DVD Pioneer DV-380

pedja-obrad

Početnik
Poruka
38
Ljudi, imam jedan problem koji me izludjuje.

Naime, imam DVD Pioneer DV-380 i doskora je radio savrseno, medjutim, prije par dana je nesto poblesavio.
Kada ubacim bilo koji film (DVD i DivX) reprodukuje mi samo sliku, a zvuk nece. Dok se slika normalno pokrece u pozadini se cuje zvuk sa TV kanala na kojem je bio upaljen TV prije prebacivanja na A/V.
Jos nesto, do sada se A/V sam pokretao prilikom paljenja DVD-a, a sada ga moram ja "rucno" paliti na daljinskom upravljacu od TV-a, iako sam upalio DVD.

Ima li lijeka ili mora u servis?

Pozdrav!

P.S. Napominjem da filmovi normalno rade kod komsije (znaci, nije do njih).

Ja bih rekao da kabal nije priključen kako treba, tj. da je neki kontakt ''labav'' ( mislim na onaj kabal između player-a i TV-a ). Proveri da li je sve ''ušlo'' do kraja. Ako to ne pomogne, probaj sa drugim kablom.

Edit: čisto da napomenem, problem ne mora biti u kablu. Može biti u pitanju i konektor na TV-u. Tako da, ako ono gore ne pomogne, prvo proveri player na drugom TV-u, pa tek onda u servis... poz

Ljudi, jedno veliko IZVINITE sto prije nisam javio jer sam bio na moru. Naime, problem je rijesen postavljanjem novog scart kabla. Primjetio sam da je "bolje sjeo" (nije labav), kao sto je bio slucaj sa starim.

U svakom slucaju HVALA na pomoci i jos jednom izvinite sto prije nisam javio.

Pozdrav!

Back