Dusa

• Začetnik teme Začetnik teme Mark7
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sve se apsolutno slazem, ali ...
Ali ....ako polazimo od te cinjenice navedene gore, znaci dusu nema svako, mozda misli da ima ...i sve je u glavi! :think:
A da li djavolak ima dusu....? :flert:

Bas sam malo citala,sto je Duša
(Majkemi kako sam rekla,ja sam svoju pojela sa Marmeladom)

*Duša je, prema mnogim religijskim i filozofskim tradicijama, nematerijalna komponenta čovjekova života, tj. unutarnji princip tijela.

Kada promotrimo čovjeka, odmah opažamo da se on ne sastoji samo od duše ili samo od tijela, već u njemu tijelo i duša skupa tvore jednu jedinstvenu cjelinu. "Čovjek nije samo tijelo ili samo duša, već se sastoji iz duše i tijela."

Smatra se da se duša nalazi u cijelome tijelu. Stoga se kaže da je duša u cijelomu tijelu definitive, to jest ona je po svomu bivstvovanju na svim pojedinim mjestima tijela.

:roll:

Lepo napisano ....
Instikt je dusa kod zivotinja a kod coveka je dubina uma i dubina duse :) ako razume, ako oseca, ako zna da ceni, da razume ... ima sirinu uma, onda je tu i dusa :)

Prilozi

• 347582890_2529493363867894_4484274605414643717_n.jpg
    347582890_2529493363867894_4484274605414643717_n.jpg
    25,1 KB · Pregleda: 6
Dušu ima svatko, ljudi, životinje itd. Iako netko misli ili “ne zna” da je nema. Mada po meni duša bi se mogla svesti pod pojam apsolutnog razumijevanja drugih, drugoga i prihvatanja svih njih sa svim njihovim dobrim ili lošim manama, shvatanjima itd. Kompleksan pojam. Kažu imao/la je dušu. Da, prihvaćao, razumio, podržavao/la te itd.

Životinje itekako imaju, više nego mi ljudi.

A Manga Hilux to ti izvini pitas mene, sad kapiram!.
Evo odgovora
,Kako sam od skoro ovde, cim utvrdim cinjenicno stanje recicu,
Deluje da ima ali se vesto krije iza kulisa virt. sveta :)
Obicno sve citam naglavacke ;)
Ali pouceni sta je gore napisala a citamo napisano ....vise uzima nego sto daje! Zato je djavolak :) :hahaha:

Poslednja izmena:
A Manga Hilux to ti izvini pitas mene, sad kapiram!.
Evo odgovora
,Kako sam od skoro ovde, cim utvrdim cinjenicno stanje recicu,
Deluje da ima ali se vesto krije iza kulisa virt. sveta :)
Obicno sve citam naglavacke ;)
Ali pouceni sta je gore napisala a citamo napisano ....vise uzima nego sto daje! Zato je djavolak :) :hahaha:
ma svi znamo da je ona naša miljenica)))
nego, ajde pični da utvrđuješ konačno , pa javi)))

Back