dumbel exersajz :)

nipikopolapafu

Zainteresovan član
Poruka
102
Dragi prijatelji,
2 godine fakulteta i nula sati fizicke aktivnosti! Pre neki dan sam pokusao da pomerim ormar(n) i zamalo nisam zaplakao. Misici su mi ATROFIRALI, je*ala ih bolonja sugava!
ERGO, nasao sam neke tegice od po 5 kgi sajt za vezbe
http://www.dumbbell-exercises.com/exercises/index.html

Ne treba mi masa, imam definiciju, jedem zdravu hranu,bogatu proteinima, lep sam,zgodan i sexy sam:cool:, ali vise neke pi*ke imaju snage nego ja.

Treba mi pomoc pri sortiranje vezbu i odredjivanju najbolje! PRIMER: na sajtu ima jako puno vezbi za ramena,nemam vremena da radim silna ponavljanja i serije za svaku vezbu. Rame ima vise delova ,treba mi najbolja vezba za svaki deo ramena koju su da obradjujem:rtfm:.

Volim i ja vas!

Nemas ti ni masu ni definiciju!

Ja sa 100kg imam vecu definiciju od tebe.

Plus sto izgledas kao riba....Pardon, slabije od njih....

I odmah ono - necu ja masu, ja cu samo bla bla bla....

STO SE PLASITE TE "MASE" ? ZASTO ODMHA HRLITE NA TU NEKU TZV "DEFINICIJU" KADA NE ZNATE STA ZNACI NI JEDAN TERMIN?

Sa tegicem koje koriste deca u zabavistu od 5kg neces napraviti ni masu a ni definiciju.....

I jos nesto posto vidim da si toootalno neupucen - ne postoji termin "masa" . Koliko god da je neko tezak, tj cim je iznad nule on ima NEKU MASU I TO JE MASA! Masa je kvantitativne prirode. E sad NAJVAZNIJE JE KAKAV JE KVALITET TE MASE, TO JE ONO BITNO A NE MASA KAO MASA.....Nije isto na 100kg a od toga 40 kg misica i svega ostalog ili 80kg misica i svega ostalog (dajem plastican primer).....
A svi mi imamo definiciju! Ne definiciju iz nekog udzbenika tipa sta je sociologija, nego IZDEFINISANOST MISICA! Termin "definicija" isto ne postoji, i to je pomodarni sleng obicno onih koji ne znaju sta je to.

Svi mi imamo izdefinisanost misica, samo sto mnogi od nas (skoro svi) imaju preko tih izdefinisanih misica duno masnih naslaga, a dovoljno je cak i malo, tek toliko da se ne vidi definisanost misica i njihova razdvojenost jednih od drugih !

Tako da pusti ti te smesne klinacke price - Ja ne zelim masu, ja ne zelim da se nabudzim, ja samo bla bla bla...... STA GOD RADIO, TRENING TI JE ISTI, PUT TI JE ISTI, A JEDINA RAZLIKA JE U ISHRANI.

I TI DA I HOCES IZGLEDA KAKO SI OPISAO SEBE NEMAS GENETIKU DA IMAS "MASU" (SAD TI TO ZAMISLJAS KAO, NECU DA BUDEM KAO SVARCENEGER, NEGO NPR SEXY KAO ROKI, KAO RAMBO KAO ZAN KLOD VAN DAM) A STO JE NAJGORE NECES IZGLEDATI NI KAO SVARCI A NI KAO ROKI, PA NI KAO ZAN KLOD VAN DAM, KOJI U FILMOVIMA KAO RADI SKLEKOVE A ZA FILM SE SPREMA TAKO STO DIZE 165 KILA IZ BENCHA! SILVESTER STALONE ISTO UZIMAO STEROIDE ZA FILMOVE ROKI, A VAS GLUPANDERE U FILMOVIMA LOZI KAKO VEZBA PO ONOM SNEGU U RUSIJI HAHHAHAHAHHAHAHAA.....

Tako da knjigu u sake, trebas prvo da studiras ovu tematiku pa tek onda da pocnes da vezbas inace samo gubis vreme.....(i ispadas glup na forumu)

Poslednja izmena:
I prestanite da pricate da ako ste teski kao prosecna riba da ste "definisani" imate "definiciju" vitki ste i sl......To nema veze sa telesnom tezinom i izgledom u odelu.....

Neko sa 120kg ima da ima manji procenat sala od npr tebe koji npr imas 60kg......Bices kost i koza, neces uopste imati misice, ali ces i dalje biti MASTAN!

Isto ondaj koji npr ima 94 kila, on nema "masu" , on nije bodibilder, on nije nabildovan.....On je isto kao i ti, jedan nejaki zgoljavko koji PLUS IMA JOS 40 KILA SALA PREKO TOGA.

To nije "masa" . Masa i definicija su jedna te ista stvar tj ne postoji ni jedno ni drugo. Postoji samo misic, voda, salo, kost i koza. Voda, organi, koza, kosti cine to sto cine, e sad je fora imati sto vise kilogramam misicne mase a sto manje salaste mase tj sala odn masnih naslaga. Ne moze se nikad imati 0% masnih naslaga, ali ko ima jednocifren broj masnih naslaga na bilo koju telesnu tezinu moze biti zadovoljan sobom i reci da je uspeo u pravljenju dobrog izgleda svog tela.

Ja sad da smrsam nepravilno i neadekvatno 20 kg mislis da cu se "izdefinisati" ? Necu. Bicu isti kao i sad sto se tice sala, a ima samo da mi se smanje misici, ima da mi padne nenormalno snaga, ima da budem kao neka baba.

Sto rece jedan moj drug odavno - Glej ovog tripuje se da se izdefinisao, a isti je ostao, tacnije postao je samo manja verzija onog istog masnog vepra koji je bio.

Najedonstavnije objasnjenje, sve vezbe su vucenje ili guranje. Ruke vecinom rade u 3 smera, vertikalno nagore, horizontalno i vertikalno na dole. Nadam se da razumes da je vucenje ka telu a gurenje od tela.
Uzmi 2 vezbe gde guras i 2 vezbe gde vuces i 1-2 vezbe za noge/posterior.
Najmanje 2 puta nedeljno, 3 puta je optimalno.
Osnvone vezbe, ne prevodim ih da bi lakse pronasao na Internetu: dumbell snatch, dumbell swing, clean and press(i opcione ista familija push press i push jerk); sve ove imaju varijacije i mogu da urade sa jednom bucicom.

Napravis krug kao, uzmes jednan snatch, press i swing, radis vezbe jednu posle druge 1 min odmora izmedju vezbi i kad uradis sve 3 odmor 90-120sec, uradi 3-4 kruga, i ako mozes uradis na kraju sklekove i zgibove. Naravski imati samo 5kg bucice ok za pocetak a sta cemo da radimo kada nam bude lako?

Sa buciom (jednom) moze da radis one-arm bench press, i ako nabavis pravu kilazu ona druga ruka ce ti pomoci ako bas preteras u dizanju.
Dumbell shot put ti je slicno bacanju kamena sa ramena, bent over row

Poslednja izmena:
.

upisi neki sport . tipa judo , ragbi , najbolje obe stvari

Mislim da ovo nije tema, ne treba svaku temu skretati na istu priču. Čovek je lepo konkretno tražio šta mu treba.

Ja kao veliki ljubitelj Džudoa mogu samo da kažem da bez teretane nema šta da se traži u ovom sportu, isto važi i za ragbi.
Savetovati nekog da terenira bilo koji sport je ok, naravno ako je tražio mišljenje šta da trenira. Dok savetovatio da trenira baš ova dva sporta i to zajedno mi govori da poštuješ snagu istih, samo da nikad nisi kročio na strunjače ili na teren.

Možda grešim, ovo je samo moje mišnljenje.

Mislim da ovo nije tema, ne treba svaku temu skretati na istu priču. Čovek je lepo konkretno tražio šta mu treba.

Ja kao veliki ljubitelj Džudoa mogu samo da kažem da bez teretane nema šta da se traži u ovom sportu, isto važi i za ragbi.
Savetovati nekog da terenira bilo koji sport je ok, naravno ako je tražio mišljenje šta da trenira. Dok savetovatio da trenira baš ova dva sporta i to zajedno mi govori da poštuješ snagu istih, samo da nikad nisi kročio na strunjače ili na teren.

Silno, gresis sinko

Ursus, po meni najbolji clan PDF-a, spot on again :D Ragbisti su 90% bodibilderi...gomila njih cak imaju tipa 190 cm 105 kg i 8% masti...bas mi je skorije prijatelj iz Skotske pokazivao kakvi su ti likovi (on je opsednut ragbijem a mene ne zanima ragbi :lol:)...zivotinje :) :mrgreen:

Najedonstavnije objasnjenje, sve vezbe su vucenje ili guranje. Ruke vecinom rade u 3 smera, vertikalno nagore, horizontalno i vertikalno na dole. Nadam se da razumes da je vucenje ka telu a gurenje od tela.
Uzmi 2 vezbe gde guras i 2 vezbe gde vuces i 1-2 vezbe za noge/posterior.
Najmanje 2 puta nedeljno, 3 puta je optimalno.
Osnvone vezbe, ne prevodim ih da bi lakse pronasao na Internetu: dumbell snatch, dumbell swing, clean and press(i opcione ista familija push press i push jerk); sve ove imaju varijacije i mogu da urade sa jednom bucicom.

Napravis krug kao, uzmes jednan snatch, press i swing, radis vezbe jednu posle druge 1 min odmora izmedju vezbi i kad uradis sve 3 odmor 90-120sec, uradi 3-4 kruga, i ako mozes uradis na kraju sklekove i zgibove. Naravski imati samo 5kg bucice ok za pocetak a sta cemo da radimo kada nam bude lako?

Sa buciom (jednom) moze da radis one-arm bench press, i ako nabavis pravu kilazu ona druga ruka ce ti pomoci ako bas preteras u dizanju.
Dumbell shot put ti je slicno bacanju kamena sa ramena, bent over row
Ovo je visok nivo vezbanja za 95% ljudi u Srbiji...Ovde je u pitanju 90% eksplozivnost i snaga,moze se reci da je ovo neki MMA trening,ali ne moze svako da ga radi,tj. ne bi trebao da ga radi niko ko nema koga da mu pomgne i objasni ako mu je prvi put...

Dragi prijatelji,
2 godine fakulteta i nula sati fizicke aktivnosti! Pre neki dan sam pokusao da pomerim ormar(n) i zamalo nisam zaplakao. Misici su mi ATROFIRALI, je*ala ih bolonja sugava!
ERGO, nasao sam neke tegice od po 5 kgi sajt za vezbe
http://www.dumbbell-exercises.com/exercises/index.html

Ne treba mi masa, imam definiciju, jedem zdravu hranu,bogatu proteinima, lep sam,zgodan i sexy sam:cool:, ali vise neke pi*ke imaju snage nego ja.

Treba mi pomoc pri sortiranje vezbu i odredjivanju najbolje! PRIMER: na sajtu ima jako puno vezbi za ramena,nemam vremena da radim silna ponavljanja i serije za svaku vezbu. Rame ima vise delova ,treba mi najbolja vezba za svaki deo ramena koju su da obradjujem:rtfm:.

Volim i ja vas!

Sa tegovima od 5 kg ne mozes mnogo da postignes...Jedino sto se tice ramena mozes da odradis dobar trening,pa guglaj da vidis kakve treninge za ramena daje Milos Sarcev ili Poliquin,kod Sarceva mozes ramena raditi i sa 1 kg a da ne mozes da podignes taj tegic od 1 kg...Inace za ramena su ti dve osnovne vezbe Letenje i Potisak,da bi sa 5 kg radio potisak onda ga radi tako da prvo radis Letenje,a da odmah potom bez pauze predjes na potisak...

Sa tegovima od 5 kg ne mozes mnogo da postignes...Jedino sto se tice ramena mozes da odradis dobar trening,pa guglaj da vidis kakve treninge za ramena daje Milos Sarcev ili Poliquin,kod Sarceva mozes ramena raditi i sa 1 kg a da ne mozes da podignes taj tegic od 1 kg...Inace za ramena su ti dve osnovne vezbe Letenje i Potisak,da bi sa 5 kg radio potisak onda ga radi tako da prvo radis Letenje,a da odmah potom bez pauze predjes na potisak...

malo je 5kg za to 10 po bucici je optimalno

Prvo video nije opis treninga koji moras sve da uradis u istom danu. Vec je ilustracija sta se moze na budgetu. Pogotovo kad covek radi sa 5kg i mlad je, ne mislim da ce mu to biti veoma tesko, jeste da ce verovatno imati upalu misica barem 3-4 dana, a posle 2 nedelje verovatno ce mu trebati tezi teg.

Glavno kako da izabere vezbe: 2 vezbe guranja, 2 vezbe vucenja i 1-2 noge/trbusnjaci

Koliko je knjiga je pisano na tu temu. Posto kritikujes moj post, sta je tvoj savet kako da vezba sa bucicama?

Prvo video nije opis treninga koji moras sve da uradis u istom danu. Vec je ilustracija sta se moze na budgetu. Pogotovo kad covek radi sa 5kg i mlad je, ne mislim da ce mu to biti veoma tesko, jeste da ce verovatno imati upalu misica barem 3-4 dana, a posle 2 nedelje verovatno ce mu trebati tezi teg.

Glavno kako da izabere vezbe: 2 vezbe guranja, 2 vezbe vucenja i 1-2 noge/trbusnjaci

Koliko je knjiga je pisano na tu temu. Posto kritikujes moj post, sta je tvoj savet kako da vezba sa bucicama?
Ako si mislio na mene,ne kritikujem ja tvoj predlog,vec mislim da je previse slozen za pocetnika...Zato sam mu rekao da pogleda kako Sarcev radi ramena sa tegovima od samo nekoliko kg,a na to moze da doda zgibove i sklekove...to je to bez teretane,sto nije dovoljno ali za pocetak je ok,pa posle neka krene u teretanu.

Back