Njihovi diskovi van Japana prodaju se pod oznakom drugih brendova medju kojima je i Verbatim.

ГРЕШИШ

Најбољи дискови су од фирми...TDK и FUJI ... :aha2:

Ни њих данас нема у продаји код нас ( некада било ) ..па ни у Европи...сем можда у Јапану...;)

Али их има под другим брендовима...нпр...Werbatim, Maxell, Bulikpaq итд....и то се може лако утврдити провером ласерског записа на почетку диска ← лупом :) ( на активној страни диска )....:aha2:
-----------------------------​

Зато ја преферирам да чувам све важне податке на хард дисковима...:think:...:aha2:

ГРЕШИШ

Ни њих данас нема у продаји код нас ( некада било ) ..па ни у Европи...сем можда у Јапану...;)

Али их има под другим брендовима...нпр...Werbatim, Maxell, Bulikpaq итд....и то се може лако утврдити провером ласерског записа на почетку диска ← лупом :) ( на активној страни диска )....:aha2:

Зато ја преферирам да чувам све важне податке на хард дисковима...:think:...:aha2:

Слажем се.

Тако је и са осталим компонентама за компјутер, код нас постоји само најлошија роба, са ценама да се укакиш!

ГРЕШИШ

Taiyo Yunden pravio je diskove i za TDK i za Fuji. Ali evo upravo sam nasao podatak da prestaju sa prozvodnjom optickih diskova.

http://www.kitguru.net/components/optical-drive/anton-shilov/taiyo-yuden-major-maker-of-recordable-optical-discs-exits-the-market/

Back