Dva osnovna problema sa mojom trgovinom

Igor_Kralj

Početnik
Poruka
1
Pozdrav svima, da čujem imate li koji dobar savet za mene.
Imam trgovinu i dva glavna problema. Prvi je, šta da uradim sa proizvodima koji se nagomilavaju u skladistu i koje ne uspevam prodati kao što sam očekivao? Drugi je, želeo bih znati šta kupcima treba, šta inače kupuju i koliko su spremni to da plate. Ova informacija mi je zaista važna jer smatram da bih onda znao koliko proizvoda nabaviti i po kojoj ceni prodavati.

Nisi dao skoro nikakve podatke . Trebas napisati koliko ima stanovnika mjesto u kojem zivis . Ako je manje mjesto , da li je trgovina u centru ili na periferiji itd .
Ako si u malom mjestu onda je sigurno da nije pametno otvoriti farbaru . Trgovinu djecjom garderobom nije pametno otvoriti skoro nigdje .
Nisi napisao ni sta prodajes . Najlakse je drzati trgovinu mjesovitom robom , ali je tu konkurencija najveca itd ...

Prvo bi trebalo da instaliraš neki "informacioni sistem", tj. da svoje poslovanje vodiš preko kompjutera. Onda bi analizom podataka (izveštaja) došao do informacija koje ti trebaju: o prodaji, o troškovima, o planu proizvodnje itd... Najbolje je da angažuješ nekog knjigovođu-konsultanta koji će ti svojim savetima i analizama poslovanja pomoći kako da posluješ bolje. Ne postoji nikakav univerzali odgovor koji bi mogao da dobiješ ovde na forumu ili "od prijatelja" koji bi ti unapredio poslovanje.

Back