Dulicev autogo!

Samo polako.

Nije Oliver Dulić, kao ni njegova prezimenjakinja, bivša min. polj., Hrvat. Da je Hrvat, pa da se čovek ni ne čudi njegovim postupcima.

On je nešto gore. On je izdajnik svoga roda. On je Bunjevac, koji se izjašnjava kao Hrvat. Bunjevci su konstitutivni narod u zemlji Srbiji. Tito ih je na silu gurao u hrvatski nacionalni korpus, samo zato, što su bili katolici i govorili srpski. Svaki pravi Bunjevac će te oterati u majčinu, ako mu kažeš da je Hrvat.
To bi bilo isto da neko Gorancima kaže da su Šiptari ili Vlasima da su Rumuni.

Tako da je taj Bunjevac odlučio da postane Hrvat. Od pripadnika konstitutivnog naroda sebe napravio nacionalnom manjinom. Najgore je što ti i takvi se ne odriču pripadnosti Bunjevcima, nego povampiruju Titov program gušenja jednog naroda i utapanja u drugi, te sve Bunjevce smatraju Hrvatima.
Bunjevci su 50 godina komunističke diktature stojički izdržali i iako su se svugde morali izjašnjavati kao Hrvati, iako su ih čak i katolički sveštenici po crkvama "učili" da su oni Hrvati, oni su očuvali svoju samosvest o svom nacionalnom biću.
Na žalost, sad kad ogoljene represije više nema, oni su počeli da gube tu bitku u očuvanju svog identiteta. U tome im mnogo "pomaže" hrvatski konzulat, sa jasnim planom i zadatkom smešten baš u Subotici, gde je najveća koncentracija Bunjevaca. Koristeći izolovanost Srbije od strane zapada, dele Bunjevcima, šakom i kapom, putovnice (pasoše hrv.). Pre putovnica moraju da uzmu domovnice (državljanstvo hrv.), iako mnogi od njih nikada Hrvatske videli nisu.

To je otišlo dotle, da je na zadnjem popisu stanovništva u Subotici bilo više Hrvata od Bunjevaca, što je apsurd.
Izgleda da oni, zarad putovanja po šengen zoni bez viza, sad rado prihvataju svojevremenu Tuđmanovu izjavu kako su Bunjevci, u stvari, hrvatski cigani.

Što se vi onda čudite što Oliver Dulić izdaje Srbiju, kad je već, pre toga izdao svoj narod.

Što se vi onda čudite što Oliver Dulić izdaje Srbiju, kad je već, pre toga izdao svoj narod.

Ne cudim se ja ni Dulicu ni Bunjevcima, vec srbima koji su glasali za ono djubre Tadica i DS koji postavlja sve te vanzemaljce da vladaju srpskim narodom. Imali srba u Srbiji pa da vode tu drzavu ili vam i sada trebaju crnogorci (tadic), bunjevci/hrvati (dulic), ponos (? najmanje je srbin) itd. mislim stvarno :roll: kakvo je ludilo spopalo taj narod tamo

Ne cudim se ja ni Dulicu ni Bunjevcima, vec srbima koji su glasali za ono djubre Tadica i DS koji postavlja sve te vanzemaljce da vladaju srpskim narodom. Imali srba u Srbiji pa da vode tu drzavu ili vam i sada trebaju crnogorci (tadic), bunjevci/hrvati (dulic), ponos (? najmanje je srbin) itd. mislim stvarno :roll: kakvo je ludilo spopalo taj narod tamo

to ni meni nije jasno kako je tako nesto moguce.

zamislite da americki predsednik kongresa ode recimo u posetu francuskoj i kaze mi amerikanci smo najveci zlikovci 20tog veka? nezamislivo zar ne? a i da to uradi i kaze otfikarili bi mu jajca u roku od odmah. a ovaj to kaze i nistA? nikom nista?

e zemljo srbijo na kakve si grane spala.....

Ne znam zasto se moji postovi zadrzavaju? Ako nekome smeta ili hoce da to cenzurise onda to nije u redu. Niti sam nepristojan niti imam namjeru da to budem. A i zna se zuti karton pa ban. Kakva je to cenzura ovdje i zbog cega?
Bar me upristojite odgovorom pa da napustim forum.

postavljena je fora na forumu kao da do 10tog posta mora moderator da ti pusti/odobri svaki komentar na forum . posle negde 10tog automatski ce poceti da ti se objavljuju komentari.

Back