rasko7:
Zanimljivo je da vecina ljudi koji dolaze na ovaj forum veruju u boga i to njegovo postojanje objasnjavaju time sto nemoze tvoj duh, dusa, duhovno telo da umre mora da se nesto desi sa njim, a da se pritom niko ne zapita kako je ta dusa uopste postala? Znaci sad kad sam ja rodjen odmah mi se rodila dusa, a kad umrem onda ona ne moze da umre! dajte ljudi mislite malo. I nemojte da dajete odgovore tipa ona je dosla ko zna odakle u nase telo i kad mi umremo otici ce u neko drugo telo koje je tek nastalo, a da na putu prodje kroz brisanje pamcenja pa se mi nicega ne secamo.
Svak ima pravo da vjeruje i da ne vjeruje. Gledano materijalistickim ocima izgleda tako - postoji materijalno tijelo koje neko/nesto pokrece, ono umire i tu je kraj.
Ali, imamo tijelo i mozak i ostale organe i oni funkcionisu. Misli jesu rezultat elektromagnetnih talasa nastalih radom mozdanih neurona ali...
Kada covjek ostane bez kiseonika npr. 15 minuta? On i dalje ima i pluca i mozak i sve sto je imao i prije tih 15 minuta ali vise NE FUNKCIONISE? Zasto? Sta se desilo? Svaki mehanizam opet bez problema pocne da funkcionise kada ga *poguramo* ali ne i tijelo? Zbog cega? Znamo iz fizike da je energija neunistiva a misli su energija. Sta se desava sa toplotnom, mentalnom energijom i onom koja pokrece covjeka. Trazis dokaz o postojanju Boga? Jednostavno. Samo se okreni oko sebe i vidjeces njegovo prisustvo. Sve, citav kosmos djeluje po nepromjenjivom ustaljenom redu. Nema haosa, sve je u skladu osim ljudi jer samo ljudima je data volja izbora.
Da se nesto samo od sebe, slucajno desi, postoji koeficijent vjerovatnoce. A slucaj sigurno ne slaze nepogresivo adenin, guamin, timin i citozin u DNK.
Otkrovenje je pisano za sasvim drugu dimenziju (a nama su poznate samo tri) i zato nije dato covjeku da ga spozna.
Na mnoga pitanja mozes naci odgovore u knjizi Filozofski odgovori od Jovana Damaskina.
Izvinjavam se na opsirnosti sa kojom, na zalost, sigurno nisam mnogo postigla ni objasnila.