Dva Holanđana iskusila bol rađanja djeteta

Čini mi se da bi sve bilo mnogo lepše, lakše i jednostavnije kada bi se ljudi ponašali shodno polu. Da devojčice budu devojčice, a dečaci dečaci. Šta u krajnjem slučaju može da se postigne priključivanjem muškaraca na indukciju? I kome noramlnom trebaju takve pokazne vežbe, da ti vidiš kako je meni bilo......e, ako mu to ne otvori oči jedino sledeće rešenje je toljaga. Sama ideja je naopako postavljena- voliš me, pa hajde da vidiš šta je meni teško. Saosećaj, daj da patimo zajedno i da precizno izmerimo ko je veći junak i ko je podneo veću žrtvu.
Nemoj ni slučajno da probaš da me oraspoložiš pa da zajedno budemo nasmejani, kako bi se onda videlo koliko žrtvu sam prinela (a ti nisi).
Muškarci i žene su različiti, drugačije podnose bol, drugačije osećaju, podjednako im je potrebna ljubav, poštovanje, podrška, razumevanje... Oni nisu neprijatelji i oboje su sa svojim različitostima potrebi za opstanak porodice i zdrav razvoj dece. Nabrajanje svega i natrljavanje nosa direktno su kontraproduktivni.
Ali ako se ja potrudim da olakšam tebi, a ti se potrudiš da olakšaš meni može oboma da nam bude lepo. Niti je mene mama rodila da ja " trpim" niti je tebe mama za to rodila. Može li nekako i bez toga?

Ја бих вољела видјети истраживање током којег су жене прикључене на ове симулације
до ког процента порођајног бола би издржале прије него замоле за обустављање експеримента: )

Вјерујем да је један од разлога зашто болове помјерања камена у бубрегу стављају на прво мјесто, тај што је то бол на суво. Бол без било какве сатисфакције у себи и бол којем се не зна колико може да траје, ни оријентационо.
Слично је са овим експериментима.

Ја бих вољела видјети истраживање током којег су жене прикључене на ове симулације
до ког процента порођајног бола би издржале прије него замоле за обустављање експеримента: )

Вјерујем да је један од разлога зашто болове помјерања камена у бубрегу стављају на прво мјесто, тај што је то бол на суво. Бол без било какве сатисфакције у себи и бол којем се не зна колико може да траје, ни оријентационо.
Слично је са овим експериментима.

..i ja.. :)

..btw, chitala sam (i slazem se sasvim) da je izraz "porodjani bolovi" prihvacen kao kompromisno reshenje da bi se mushkarcima doktorima predstavilo na za njih iskustven nachin shta zena zapravo oseca..
..dodatnu potvrdu toga daju nam svi sisari kod kojih nema agonije porodjaja, zato shto nisu trudove psiholoshki vezali za rech i osecaj bola..

..svoje trudove pamtim kao intenzivne i svrsishodne..
..sam osecaj bola-neprijatnosti ni u jednom trenutku nije nadmashio menstrualne bolove, izuzev u dva i po minuta indukcije na koju sam prikljuchena da bi dr pozurio na carski zeni sa drugog kreveta,
koja je pod indukcijom i epiduralom sazaljivo gledala kako se "muchim"..ebiga..

Back