dvd rezac ne prepoznaje dvd medije

Oggy:
Kakve kombinacije kablova-najpre su oni? MOLEX za napajanje kod tebe, da nije razglavljen??
Pazi,to je kompjuter mod brata,ali to je nebitno.Ima u kucistu dvd "NEC"i cd citac.HDD mu je master,DVD master primary,a CD citac secundary.Kada sam pomenuo kombinacije sa kablovima mislio sam na kombinacije premestanja kablova sa jednog na drugo i menjanja u biosu.Nista od toga nije uspelo,tako da je vratio na prvobitni (opisani) raspored...Napominjem da je DVD provereno ispravan.Pozdrav.

Ili nisi dobro napisao ili smo resili problem. HDD master(treba da bude primarni kanal-IDE1), DVD master(treba da bude secundarni,IDE2) CD slave(Sekundarni kanal,IDE2).Posto su CD i DVD na istom kablu, ili oba podesi master\slave ili oba stavi na CS-Cable Select.

A MOLEX? Probaj neki drugi, po mogucstvu koji nije koristen.MOLEX je ono belo napajanje koje ide u CD/DVD i HDD.

vladimir2310:
Pazi,to je kompjuter mod brata,ali to je nebitno.Ima u kucistu dvd "NEC"i cd citac.HDD mu je master,DVD master primary,a CD citac secundary.Kada sam pomenuo kombinacije sa kablovima mislio sam na kombinacije premestanja kablova sa jednog na drugo i menjanja u biosu.Nista od toga nije uspelo,tako da je vratio na prvobitni (opisani) raspored...Napominjem da je DVD provereno ispravan.Pozdrav.

a kako znas da je provereno ispravan?

polarnimeda:
deluje smesno, ali pomaze- PROMENI PROG ZA REZANJE DISKOVA!!! Meni DVD rezac nije hteo da reze nista na DVDe, i noviji nero (6.6.0.6) mi je resio prob... I danas to necu razumeti, jer sam mislio da to nema neke veze.. ali imalo je...
javi sta je bilo!
Druze hvala ti,ali nije poenta u rezanju,vec u tome da komp prepoznaje hardverski DVD rezac,a kada se ubaci DVD medije,jednostavno "ne vidi"nista,kao da nije nista ubaceno...U"NERO"-u u opciji "GET SYSTEM INFO"pokazuje kao da je DVD rezac prazan.Mislim da ce Oggy-jev savet resiti problem...Probacu sa drugim kablovima,jer je sve drugo podeseno kako valja.Pozdrav.

Back